Съдийката, отказала регистрация на ДОСТ, постъпила достойно!

Партията е етническа, настоя бившият служебен премиер Георги Близнашки
12
Съдийката, отказала регистрация на ДОСТ, постъпила достойно!
Снимка: Булфото, архив

Според бившия служебен премиер Георги Близнашки поведението на съдия Лилия Илиева от СГС, която отказа да регистрира партията на Лютви Местан ДОСТ, е достойно.

Още по темата

"Местан е много обигран политик, готви се за публичните си прояви и добре жонглира с понятията, но не случайно има забрана за етнически партии  и такива на верска основа", коментира той пред bTV.

Макар и да няма дефиниция какво е  етническа партия, от поведението на Местан и на неговото обкръжение, си личи каква политическа сила е ДОСТ, смята Близнашки.

"Искам да поздравя съдийката от СГС за компетентната позиция, това е достойна позиция на българи магистрат, защото не можеш да обикаляш страната съпроводен от турския посланик, да използваш демонстративно турски език, това са неща, които не е нужно да се дефинират", коментира още бившият служебен премиер.

Според него турския посланик е трябвало да  бъде респектиран отдавна.

"Зад тази силова политика, която ни демонстрират управляващите се крие огромна идеологическа слабост и заради това чуждите посланици с такава лекота се намесват във вътрешните ни работи. Превръщаме се в една треторазрядна държава, в която чуждите посланици вместо да им се размаха пръст, се намесват във вътрешните ни работи“, отсече Близнашки.

Той припомни още, че на 12 юли 1991 г. е приета действащата ни Конституция.

"Преди 25 години България стана конституционна демокрация, преобразувахме всички демократични институции и сложихме едно ново начало. Тази конституция е най-високото интелектуално постижение в политиката ни и трябва да се защитава", коментира Георги Близнашки.

Според него сега тези, които искат Велико народно събрание по същество имат скрит мотив – президентската република, водени са от убеждението, че един силен човек може да въведе ред, което обаче не може да стане.

"Референдумите, които напоследък се лансират, пък целят да разбият Конституцията – не може да има референдум, с който да бъдем задължение да ходим със зелени гащи. Тази идеология на радикалната демокрация е недопустима в конституционния и правов ред в България”, каза още Близнашки. 

Основната атака срещу Конституцията пък се води от децата на номенклатурата, категоричен беше професорът.

"Най-голямото доказателство за предимствата на тази Конституция е, че е изключително ефективна. Всички политически кризи намериха решение в нейните рамки. Тази конституция е жизнеспособна и не трябва да се отхвърля с лека ръка", призова юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
5
 
! Отговори
Виден Националист преди 7 години
В крайна сметка ДОСТ трябва да се регистрира за да може да отнеме от проруските гласове на ДПС, което все пак е добре за България
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I da iskate i da ne iskate DOST shte go ima ,moje pod drugo ime,nie sme demokrati jiveeshti v demokratichna evropa kadeto ima ravenstvo mejdu etnosi religii ,a che nqkakvi balgari sadii ili politici sa zamruznali oshte vav vremeto predi 1989 god si e tehen problem ,to4ka,i ne snomera che ako sme turci da zaminavame v anadola ,nie sme si u doma tuk
6
5
 
13
 
! Отговори
селяк преди 7 години
Най-накрая чухме нещо разумно от профееесоора
5
8
 
15
 
! Отговори
Киро преди 7 години
До Lili MarleenНищо не ми трябва да чета, Доган просто каза че не иска елкторатът му да бъде пушечно месо, което не означава че подкрепя русия. Турчина винаги е готов да ти забие нож в гърба без значение какво приказва. Ако това не можеш да го проумееш токова по зле за теб.
4
7
 
10
 
! Отговори
активен въглен преди 7 години
Подобно на идола си Живков и този се е намъкнал при професорите
3
9
 
14
 
! Отговори
Киро преди 7 години
До Lili MarleenНай-голямото заблуждение е че ДПС е проруска партия. Доган успя да вноши това на наивници като теб.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво е това ДОСТ - как да го разчитаме - като Държава на ОСманските Турци ли?????
1
6
 
11
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Не ме учудва че този говори така, след като стана платено *** на Доган, който за момента успешно отвлича вниманието от себе си и пъкления си план, като храни рибките с Местан.