АБВ реши: Първанов и Калфин – кандидати на левицата

Формацията на експрезидента иска ускоряване на преговорите
Обновена: 26 юли 2016 13:58 | 26 юли 2016 13:55,
150
АБВ реши: Първанов и Калфин – кандидати на левицата
Снимка: архив Булфото

Лидерът на АБВ Георги Първанов и заместникът му Ивайло Калфин са кандидатите, които партията предлага за единна номинация на левицата за президентските избори..

Това обявиха от формацията на бившия държавен глава след заседание на нейното ръководство. 

Още по темата
От решението става ясно, че АБВ е готова да обсъжда и друга кандидатура на "широк кръг от политически партии". Изискването е тя да е "равно приближена, но силно избираема".

Ръководството на АБВ настоява за разширяване и ускоряване на преговорния процес  по номинирането на единна кандидатура за президент и вицепрезидент на политическите формации, се казва още в позицията на партията.

Вчера лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че до края на седмицата ще се проведе вторият кърг преговори между левите партии за единна кандидатура за президент. На нея формациите трябва да обсъдят конкретни имена.

Разговорите за обща кандидатура започнаха след като на вътрешен референдум в БСП мнозинството социалисти поискаха един кандидат на левицата. Повечето членове на столетницата настояваха за преговори с АБВ и формацията на Татяна Дончева "Движение 21".

Още преди да започнат преговорите обаче Нинова обяви, че не би приела кандидатурите на Първанов и Калфин. От АБВ отвърнаха, че това обрича разговорите на неуспех.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ГЕРБ предложи Цачева няма да гласувам за нея.Дано да предложат Никола Белишки.
83
0
 
2
 
! Отговори
факти и личната обла преди 7 години
Стъпи на главата и на благородния жест на Никола Добрев /който спаси България от гражданска война/ и два мандата мъглявина....и безброй амнистии....Калфата ....против БСП ,щото не го номинираха за европарламента! заряза реформата като вице -премиера .....?!?!на кой от двамата да се има вяра???
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова ли беше този непрекъснат натиск за президентска република? Нещо май не му се случи цар да стане, но мерак, алчност и безочие не се лекуват! И без да е цар - пак иска да е начело на софрата. А онзи дето ни разказа играта с пенсиите, та майките ни разплака, да не ми се показва и на снимка дори!
81
1
 
1
 
! Отговори
не така Маро преди 7 години
Кандидатът на ГЕРБ за следващите президентски избори е ясен отсега и това съм аз.Това са думите на премиерът Бойко Борисов които изрича през септември 2011 г., когато официално представя Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.
80
0
 
1
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
До ognyanz"кого сега ще предложи бат'ви Бойко"Изглежда ще е тра вес титката.
79
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Партиен член": Много елементарно е *** да се представя за партиен член (неизвестно на коя партия). Не може да става и сравнение между Първанов и тоя *** Плевнелиев. Много ми е интересно кого сега ще предложи бат'ви Бойко. Ако има чувство за хумор, да предложи Цецо например - съвсем достоен гербаджия.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЮТВИ МЕСТАН ПРЕЗИДЕНТ.
77
0
 
14
 
! Отговори
ист преди 7 години
АБВ обяви карикатурите за президент и вицепрезидент.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривай институция на президентството. То народ в България не остана...
75
1
 
15
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
"Социалният" президент не се налапа два мандата и иска още.Наглоста другари няма граници.
74
1
 
19
 
! Отговори
Гласувам за ГОЦЕ! преди 7 години
ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НА БАЩАТА, ОЩЕ ЕДИН ХОТЕЛ ЗА СИНА!!!!!!!!!
73
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли защо България е толкова бедна ? Не защото не можем да нахраним бедните и гладните а защото богатите нямат насита и просто не можем да смогнем да ги нахраним тях !
72
7
 
6
 
! Отговори
Плювналиев преди 7 години
А така, дано съда пусне колегата Гоце да участва, а леваците да издигнат други кандидати. Гоце има твърдо ядро от 4-5% които иначе биха се лашнали към лъжицата. На балотажа Гоце ще им нареди да не подкрепят БСП и така чичковите червенотиквеновчета ще останат много на сухо. Не че иначе бат Боко пак няма да свие де.
71
0
 
20
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
94Няма по нагъл политик от агент Гоце Първанов , да лъжебългарино , беше преизбран с гласовете на ДПС а и тогава реално нямаше алтернатива , та каква алернатива би могъл да бъде Волен
70
0
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
АБВ е създадена за да обслужва личните интереси на тия двамата "претенденти"!Това е партията на лешперите , наредени в азбучна подредба "А" *** - Първанов , "Б" *** - Калфин , "В" *** -Румен Петков и т.н. ..всички червени *** избрали лешперлъка пред идеите на левицата!Даа , нищо ново под слънцето!*** до ***!
69
18
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Първанов беше преизбиран за президент и мога да кажа, че като качества и познания е в пъти над сегашното нещо, което се нарича президент. Но определено Калфин е по-силния кандидат за мен.
68
5
 
12
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Уф, кога ли ще има свестен президент?Желев некомпетентен но поне честен, Пешо безлично протеже на Ванчо, Първанов само фасон и никаква дейност, Роско ръси глупости без мярка.Няма ли поне един като Орбан ?
67
10
 
10
 
! Отговори
nina преди 7 години
Г-н Първанов, моля, откажете се-не дразнете повече хората!!! Колкото до г-н Калфин-той е напълно избираема кандидатура. Дори мисля,че и хора от ГЕРБ биха гласували за него.А БСП много, много ще сгреши, ако не го подкрепи!
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нагли московци
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До боян к'ъф си ти бе киликинзер