Томислав Дончев ще координира изборите и референдума

Правителството определи и задълженията на отделните министри
Обновена: 3 авг 2016 13:02 | 3 авг 2016 13:02, Веселина Йорданова
5
Томислав Дончев ще координира изборите и референдума
Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира подготовката на президентските избори и референдума, който ще се проведе заедно тях. Това реши правителството на редовно заседание днес.

Дончев трябва да внесе в МС проект на информационния лист за референдума, който бе иницииран от Слави Трифонов.

Информационният лист съдържа въпросите и кратка информация за мотивите и реда за провеждане на допитването. След решението на Конституционния съд, който оряза половината въпроси, българите ще може да се произнесат по три, свързани с мажоритарния избор на депутати, задължителното гласуване, субсидията на партиите.
В задълженията на Дончев влиза още съгласуване на изработката, доставката и съхранението на изборните книжа с Централната избирателна комисия (ЦИК).

Министърът на финансите Владислав Горанов трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите и националния референдум.

Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР по охрана, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

За вота извън страната ще отговаря министърът на външните работи Даниел Митов.
Депутатите вече решиха президентските избори и референдумът да са на 6 ноември. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Котьо Дончев винаги е там, където трябва да се случи голямата калимера. Като най-вярна и безгръбначна "бойна" единица...
2
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Философа става за тая работа.Изживява се като мутра със закъснение,може да лъже,фалшифицира и манипулира. Заедно с Цветанов ще свършат добра работа -ще има много "сгрешени"протоколи пак а професора ще "обработи" изборната победа.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булдога на Борисов...е дано нормалните хора са повече от зависимите!