Политическата криза изстрелва генерали към "Дондуков" 2

Военните лидери са решителни, настоя ген. Събев пред Bulgaria ON AIR
5 авг 2016 09:44,
26
Политическата криза изстрелва генерали към "Дондуков" 2
Ген. Съби Събев. Снимка: Bulgaria ON AIR

Ген. Съби Събев е сред номинираните имена на Реформаторския блок, от които ще бъде излъчен кандидатът за "Дондуков" 2. Той сподели в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, че е бил изненадан от тази номинация и я е приел с голямо колебание.

Ген. Събев е на мнение, че номинирането на генерали за президентските избори, е в резултат на липсата на изявени политически лидери у нас.

"Уважавам номинирането на непартийни кандидати. Всеки военен е обучаван да влезе в битка, когато трябва. В политиката има много подводни камъни, но военните са ресурс, който държавата трябва да използва", коментира той.

Ген. Събев подчерта, че военните лидери са свикнали да вземат решения след многофакторен анализ и са решителни хора, които не се стъписват.

"Дали ще бъде генерал или политик, президентът трябва да е подготвен за усложнена ситуация на сигурност. Един генерал ще си тежи на мястото", настоя той.

В тази връзка тенералът коментира и евентуалната кандидатура на БСП, в лицето на ген. Румен Радев, когото нарече "добър лидер и професионалист във военните сили".

Според ген. Събев има лидерска криза в БСП и по тази причина партията разчита много на номинацията на ген. Радев.

"Изненадан съм от неговия избор, очевидно влиза в политиката. Веднъж подаде оставка, върна се и сега излиза с друг мотив за националните интереси, който стана повод за нова оставка", уточни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТА КОГА КАЗВАТЕ СТАРТИРА ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА, ЧЕ НЕ РАЗБРАХ- КАЗВАТЕ ЩОМ ИМАШЕ КОСТИНБРОД ЩО ДА НЕМА И ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА- ДЕЦАТА НИ СИ ЗАМИНАВАТ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каде се изтрелва ние решаваме!!!
17
3
 
5
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До 8 анонимник. Какво значи тигнем, може би тагнем имаш предвид? Няма да ви стане играта, червени каскети, Бойко отново ще спечели и стига с тези внушения за манипулации на изборите. ГЕРБ спечели избори и когато не беше на власт, а кой прави мушенгии питай работниците от Бобовдол - записано на камера.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки интелигентен човек е ясно , че върви масирана проруска пропаганда от всички медии . Има цели медии , които открито застават на руски позиции . БАН усилено мълчи и изопачава историята ни . Научно доказано е чрез ДНК тестове , че ние не сме славяни или тюрки , а сме един народ със северна гърция и северна италия и разбира се македония . Но на нас продължава да се вменява вина , че сме предатели спрямо русия . На никого не дължим нищо . Всичко сме си платили че и в повече !!! Българи бъдете горди !!! Трябва да се оттървем от русия завинаги и да престанем да се поддаваме на хибридни дезин
15
3
 
11
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Цветанка Не съм генерал, но мога да ти кажа, че мястото на България е в Европа, в ЕС и НАТО. И базите на НАТО са наши. Когато държавата беше окупирана от червен миризлив ботуш и се управляваше от продажната ви клика, защо не плакахте? Защото ви чакаше Белене и затвор. От думите ти се вижда, че така са ти промили тиквата, че само вятър вее вътре.
14
3
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Ами не знам на какво са обучавани военните ни, но се сещам преди години как бяха напускали рапорти за връщане от Афганистан защото цитирам"там се стреляло". колкото до висшия команден състав- по стават да продават униформи на битака или си оправят вилите отколкото за нещо друго.
13
3
 
6
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Ти се радвай, че наистина няма военен преврат, че тогава наистина ще я оплескаме. Какво добро очакваш от чугунените им тикви, освен да те замъкнат в Евразия.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аман от фътмаци
11
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До истА в САЩ!????Министрите учили в САЩ!???
10
4
 
6
 
! Отговори
фдсфдс преди 7 години
Този не беше ли особена порода ***
9
2
 
13
 
! Отговори
ист преди 7 години
Генерали завършили в Русия са вербувани.Генерали кандидат президенти - за война ли се готвим.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви са тия генерали?! още малко и ще почнат да раздават пагони за генералисимуси! То и баце доктор инженер по размотаване на маркучи та и той генерал.
7
9
 
12
 
! Отговори
Ген. Събев преди 7 години
До ЦветанкаУважаеми вонящтроле, това че вие *** не желаете чужди бази показва че те са необходими. Васални бяхме повече от 50 години-стига толкова! Евентуален военен конфликт може да го започне единствено милитаристичното джудже! Не ние!
6
7
 
12
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
Другарю - господин ген.Събев,какво ще кажете за армията ни, за чуждите-нежелани бази у нас, за васалното ви положение пред Нато и за зависимостта ви от чужди,вражески разузнавания и западни посолства???.....Коментирайте моля и евентуален военен конфликт с Русия!?....
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не тигнем ББ и ЦЦ в затвора, единствено те ще броят резултатите и съответно ГЕРБ винаги ще печели.
4
4
 
7
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
Наказанието за всички наши висши офицери е !!!....БУМ.....всички знаеме за какви"заслуги"....
3
1
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Селски момчета ,лансирани от БКП като гробокопачите на капитализма,впоследствие изплували от мътилката на прехода и успели да се наместят в управлението на /щях да кажа армията,ама ние такова нещо нямаме/
2
1
 
10
 
! Отговори
Емил Николаев преди 7 години
Наследници на тези (военни) които предадоха България през 1990г. и които позволиха БГ и армията ни да бъде разбита подарявана и предадена се готвят да лапнат кокала но не и да вдигнат БГ на крака и да направят живота тук човешки....За предателство на военен има само едно наказание!?.....
1
3
 
18
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Военните ни са жалки колкото и политиците всичките са отрочета на уродливата партия майка БКП и всичките са бъркали в кацата с меда тъйче не ми ги хвалете и посочвайте като разумен избор !