Очаквано: Ген. Радев ще е левият кандидат-президент

БСП му постави условие: Да спечели изборите!
Обновена: 17 авг 2016 21:22 | 17 авг 2016 18:53, Екип на Dnes.bg
420
Очаквано: Ген. Радев ще е левият кандидат-президент
Снимка: БТА, архив

Пленумът на БСП избра ген. Румен Радев за кандидат-президент на партията.

Още по темата
Гласуването беше тайно.

Ген. Радев е получил 99 гласа, Румен Гечев - 38, а Таско Ерменков - 13. Гласували са 151 членове на Националния съвет, има една недействителна бюлетина, обяви соцлидерът Корнелия Нинова.

"Вече БСП има кандидат, дано той да бъде успешен", коментира Янаки Стоилов, който беше един от номинираните, но си направи отвод.

Членовете на НС на БСП избираха измежду кандидатурите на Таско Ерменков, Румен Гечев и ген. Румен Радев.

По-рано от надпреварата се отказаха Илияна Йотова, Михаил Миков, Марио Трайков и Янаки Стоилов.

След като стана ясно, че Радев ще се бори за "Дондуков" 2, самият той призна, че от БСП са му поставили само едно условия и то е да спечели изборите и да работи за България.

Според него въпросът за вицепрезидента наистина е много сериозен. Имена днес не са обсъждани.

"Аз държа и уважавам всички евентуални коалиционни партньори в една по-широка коалиция. Предстои ми да изложа своята визия и пред тях и тогава да решаваме този въпрос“, заяви ген. Радев.

Генералът разкри и че лично соцлидерката Корнелия Нинова му се е обадила и му е казала, че той е номиниран от местни организации за кандидат за президент. Тогава той не й отговорил дали е готов да се кандидатира, но дал съгласие на 2 август, ден след като официално връчи рапорта си за напускане на армията.

Попитан дали поставя условия на БСП, за да приеме тази номинация, ген. Радев посочи, че има ясно споразумение и отговорност.

"Отворен съм за всякакви предложения, но винаги преценям по съвест и по убеждения“, добави той.

"Летял съм на всякаква техника и при всякакви условия и винаги съм намирал път към летището", похвали се Радев, а Нинова допълни: "Имаме сериозно подготвен самолет, който да му предоставим".

По-късно стана ясно, че БСП ще се яви на президентските избори в широка лява коалиция. На следващ пленум ще се решава как ще се казва коалицията и кои партии ще влязат в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: БСПРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти която плачеш за издръжката на ген.Радев,какво ще кажеш за 20 милиардния заем,който ГЕРБ взе за да си харчи охолно за какво ли не,даваш ли си сметка,че тези пари ще ги плащат нашите деца,може би не твоите,но нашите със сигурност.А иначе ние плащаме и за депутатите,които натрупаха милиони за наша сметка.Само ГЕРБ имат 30 милиона от субсидии и всички след тях съответно с милионите от нашия джоб.Отделно в комисии,бордове на фирми,подставени лица във фирми за държавни поръчки и още и още....
233
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 228Твоята "издръжка" която е получил Радев и за цената на един трамваен билет може би няма да стигне!
232
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става за авиошоу, ама за президент се искат съвсем други качества.
231
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен275Ами пробвай само да се повозиш,без да правиш лупинги и ще ти стане ясно дали се прави на "гАзар" или е доказан професионалист! Това струва ми се,не е като да караш лагерна количка или барутник на 15-20г.
230
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О.з. генрал Радев сигурно е добър пилот. Тои е станал добър пилот на моя издръжка. С моите пари и на такива балами като мен, които си плащаме до стотинка всички данъци в България. И след като сме го издържали 30 години, плащали сме му да ходи по САЩ, да лети..., той реши да пристане на една определена политическа сила, която ограби България. Парите за неговата издръжка са пропиляни.О.з. генерал Радев сигурно е добър пилот, но не би могъл да бъде добър президент.
229
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проклет комуняшки предател, срам за армията и България. пУтинска ***!
228
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не познавам по-тъпо съсловие от военните - от сержант, та до генерал.Негативна селекция в апогей.Всеки който е ходил в казарма ще ви го каже. С тази си номинация БСП+АБВ май директно целят да пратят Краси Каракачанов на балотаж и после да го подкрепят срещу ГЕРБ. Хитро! Техен кандидат никога не би имал шанс срещу ГЕРБ на 2-ри тур.
227
0
 
3
 
! Отговори
WC преди 7 години
RADEV LETIAL SI NE DA PAZISH BG A ANKLAVITE NA BOGATITE KRADLIVI NOVOBOGATASHI
226
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има претенции за доблест нека се изправи и ясно да каже на хората, чиито гласове иска:1. Бил ли е член на БКП/БСП?2. Бил ли е агент на ДС?
225
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет години сърбахме попарата на агент Гоце от Сирищник пернишко. Сега ни се предлага един от неговите генерали (все още не е проверяван за принадлежност към ДС от комисията, но и това ще стане), докога?
224
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да летиш толкова години,да боравиш с толкова сложна и прецизна техника,се изискват физическа сили и издръжливост,интелект,ясен ум,познания в различни области и не на последно място,много чисто човешки качества и морал!Веднъж имахме Пр.който си настъпваше връзките на обувките и се спъваше,после треторазряден бракоразводен адвокат,сега един дето се хвали че спял по"паркинзите" и жена му не ще да го види в Герб ченгета и парт.секретари,така че предпочитам Радев!
223
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** каза-"аз мога да нося отговорност, гарантирам че ще стане президент". Комплект изхвърлячи.Търкулнало се гърнето,та си намерило похлупака. Тази партия някой сериозно иска да я закрие -ама как едно адекватно решение не взеха, от избора на председатели,та до кандидат-президент. Е,крайно време е, откога чакаме.Скучно ще е да няма кой да напсуваш,като го видиш по телевизията, направо ще ми обеднее речника.
222
0
 
5
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До 263 червен анонимник. А бе, Боко си е Боко, сега коментираме Радев. Това че премиерът ни говори замотано и неграмотно, не означава, че трябва да си изберем и такъв президент. Не ни пробутвай онзи виц: Един казал на друг "Ти си бил гений, бе", а другият отвърнал "Ти да не си по-хубав".
221
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 260 Абе това ДС направо ви побърка бе пичове! какви ДС-та ви се мотаят из главите! Дъртите от ДС,които служеха през 89-та отдавна са пенсионери,а много от тях вече не са и измежду живите,маладите от тогава сега са пред пенсия,не са имали време да се научат на нищо и затова в момента Нац.сигурност е на такова ниво!
220
2
 
4
 
! Отговори
K.Коцев преди 7 години
Абе не ни трябва никой от БСП - за какво ни е?! Пак има да обещава светлина в тунела ,пак има да говори за добруване / то се знае,че ще е само за някои,нали така? / пак ще има да ни се разправя колко сме добре / докато в същност никога не сме били толкова зле / ще се сипят мъгляви обещания...все познати елементи от огромния арсенал на комунуисти и соци алисти... Накрая,погледнал се Илия-пак в тия:))) Ха ***,че гласувай?!
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Типичен комунистБоко пък такива форми използва,че направо обърква и преподавателите по дилектология от СУ.Преводачите му се чудят как да превеждат дебелашките му шеги и мъдри умозаключения! За чужди езици,там е пълен мрак,за толкова години поне едно изречение да беше научил!
218
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ген. Радев е изпратен от ДС да учи в САЩ . Сега дойде време да излезе на светло и да си плати на КГБ-ДС . А номерата на червения *** , че уж бил шпионин на САЩ са много плитки и целят объркване на хората. Да ама не . Методи Андреев е бил шеф на комисията по досиетата и много добре знае кой кой е . Той е кандидатура на Русия . Капиш другарю .
217
2
 
6
 
! Отговори
БУДА преди 7 години
До 254. А как реши, че коментарите за щатския шпионин са герберски? Много добре знаем, че червените майму.няци са царе на конспирациите.
216
4
 
9
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До 252. Ами, не позна. Читав човек от ГЕРБ ще стане президент (е, той няма как да събуди уважение и респект в електората от 80 годишни червени бабички), а твоето кирливо позитанско мнение няма да има никакво значение.
215
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе герберски тролчета,съгласувайте с вожда поплювките си,че нещо много разнопосочно се изказвате.Един смята,че генерала е щатски шпионин,друг-че е руски.Айде разберете се,де.