На 100% без Борисов в битката за "Дондуков 2"

Томислав Дончев също не бил човекът на ГЕРБ
Обновена: 24 авг 2016 10:09 | 24 авг 2016 10:00,
38
На 100% без Борисов в битката за "Дондуков 2"
Снимка: архив, Bulphoto

Сигурно е, че премиерът Бойко Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент, отсече вицепремиерът Томислав Дончев, който бе категоричен че премиерът има ясен план за следващите години, н в него не влиза битката за "Дондуков" 2.

Още по темата

Вицепремиерът коментира пред Нова тв и факта, че партията, носеща мандата на настоящето управление, ГЕРБ, все още не е обявила кандидатурата си за "Дондуков 2".

"Изборите не са започнали. Има над месец до началото на кампанията", лаконичен бе Дончев и добави, че не без причина кандидатът на ГЕРБ, който и да е той, е сочен за фаворит на вота.

"Няма нищо драматично, стандартите тук са различни", коментира той практиката в САЩ кандидатите за президентския пост да бъдат ясни година преди вота.

Томислав Дончев коментира и евентуалната кандидатура на кмета на София Йорданка Фандъкова за президент.

"Тя би била един изключителен кандидат, не само заради дългия политически опит и кризите, с които се е справяла", посочи той и изтъкна, че Фандъкова е минавала не веднъж през мажоритарен вот - нещо, което не са правили много хора в изпълнителната власт.

Преди време обаче столичният кмет отрече твърденията, че ще се впусне в битката за президентския пост.

Дончев отрече също неговото име да е на дневен ред: "Не съм и не е редно да съм кандидат".

Вицепремиерът коментира и скандалът около обществената поръчка на МОН за рекламни материали, сред които хавлии, джобни ножчета и запалки.

Дончев обясни, че страната ни има задължение, като изразходва европейски пари да инвестира средства за популяризирането на изпълнения проект. Това по думите му са средства за медии и печатни материали.

"Целта е да се обясни на всички, че това се случва с подкрепата на българските и ЕС данъкоплатниците", каза той.

Томислав Дончев беше категоричен, че образованието ни трябва да има публичност, но рекламата със запалки не е уместна. По-подходящи подаръци биха били писалки, тефтери и тетрадки, смята вицепремиерът.

По думите му тези подаръци най-вероятно ще бъдат подарени на гости и партньори на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
ако сме недоволни преди 7 години
Ако сме недоволни от кандидатите и партиите--има лесно--бойкщот на изборите. Нека да си изберат пионката която искат, но нека ние --народът ---да не сме съучастници. БОЙКОТ!
2
21
 
4
 
! Отговори
Додо Софийския преди 7 години
Такаааа... и Дончев и Фандъкова са абсолютно избираеми и който и от двамата да бъде издигнат ще спечели изборите. Според мене обаче, Бойко не иска и президентската институция! Първо, че това е една напълно измислена и палячовската институция, защото от президента нищо не зависи. Второ, Бойко не иска да бъде обвиняван, че се е уял с цялата власт. Или пък просто умишлено изчаква, за да види останалите клоунски партии кои ще издигнат, което си е хитър ход!
1
2
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Каква е тази държава- какви са тези тайни планове- Да няма ясни кандидати до последно - Как някой си политик -ще спеч1ели доверието на народа за 2-3 седмици ?? Явно ще е някоя позната муцуна -която хората не искат - Защото всички политици досега - са отвратили БГ народът-с лакомията си за властт- с алчността си за пари - с високомерният си тон и презрително отношение към пенсионери майки с деца и работници-С явното си лакейство към Брюксел и САЩ -с лобиране на закони в полза на Банки и Монополи!