Няма да приемаме мигранти от Западна Европа, отсече Борисов

Ако започнат да гинат по оградата, дали Европа ще се обърне срещу нас?
28 авг 2016 13:57,
108
Няма да приемаме мигранти от Западна Европа, отсече Борисов
Снимка: Булфото, архив

България няма да приема мигранти от Западна Европа. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов в сливенското село Мечкарево, предаде "Фокус".

"България разполага с близо 13 млн. лв. във фискалния си резерв за опазване на границите си. Възложил съм на финансовия и на военния министър да мислят как биха могли да се използват по-рационално сухопътните ни сили, заедно с вътрешните ни войски. Защото в момента плащаме на 20 000 души и би могло да ги използваме по-рационално особено по гръцката граница", допълни премиерът. Той обясни, че в момента мигрантите, които биват залавяни във вътрешността на страната, казват, че влизат през Турция, тъй като официално не можем да ги върнем, а всъщност влизат през Гърция.

Залавяните мигранти вече не са в големи групи, минават границата по трима-четирима,с изключение на афганистанците, които обикновено са по 50-60 човека и те създават и най-много проблеми в момента. "Ние искаме от ЕС да спазват своите ангажименти. Обърнах се към моите колеги, че все пак не трябва да забравяме, че кохезионните фондове, че европейската солидарност не е само в парите, които се дават за тези страни и трябва по-умерен тон", каза още Бойко Борисов.

Той съобщи, че оградата по турската граница вероятно ще е готова през следващата седмица. "Аз зададох въпроса: "Ако дойдат 100-200 хиляди на оградата ни с Турция и ние ги спрем и те почнат да гинат по оградата, дали тогава неправителствените организации, дали самата Европа няма да се обърне срещу България?", посочи Борисов. Той допълни, че категорично е заявил на своите колеги, че България няма да приема мигранти от Западна Европа.

"Някой, ако си мисли, че от Австрия, от Унгария, от Германия ще ни връща по 20 или по 30 хиляди, при положение, че нямат споразумение и реадмисия към Турция, че аз ще приема тези самолети. Казах им в прав текст: "Как си ме представяте – чакам на аерогарата и вие ми пращате десетки хиляди бежанци? Просто няма да пусна самолетите да дойдат". Така че, където трябва категоричност, ние сме я заявили",подчерта премиерът, като добави, че в същото време този тон, тези ултимативни действия от една или друга държава не работят за обединена Европа.

"И особено държавите от Източна Европа трябва да се замислим малко върху тона", каза премиерът. Бойко Борисов изтъкна, че ЕС е най-демократичната организация - един глас може да спре всичко, затова се надява да се намери разумният тон и в диалог да се направят следващите стъпки, за да работи споразумението.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
23
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Не е един, а на всички. Мислиш ли, че ако Меркел каже "ами не приемаме", и изведнъж глутниците ще спрат и ще се върнат обратно? дали няма да се пробват въпреки всичко, да видят дали може да им мине номерът. А не всички искат Германия- има и Скандинавието, където толерастията е във висшата си форма. Трябва тотален отпор и Борисов вместо да адвокатства на анадола, да внесе искане за промяна на правилата- как така нямаме право да ги отблъскваме? То идва да ни завладее, аз ей така ще си седя...
27
1
 
18
 
! Отговори
боко преди 7 години
първо трябва да се притесни дали народа няма да се обърне срещу него ако пусне мигрантите да навлязат в България а после да се притеснява за европа !! при форсмажорни обстоятелста трябва да се оттеглим от всякакви подписани договори които ни задължават да приемаме нежелани субекто бягащи от страни в които няма война ...каквато е турция . иначе по тази логика от всеки край на земята където има конфликт се изсипват в турция и ние трябва да ги приемем и издържаме !!!
26
2
 
17
 
! Отговори
хюго бос преди 7 години
А дали го е казал и на Меркел, защото се пъчи само пред нашите камери и навън само си води записки? На бас, че не им го е казал и ще ги приемем тихо- мълком, с инфо. затъмнение както винаги
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако доидът на Оградата толкова емигранти ще се наложи да ги спиратеНяма как че дори и да стреляте
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Безвизовият режим на Турция що нищо не каза бе Боче
23
0
 
9
 
! Отговори
! преди 7 години
1.Меркел, Борисов да не забравят, че "бежанци", мигранти са полезни за Путин, Турция.2.Путин е приел преди 2 дни Кадиров през нощта, явно, че Кадиров ще отиде в Сирия с отряда си.( но???? за какво? да не "насочат' "мигранти"... които не се различават от бойците на Кадиров.)3. ЕП,Евродепутати, Юнкер да се сетят, че араби от РАЗЛИЧНИ племена воюват помежду си, а ЕВРОПА ОБИРА НЕГАТИВИТЕ!!! ЗАЩО??? Трябва да се промени, че "който ПОЧУКА на вратата- ТРЯБВА да го приемем".Това е ДОГМА от МИНАЛОТО, а
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя пък щото Меркел ще те пита
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10"заедно с баб амелкел си отивате на пенсия" и пощаджията да ви ги носи в затвората.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имаме толкова клатикур.. в НС не може ли да се приеме закон всеки влезнал в страната нелегално е извън закона т.е. каналджийте в затвора , в лагерите за бежанци да не се приемат и да продължават за където са тръгнали. сега Сърбия и Унгария ще им покажат къде зимуват раците, ако крадат и нарушават частната собственост ..бой и пак бой и да се връщат в турция от където са влезли пак нелегално
19
3
 
14
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Един глас в пустиня е достатъчен. Един глас отекващ вече около 14 века и нашепващ с гробовен глас! Е , знаете какво нашепва. Ще го чувате и усещате все повече. Сами сте си виновни. Разградения двор наречен ЕС ще отиде в историята. По точно в бунището на историята. Слепи ли сте?!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да приемаме просто защото миграционната вълна е в обратна посока.Иначе се дупи наш Боко на турците.
17
0
 
10
 
! Отговори
пък мен ме кефи преди 7 години
че до изборете Бойче ши го раздая патриотински и орбански , а офсете ша го изберът за ТАТО- прецидентин.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
германците съобщиха,че тази година ще приемат 300 хиледи нашественика,и те вече го знаят.Баце очаквай 1 милион на границата ни.Ти на бабата кога ще и кажеш да си затваря устата?Докато не спрат да ги викат те ще продължават да идват.
15
1
 
19
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
Днес толкова статии и в нито една Путин не е виновен бе, няма ли опорни точки?
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабата да ги приема всичките мигрантье!!! Нали искаше да ги спасява! Те са всичките инжУнере и хирурзи! Аре, ся да си ги приема всичките и да не се отмята!
13
0
 
9
 
! Отговори
Боко преди 7 години
Ше ги зиам дирекшън от Близкия изток, без посредници, хитрец съм аз!
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се правите на загрижени ! Хвърляте оставка, куфара,самолета и чао...народът да му мисли..Камерън ви показа !!!
11
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така! Аз не съм от ГЕРБ, но браво на Бойко!
10
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Луцифер ОБАМА НЕ МЕРКЕЛ --ТЯ Е КУКЛАТА НА КОНЦИ СЛЕДВАТ НАШИТЕ ПАЛЯ4ОВЦИ--НАТОВЦИ
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боко много съжалявам но ако така е караш заедно с баб амелкел си отивате на пенсия