Лукарски не ще Трайчо, бил скрит опозиционер

Готов да хвърли оставка, иска и другите от блока да го последват
18
Лукарски не ще Трайчо, бил скрит опозиционер
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски е категорично против решението на Председателския съвет на Реформаторския блок да издигне бившия енергиен министър в първия кабинет на Бойко Борисов Трайчо Трайков за кандидат за президент на коалицията.

Още по темата

Причината – Трайков бил скрит опозиционен, а реформаторите били във властта.

"По-честно е да подаваме оставки от кабинета и да издигнем отявления опозиционер Минеков! Меглена Кунева, аз и всички останали министри на РБ да подадем оставки от правителството и да издигаме проф. Минеков като кандидат-президент", коментира Лукарски пред "24 часа".

Неговата партия държи на депутата Гроздан Караджов - кандидат, който е приемлив за всички, без ДБГ, защото централата на Меглена Кунева наложи категорично вето на този кандидат.

"Тогава да издигаме номинацията на отявления опозиционер Минеков, а не на мимикрията и скрития опозиционер и ние с Кунева и другите министри да напускаме правителството! Така е по-честно", отсече лидерът на СДС.

След като излязоха от срещата си с министър-председателя Бойко Борисов, лидерите на блока са се събрали да си доутвърдят двойката.

Там от СДС заявили в прав текст, че при това положение са за кандидата на ДБГ проф. Велислав Минеков, на което Кунева и заместникът й Зеленогорски обявили, че оттеглят номинацията си.

На въпроса "Защо?", зададен от зам.-председателя на СДС Любен Петров (който на срещата представлява партията и държи връзка по телефон с шефа си), лидерите на ДБГ казали, че Минеков си е счупил крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЩОМ ИЗМИСЛЕНИЯ ЛУКАРСКИ Е ШЕФ НА СДС ВЕЧЕ НЕ Е ГРЕШКА ТАЗИ ПАРТИЯ ДА СЕ САМАРАЗПУСНЕ.
15
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Ако се налага да избирам за президент между двама Трайчо и Боко,бих избрал Трайчо,има по...интелигентно изражение.Но за сега Боко е...пас,а Ерайчо е сложен само за...отстрел;за да видят реформаторите има ли още...балъци да пускат за тях.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лукарски,Лукарски,не се притеснявай бе,какъв опозиционер е Трайчо?Глупости.Дори когато го изхвърлиха той продължи да хвали Бойко,та сега ли ще се откаже.Ей,всеки ден сте заедно и не се познавате,та се налага хората отвън да ви отварят очите.Споко,Трайчо си е ваш човек,по-скоро майка си ще предаде,но не и вас.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърен и властолюбив. Най-слабият министър. Ако съм на мястото на Борисов отдавна да съм го шутирал.
12
2
 
2
 
! Отговори
слави преди 7 години
нащти реформатори са като орел рак и щука и всеки гледа да захапе кокала
11
5
 
7
 
! Отговори
смешници преди 7 години
Хахаха, от къде го изровиха тоя *** Трайчо? Типично като деформаторската им коалицийка мижава. Напънала се планината и родила мишка. Тоя ако се състезава с другите ще бъде след последния.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а ти си явен *близец !
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оттеглил се защото си счупил крака.....Оххххх.Сещам се за рекламата "Яжте Пицелли".
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лукарски ще е най-добре да подаде молба за членство при другарката Корнелия Нинова.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние нещем Лукарски - бил мнооооооого некомпетентен
6
0
 
6
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 7 години
Много некадърно написана статия
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А баща му на Лукарски и неговите фирми точат пари от столична община с поръчки. Кой ще даде ей така властта.
4
1
 
23
 
! Отговори
Кормачев преди 7 години
Този се превърна в семеен кадровик,назначавайки баща си,жена си и всичките си роднини до девето коляно, на народната държавна ясла.Едни живеят в охолство независимо от посредствеността си,други мои сънародници,се гънат като глистеи,когато трябва да оправят месечния бюджет.190-200 лв. пенсия.Както и да ги смяташ,трябва да ти стигнат,като нямаш роднина "министър".Идиотско съществувание.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой е г-н Лукарски.. освен ,че е бил неуспешен адвокат и мъж със слаб ангел, какво е направил като икон.министър,..аааа ожени се за танцьорка на пилон от шоуто на Слави Трифонов
2
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Как ще изпусните лапачката ,бе Лукарски.А какви се зализахте в последната година-добре гледани и хранени люде станахте всичките от така наречения фалшив РБ. Вас не ви интересува нищо друго освен келепира.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лукарски иска Лукарски, ама няма кой да го предложи.