Попова: Да бъдем политици, които работят срещу разделенията

Вицепрезидентът ги призова "с топла дума да приласкаят народа си"
Обновена: 4 сеп 2016 17:50 | 4 сеп 2016 17:46, Веселина Йорданова
45
Попова: Да бъдем политици, които работят срещу разделенията
Снимка: архив, БулФото

"Величав е всеки подвиг, който е обречен на Отечеството, най-величав е онзи подвиг, който защитава интересите на народа, който не се води от исторически конюнктури и за който няма никакъв компромис".

Това заяви днес вицепрезидентът Маргарита Попова в словото си по време на честванията на стогодишнината от Тутраканската епопея в Мемориалния комплекс "Военна гробница - 1916 г." край село Шуменци.

"Нека да живеем така и да бъдем такива политици, че някога нашите потомци да могат да кажат за нас: "Чест и слава на тия, които знаеха как с топла дума да приласкаят народа си, та да можем заедно да вървим през болки и несгоди; нека нашите наследници да могат да кажат "Признателност за тези, които са знаели как да работят срещу разделенията, които да работят за това да вървим заедно напред, които са знаели какво е призванието на политиката, която днес трябва да се бори и да защитава фундаментални ценности като мира, свободата, разбирателството между всички народи и държави", каза Маргарита Попова.

"Нека да сме силни и да се побратимим с истината - хората и народът ни това чакат", подчерта вицепрезидентът.

Тутраканската епопея е наречена военна операция на българската армия през Първата световна война, която е продължила едва 33 часа, но е оставила дълбоки следи във военната ни история. Победата на армията ни при Тутракан поставя началото на Освобождението на цяла Южна Добруджа.

На малък обелиск в мемориала, в който са погребани и румънски войници, е написано на четири езика "Чест и слава на онези, които са знаели да мрат геройски за тяхното отечество".

Според министъра на отбраната Николай Ненчев, който също бе на тържествата, това, че в отбелязването на стогодишнината на Тутраканската епопея участват граждани на България и Румъния, които са били противници през Първата световна война, е много силно послание, защото двете държави са членове на ЕС и НАТО и живеят в мир и сътрудничество.

За значим принос в реставрирането на мемориалния комплекс "Военна гробница - 1916 г.", за изследването и проучването на Тутраканската епопея със специално изработени възпоменателни значки бяха отличени двайсет и двама души, сред които вицепрезидентът Маргарита Попова, министърът на отбраната Николай Ненчев, генерал Константин Попов - началник на отбраната, военнослужещи, научни работници, общественици, почетни граждани на Тутракан.

Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов връчи гилза от снаряд с пръст от мемориалния комплекс "Военна гробница - 1916 г." на генерал Тодор Дочев - началник на военна академия "Г. С. Раковски", за да бъде поставена в алеята на славата в академията.

Вицепрезидентът Маргарита Попова поднесе венец в мемориални комплекс. Венец бе поднесен и от името на Народното събрание. Поднесени бяха над 120 венци от граждани и институции. Мемориални групи от България и Румъния направиха възстановка на сраженията през 1916 година


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е лесно да се приказват такива неща на пълен стомах и зад бронираните прозорци на властта. Тези хора не са изработили честно с труда си пари и за един хляб, пък говорят величави мъдрости. Сит на гладен никога няма да вярва... както и гладен на сит!
Проклети да са българските политици, които докараха българския народ до просешка тояга! Проклети да са те и потомците им навеки!
Проклети Проклети, Проклети !!!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А две думи за трафикантите на хора-каналджиите, а за ислямизацията
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва не е ли тая дето щела да се изправи срещу целия свет срещу смъртното наказание ?. Отвращава ме.
24
0
 
8
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 3 години
Тая да не се готви да бъде кандидатът на премиера-скънце?
23
7
 
1
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До анонимен Обясни по-ясно как точно тези двамата съсипаха България. Приватизираха ли, откраднаха ли, бяха на кръглата маса ли?
22
0
 
15
 
! Отговори
4 преди 3 години
Възвеличала сепсевдо масонка, умее да говори много и да не казва нищо, чудесен параван !
21
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Това е второто появяване на тази.... Как й беше името.... Първото след спечелване на изборите и сега в края на мандата. Някой знае ли за какво точно бг данъкоплатец й плащаше заплатата докато беше в президентството
20
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Що е...политик в постоталитарна България.Определението го е дал Тиквуний Банкянски и то гласи следното:-Всяка Калинка турена от мен на държавен пост,независимо дали разбира нещо,е...политик.Ха да не ги изреждам от кабинетите му,ама всички са все от...политик нагоре.Та и Маргито и тя пекан политик,завършила Магнаурската...школа за политици.Само едни според Тиквуний не могат да са политици и да дават...насоки,това са офицерите от БА,след като приключат с кариерата.От тях бяга като дявол от тамян.
19
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Никога не съм харесвала Маргарита Попова нито Росен Плевненлиев това са хората ,който съсипаха България направиха я за подигравка и тъпия български народ гласува за тези двамата Лично аз не съм превърженик на Герб
.
18
0
 
14
 
! Отговори
Бакъря преди 3 години
Ех,Сивушке,Сивушке! Ако не бяхме свидетели на бакиите ти и не бяхме ти сърбали попарата ,щях да се разплача от умиление.Оправи си тотото ти Лисо,а ние балъците ще продължаваме да духаме супата.
17
4
 
3
 
! Отговори
NACO преди 3 години
Другарко Попова,това може да стане само след като някои от така наречените политици,ИЗЛЯЗЪТ от НЕЛЕГАЛНОСТ
16
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Това ли ще е новият кандидат президент на ГЕРБ,дето толкова го крият!
15
1
 
22
 
! Отговори
ФЕД преди 3 години
"Да бъдем политици, които работят срещу разделенията"

- ЗАЩО???

Аз съм ЗА разделенията! Например - Вие сте ЗА мигрантите, а аз съм ПРОТИВ тях! Следователно аз съм ЗА разделението ми от ВАС!

От друга страна , Вие сте за циганицазия, обедняване, и изобщо унищожаване на нацията ни! Е как да съм срещу разделенията между мен и вас? - все едно да съм срещу себе си?

==> ЗА РАЗДЕЛЕНИЯТА!!!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВРЕМЕ Е И ТИ ДА СЕ МАХАШ ! ДО КОЛКОТО СИ СПОМНЯМ НА ШИПКА ТЕ ПОСРЕЩНАХА С МОЩНО У-У-У-У-У-У........
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се е запътила към съседен кабинет - няма да успее. Десетилетия Европата критикува нейното поприще - съдебната система. Срам и позор!
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре го карат герба взеха че направиха вице чистачката на парламента
11
7
 
7
 
! Отговори
88 до 11 преди 3 години
Направо ти повярвах..:)Не бяха ли комунистите от неговата партия и советския гражданин Луканов? Кой фалира предприятията и банките. Не бяха ли същите комунисти?Я виж сега колко от богаташите са агенти на ДС-КГБ. Гурбачовата перестройка беше планирана затова и прехода(престъпен и шумкарски) беше мирен че имаше предварително преразпределение кой комунист кое ще открадне!!! Я виж сега кои са основателите на СДС...
:- Жорж Ганчев е секретен сътрудник на ДС в периода 1970 - 1990 г.
- През 1989 г. участва в учредяването на СДС.
-Първото активно мероприятие с досиетата: Ударът на ДС срещу лидера
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 88

СДС са 100 партии от реститути и фашисти и няма никакво БКП.. След като СДС се разпадна, всички преминаха към ГЕРБ службогонци.
9
4
 
13
 
! Отговори
88 преди 3 години
Права е Попопва. Всички партии в НС са дъщерни от БКП. Що тъй бе другари се роите. Направете си БКП отново и върнете чл1 от старата Конституция!!!!Които са преди 89г пак същите...
8
8
 
8
 
! Отговори
и защо преди 3 години
до 7 да изпитваме съжаление към един турчин ??? знаем , че турците не ни обичат както и емигрантите които напълниха европа . но викаш ние да им спазваме техните права когато те ни мразят и презират ??? айде няма нужда !!! турчина да се беше изнесъл към кувейт или саудитска арабия...мюсул.маните не са добре дошли в европа !!