Воеводата Карлос Контрера "върна" лекар в Сирия

Д-р Акрам Наюф против закриването на центрове за бежанци
Обновена: 13 сеп 2016 10:43 | 13 сеп 2016 10:30, Камелия Цветанова
56
Воеводата Карлос Контрера "върна" лекар в Сирия
Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Темата за закриването на трите бежански центъра в София доведе до скандал в студиото на Bulgaria On Air между общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера и д-р Акрам Наюф от асоциацията "Свободна Сирия".

Още по темата

Напрежението ескалира дотолкова, че Контрера изпрати д-р Наюф да си ходи в Сирия.

Общинарят вече прати писмо до МВР шефът Румяна Бъчварова с искане да се закрият центровете в кв. "Овча Купел", кв. "Военна рампа" и кв. "Враждебна", защото около тях се въртели много нелегални мигранти, които лесно ставали клиенти на трафикантите.

"Искането за закриването на тези приемателно-регистрационни центрове в София не е от сега, още когато те се създадоха, нашата позиция беше, че държавата прави огромна грешка като създава тези обекти в столицата, при това толкова близо и с границата в Сърбия", настоя Контрера.

Според него, въпреки че при ежедневните акции в София полицията задържа по 100 - 200 нелегални мигранти дневно, потокът не намалява.

Така че Контрева вижда решението в откриването на нов център, но от затворен тип, където всички заловени нелегални да стоят, докато не бъдат екстрадирани. 

"Ние не искаме просто да се закрият тези центрове, ние искаме създаване на обект от затворен тип. В момента в тези приемателни центрове няма никакъв контрол и всеки може да влезе както си поиска".

Д-р Акрам Наюф обаче не се съгласи с Контрера. Според него при подобно искане от страна на ВМРО трябва да бъдат взети предвид всички законни основания и не на последно място правата на бежанците.

"В София има лагер от затворен тип под контрола на МВР. Законът за убежището и бежанците в България определя нуждата от такива лагери при следните случаи: когато има опасност бежанците да се укрият, когато има проверка на самоличността и националността на тези хора, когато има такива чужденци, които представляват опасност и застрашават националната сигурност", изреди д-р Наюф.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоо па мексиканец Тръмп да го екстрадира
17
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАРЛОС КОНТРЕРА Е БЕЖАНЕЦ!!! ДА СИ ХОДИ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ!
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБългарин,роден в България!И има висше юридическо образование-от СУ-София!
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗа МВРО скъм пак добре, че не беше Хюсню Хаккъ.
14
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е карлос контрера?Какво образование има? Поне средно има ли?Колко хора е излекувал?МВРО нищжества, всички сте социални аутсайдери, намерили възможност за изява в национализма.Заради такива като вас, и турците от Атака, спрях да гласувам за националисти.
13
2
 
31
 
! Отговори
Сган преди 7 години
Всички млади бежанци са страхливци и дезертиори,оставили страните си вместо да се бият за домовете си и семействата си,те багат и се крият.
12
3
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До BURZUM Като ти чета името ми идват наум неща като рахат локум,баклава,мазен *** курбан,мазен ***...... да не изброявам всичко.
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка никой не е длъжен да се грижи за някой си щото той е решил да ходи на социална помощ в ЕС.В Германия "изстрадалите" бежанци вече купуват мерцедеси и ходят на почивка да видят родата и после се връщат да си получат социалната помощ.Това ли им е бедствието?Винаги щом се надигне трезва мисъл относно истинската причина за това преселение веднага се показва някоя трагична история как на някой си децата и жената му се удавили в морето.Съчувствам за загубата,но не я споделям.
10
2
 
36
 
! Отговори
бмп преди 7 години
Правата на бежанците...добре,а нелегалните мигранти какви права имат?
9
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Карлос Контрера??? Баааахти и булгарейшънското име! Нема такъв *** като булгарейшъна нигде! Бемти и българското име - карлос контрера! Хаааааааааа ха ахахахаххаахааа! Somebody please *** me!!!!
8
1
 
45
 
! Отговори
Да мълчат преди 7 години
Бежанците Сирийци с големи претенций а в същото време позорно избягали от своята страна и армия,вместо да се бият за родината си срещу ИД те са избрали позора.
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе сетил съм се, що в тия центрове няма бежанци от Украйна?
6
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв воевода е тоя бе!?!?!??!? ТОЯ НЕ Е БЪЛГАРИН!!!!!! ДА СИ ХОДИ У АФРИКАТА!!!!!
5
25
 
17
 
! Отговори
13 преди 7 години
"Воеводата" Карлос Контрера хахахаха! От МВРО! Какъв воевода, бе, индианче с неясен произход. След воеводите с тюркски фамилии сега и латиноси.
4
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая асоциация "Свободна Сирия", която действа на наша територия, бе?! Кой я финансира и с каква цел?
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В чужда къща е доста нахално да казваш на стопанина как да си я подрежда!! Че и да му се налагаш! И то при положение, че до границите ни не се води война и всички "бежанци" са всъщност икономически мигранти и нарушители на границата, престъпници по смисъла на закона!
2
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък бих пратил "воеводата" да си ходи във Венецуела!
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя не става за политик!