С бежанците по селата идват и гетата! Кой го позволи?

Досега ни заобикаляли, но вече сме ги канили да им устроим живота
152
С бежанците по селата идват и гетата! Кой го позволи?
Снимка: БТА

От БСП са отправили парламентарен въпрос до министъра на финансите Владислав Горанов кои общини са представили пилотни проекти за трайно заселване на бежанци и кой е източникът за тяхното финансиране - държавният бюджет или бюджетът на Европейската комисия. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Социалистите искат също финансовият министър да им предостави проекта на Закон за държавния бюджет за 2017 г. и да се види дали в него са заложени пари към общините за такива дейности.

Още по темата

"Кой европроект, коя европрограма и кои пари премиерът Борисов е приел общини да бъдат използвани за това да се настаняват бежанци на семеен принцип у нас", питат още социалистите.

"Очевидно държавата се оттегля и се скрива зад общините", коментира Корнелия Нинова. Очевидно ще създават гета, това е огромна опасност да привлечем нови мигранти, посочи тя.

Нинова отбеляза, че общините ще трябва да осигурят подходящи жилища за бежанците, детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

По думите й това е като покана към бежанците: "Елате, ние ще ви уредим живота".

Нинова отбеляза, че досега бежанците са ни заобикаляли и са търсели по-добър живот в Европа, защото България не им е предлагала такъв.

Според лидера на БСП в дългосрочен план това е изключително опасно, защото правителство залага етническа промяна в България, при това в общини, които са рядко населени.

Твърдението, че по този начин ще се реши демографският проблем на България е висш цинизъм, смята Корнелия Нинова.

От БСП предлагат демографският проблем да бъде решен не със заселване на арабски семейства, а със заселване на български семейства.

Социалистите искат със средства от националния бюджет държавата да купи жилища в обезлюдени райони, да ги ремонтира и да ги предостави на млади български семейства срещу символичен наем.

Освен това да се инвестират средства в производство в тези населени места, за да могат хората да отидат там с гаранцията, че имат работа, жилища и училища за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
До Анонимен: Е, кой е по-окат - комунистите или слепите? Много ми е криво, че ние, слепите, не можахме да се преборим за окатост - е, нека си живеем още по-слепи при добре познатия комунизъм - да живее другарката Ниньова!
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кви комунистие бе ***, това е 25 години демокрация, минус 3 млн бълари, а сега бежанци... на ви демокрация, яжте я всеки ден и викайте с пяна на уста САЩ ще "оправи" света...тъпите прогледнаха само простите НЕ
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ го позволи, срещу 160мл.евро !
82
18
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Редовния кален номер на комунистите-манипулиране на хората.Винаги предстоят ли избори почват номерата и нали ''матрияла''ни е такъв,започва реването.Без да мислятзапочват с плюването на управляващите.Ще минат изборите,ще си видят насрания червен *** и ще подхванат нова тема-изборите са купени.Номера от селски вечеринки!Смешни са вече и предвидими.п.п.сега почвайте да натискате минусите
81
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният червен балон се спука!
80
2
 
28
 
! Отговори
Vbg преди 7 години
Няма бежанци бе хора ! Има незаконно преминали нарушители на ДГ на РБ! Настаняването на такива е престъпление срещу Родината ни !!!!!
79
2
 
26
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ТИКВА НАРОДА ИСКА ДА ТЕ ЛИНЧУВА.......НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИШ ! ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ЧЕ ТИ УПРАЖНЯВАШ ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА НАРОДНОСТ....
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама по-добре да им е гадно,мизерно в България на бежанците да се махат по-бързо.Там да си ходят при техните приятели и братя в Швеция,Германия,Франция,Италия,Канада.Все държави в които имаше многохилядни митинги под надслов "Преселници и бежанци от цял свят ДОБРЕ ДОШЛИ!" Българоя няма нужда от бежанци защото те са един голям минус и риск.И без тва по провинцията полиция почти няма.Като почнат да заселват по села и паланки бежанци след няколко години ще почнат бунтове за автономия.
77
0
 
17
 
! Отговори
До 100 преди 7 години
Проблемът е, че българинът е обиден на властта и не гласува. За сметка на това *** и турците са организирани, плаща им се и всичко се подрежда според схемата.
76
2
 
31
 
! Отговори
до 92 и другите преди 7 години
И след като осъзнавате, че от политиката на герб губят всички, идете и пак гласувайте за герб, за да имат възможност да продължат да унищожават България.Идват избори, това е възможност да спрем герб, защото това, което герб прави, е да изпълнява политиката на канцлера на една друга държава. Остава само герб да лансират наистина кристалина за оон, според желанията и нарежданията на същия този канцлер и тогава заселването с мюсюлмани, араби, африканци ни е гарантирано завинаги.
75
1
 
25
 
! Отговори
младен преди 7 години
Абе..тия новите *** дали не могат да се сдърпат със старите ни събратя???Само трябва да мине някой през маалата и да им обясни че тия новите ще им опоскат социалните!
74
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът някой пита ли го? *** ни стигат, нови не ни трябват. Що за малоумщина е това? Вие може и да сте прости, ама ние не сме и няма да се разберем! Цинизъм е цялата скалъпена драма с "бежанците" и още по-цинично е да ни ги насаждате, защото "началниците" в Брюксел така са решили.
73
2
 
29
 
! Отговори
Тенко преди 7 години
оказа се че има по лошо от Симеон, Костов ,Виденов, Станишев той гламака от Банкя ги сложи в задния си джоб мистър свят по тъпотия и малоумщина
72
3
 
34
 
! Отговори
Arien преди 7 години
Боко е най- долния комунист ***, аччен, егоист, българомразец с една дума убива България
71
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, дано успееш да ги накараш да отговорят на въпросите! Но те не обичат да ги питат, защото отговорите предполагат носене на отговорност. За такива прегрешения отговорността може да бъде не колективна и не морална, а съдебна. А коментиращите на надница е време да осъзнаят, че губещи сме всички, независимо от цвят на бюлетината.
70
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да използвате бежанците да трупате точки и да плуете по текущите управляващи пак няма да гласуваме за вас, червени ***. Ако бяхте на власт същите неща щяха да стават. Лаят лаят докато не грабнат властта и после тихо. Номера го знаем.
69
2
 
25
 
! Отговори
Йоване преди 7 години
Тиквун ага и майчиното мляко ще си продаде да е на власт да се чеше егото Абе путкооо изкуфяла кой си ти че да вземаш решения от целия народ и да продаваш родината ни ще те съдим един ден и с камъни ще те утрепем
68
4
 
14
 
! Отговори
SS преди 7 години
Tkvata da se obesi vednaga dolno evreisko mekere
67
12
 
9
 
! Отговори
Unufri преди 7 години
Гледайте и слушайте внимателно! Свидетели сте на втори Костинброд!Комунистите преди избори озверяват адски много с измислени компромати и фалшиви новини, които имат за цел единствено да сплашват хората. Като държиш някого в страх, можеш да го манипулираш колкото си искаш. И понеже народът е крайно *** и се връзва...Вместо да дават идеи и решения, те си градят кампанията с безобразна полит-пропаганда!
66
2
 
19
 
! Отговори
Работещ емигрант преди 7 години
Боци хайде ОСТАВКА, предател и ***.