Нинова за ГЕРБ: Крадем от гражданите и за себе си!

Вниманието било съсредоточено върху провалите във външната политика
Обновена: 30 сеп 2016 13:34 | 30 сеп 2016 13:22, Камелия Цветанова
95
Нинова за ГЕРБ: Крадем от гражданите и за себе си!
Снимка: архив Булфото

Логото на предизборната кампания на ГЕРБ вместо да е "Работим за гражданите", да стане "Крадем от гражданите и крадем за себе си". Това предложи лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като обвини управляващите, че вече са посегнали и на храната на децата като допускат фирмите, които снабдяват училищата, да го правят на цени доста над пазарните.

"Това е дъното, не ви стигат далаверите, но и опряхте да крадете от програмите за децата – училищен плод и училищно мляко", обвини тя и цитира данни на социалистите на цени от тържища и тези от фактури на фирми, които доставят плодове, зеленчуци и млечни продукти за учениците.

Според нея ябълките, които се продават на пазара струват по около 98 ст., а в училище се доставят по 4,92 лева.

"Крушите вървят по 3,80 лв. на пазара, но в училищата се доставят на цена от 6 лева. Портокалите струват по 1,10 лв. на пазара, но за учениците вървят по 4,26 лв., морковите струват по 92 стотинки, но за училище са 6 лева за килограм. Кашкавалът струва десетина лева, но в училищата е по 16 лева, сиренето върви по пазара 6 лева, но в училищата се доставя по 12 лева", посочи соцлидерката.

"Кой разреши на тези фирми да доставят на тези цени?", риторично попита Нинова.

Тя използва времето за декларация от името на парламентарната си група, за да разкритикува цялостното управление на коалицията.

"Напоследък цялото обществено внимание е съсредоточено върху провалите във външната политика, която се прави извън страната, а примерът Бойко Борисов не отстоява националните интереси", обвини соцлидерката.

Нинова отново повтори тезата на червените, че подкрепата на кабинета за Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, е решение, взето извън България, заради което БСП инициира процедура по внасянето на вот на недоверие срещу правителството.

Отделно тя смята, че Борисов е спестил информацията, че част от 160–те милиона евро, които ни отпуска ЕК за бежанците, ще бъдат похарчени за проекти за заселване на мигранти в общини с лошо демографско състояние.

"Залисани с тези проблеми забравихме за наболелите проблеми – икономика, образование, бедност и доходи", каза Нинова и добави, че има провал във всички сфери.

Георг Георгиев от ГЕРБ отговори на критиките на лидерката на БСП с обяснението, че с наближаването на изборите опозиията винаги използва този подход на обвинения към властта.

"Това не е нищо ново за БСП, вие родихте модела "КОЙ", постоянно БСП се опитва да превръща една или друга тема в дъвка за собствените си тяснопартийни цели, но напоследък това се случва и с външната политика, което излиза извън пределите на търпимост", обвини от своя страна депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По големи крадци от комунистите няма. Заложено им е генетично. Още от време оно, когато обираха мандрите. Те са не само крадци, но е и убийци. Унищожиха цвета на нацията, сложиха на власт царволанковците. Затова сега сме на това дередже.Комунистите още не са забравили, че царвулите им още стоят на края на града и че те са първо поколение с обувки, затова властта им е толкова сладка. Лъжец, крадец, наглец-това е комунист. Никога повече на нласт, ама никога.
36
5
 
17
 
! Отговори
маче преди 7 години
БСП винаги е довеждала БГ до катастрофа.....90 година, Жан - Виденов , КТБ .... до кога ? Никога повече комунисти на власт.....
35
12
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 7 години
Само че "милонерката" кара 11 годишна дарака от бивща соц.марка о живее в най-обикновен квартал в панелка! Пък управляващият и опонента и се вози в джип с хим. защита и има цяло село!Нз кой е по честен народа да прецени!
34
1
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Изнервена,защото идва началото на края на комунистите,които приватизираха цяла България и прогониха децата ни в чужбина.Време е съдебната система да си влезе в ролята и преразгледа бандитската приватизация.
33
2
 
28
 
! Отговори
Кур-нели преди 7 години
По-голям крадец от този който вика "дръжте крадеца" няма.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне учи! Не яде крадени народни пари като вашите синчета по Бг и чужбина!
31
4
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 41: Ти "милионер" и "олигарх" ги използваш като "добър ден". Кой е милионер и какво значи олигарх в България? Ако имаш доказателства, че някой политик има пари или имоти, за който няма как да обясни откъде са, дай тия данни на прокуратурата. Ако става дима за милионери-политици, аз съм готов да повярвам, че бат'ти Бойко и Цецо са милионери, но доказателства нямам.
30
2
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До фен на бспНе правя никакви внушения!Просто отговорих на 35.Доколкото знам и на Ц.Цачева сина и е някакъв математик,само че не знам къде живее.Би ли ме светнал(ако знаеш)
29
9
 
10
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
До 37 н-к пенсионер,Какви внушения правиш бе!? Да не би детето на нашата лидерка да е там заради майка си или да е пък на нейна издръжка!? До края на средното си е учило там дето учат децата на всички останали в държавни училища МГ-София! Знаеш ли че това дете е 17 кратен медалист на международни олимп. по математика и капитан на националния отбор по м-ка! Спечелил е пълна стипендия зад океана и е завършил! Много е долно това! Но вие сте калинкаджии всички до един така че простено ви е!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
милионер до милионера, ОЛИГАРХ ДО ОЛИГАРХА СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ- ТОЛКОВА СА ГНУСНИ, ЧЕ ОТВРАТИХА ВСИЧКО ЖИВО- АКО ИМА ДАННИ ЗА КРАЖБИ, ВЕДНАГА ОТВАРЯ САЙТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ВЪВ ФОРМАТА ОПИСВА КРАЖБАТА. ТО ТИЯ СЕ НЕ СПРЯХА ГНУСОТИИ.
27
4
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Анонимен-35За справка:провери къде живее сина на ***
26
1
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Анонимен-28В края на 1989 тази помиярка беше върл привърженик на СДС.Тогава все още нямаше сини хайдуци.Тогава вилнееха вашите лидери:Луканов,Младенов,Лилов и др.Аз говоря за тях и тези около тях(с куфарчетата).Тези трябваше да се люшнат на.....
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно те на герберите децата не ходят на градина пък и повечето не са в Бг! Чуждите кво ги интересуват!?
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След поредната измама и лъжа ги чакат пак народен ритник в ***! 2013=2016 и дано има присъди този път!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей я и любителката на костюми версаче и тя за крадене говори.докато беше юридически съветник на сдс район средец приватизира балканкар хотел рила софийските корекоми.мъйжът й се прочу като митничар с контрабандата по югоембаргото.купиха къща на синчето в сащ,тръгнала за соациализъм да говори.в тая партия са останали най баламите избиратели
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До детска учителкаКато знаете госпожо ,защо мълчите,защо родителите не знаят ?
21
2
 
3
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
опаа 27ти ско си столичанче и гушкаш средно по два бона заплатка,останалата България мизерства, ама то пък вие какво ще правите у провинциата. Па вие у Банско у Боло море, то и нашето вече е гьол за вас, па и толкоз руснаци ,вземе от путинизъм да се заразитв.
20
7
 
13
 
! Отговори
детска учителка преди 7 години
За съжаление Нинова е права. Работя в детска градина и знам на какви безумни цени се докарват продуктите за децата, а за отвратителното им качество направо не ми се говори. Няма стандарт, няма нищо, най-скапаните плодове и зеленчуци ги карат на децата. Родители, спите ли още, тровят ви децата!
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше накичила сините бандити по дърветата 89 та година. Сега нямаше да е на това положение! Но не повярваха им и хак да му е на народа!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе, кой ви верва още бе, другарко!? посинехте от ярост, че ви отнеха хранилката!