За смъртта на сина на шефа на ДАНС – условна присъда

Шофьорът, сблъскал се с мотора на Юлиян, остава без книжка за 2 г.
3 окт 2016 14:07,
80
За смъртта на сина на шефа на ДАНС – условна присъда
Снимка: "24 часа"

Собственикът на пицарии "Виктория" Георги Илиев получи условна присъда за смъртта на 20-годишния Юлиян Георгиев. Младежът, който е син на шефа на ДАНС Димитър Георгиев загина при катастрофа в София преди две години.

На 2 април 2014 година колата на Илиев се сблъска с мотора на Юлиян на бул. "Симеоновско шосе".

На едно от предишните заседания по делото експерти обясниха, че младежът е карал мотора си най-малко със 120 километра в час, а колата на Илиев се е движила с около 20 км/ч. Фаталният сблъсък станал на бул. "Симеоновско шосе", на завоя към Ловния парк.

Колата на Илиев направила ляв завой, за да влезе в парка и така препречила пътя на моториста. От удара той изхвърчал на метри и починал на място.

Пробата на Илиев за наркотици и алкохол е била отрицателна.

Химическата експертиза на кръвта на Юлиян обаче е показала наличие на тетрахидроканабинол. Експерти обясниха, че това е вещество, което се съдържа в канабиса.

Днес в съдебната зала стана ясно, че Юлиян е нямал право да управлява мотоциклет, защото нямал навършени 21 години. Той щял да ги навърши след 4 месеца.

На днешното си заседание Софийският градски съд реши, че Илиев е виновен и го осъди на две години условно, съобщи "24 часа". Съдиите решиха той да остане без книжка за две години.

Той трябва да плати и разноските по делото, които възлизат над 4000 лева. Присъдата му може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
левият завой към Ловния парк е разрешен. Който не вярва, нека провери лично, а не да се цепи из нета!
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bluesky1Aми, не е вярно, че водачът е направил неразрешен завой - левият завой там е разрешен.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВТто май вече е по-добре веднага да се бяга през граница и то с еднопосочен билет
22
13
 
6
 
! Отговори
Buralafte преди 7 години
До онбашиятаДнес може и да има прекъсната линия на маркировката, но до миналата година маркировката си беше с двойна непрекъсната линия от светофар до светофар. Просто много лесно след дъжд качулка и промениха маркировката в следствие на катастрофата... Не оправдавам моториста, но и двамата имат вина за случилото се....
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до пепиньокараш с 20 оглеждаш се и тръгваш и изведнъж един ти прехвърчава със 120...
20
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е сгазил двойната непрекъсната, това си е убийство.
19
0
 
44
 
! Отговори
ВТ преди 7 години
На всичкото отгоре "жертвата" не е трябвало изобщо да бъде на пътя. Нито имал години, нито право, на всичкото отгоре е бил и дрогиран, че и в нарушение на максималната допустима скорост в пъти. Какви са тия съдилища, какво е това правораздавате. Абсурди. Стане ли ПТП май е най-добре да се бяга и през границата вън, че не се знае после дали няма да ви попилеят по съдилищата и да лежите в затвора без вина, понеже някой умник така може да извърти нещата и друг умен съдия да ги потвърди.
18
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и защо е виновен? Оня хем без книжка, хем с наркотици в кръвта, хем със 120 км/ч....
17
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
присъединявайки се към бащината мъка, бих попитал шефа на ДАНС: ти, г-н полицай, как позволи на детето си, да управлява тази Ямаха !!!
16
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз самият съм мотоциклетист и знам че карането с превишена скорост в града винаги води до тежки катастрофи. Призовавам мотоциклетистите карайте разумно. Никога не изпреварвайте коли на кръстовище. Машините са бързи и пъргави но това не значи че всичко е позволено. Закона за движение по пътищата е писан с цената на много жертви. И автомобилистите оглеждайте се два пъти преди ляв завой . Тази маневра е най- опасна за мотоциклетистите .
15
0
 
47
 
! Отговори
BT преди 7 години
Е то хубаво се оглеждаш и виждаш, че е безопасно да направиш маневра, защото няма никой. Да, ама тя тая видимост е ОК, ако "жертвата" кара по правилата в града, т.е. с максимум 50 км/ч. При многократно по-високи скорости видимостта буквално я няма никаква и "виновникът" трябва да е врачка, за да предвиди и реагира. Пак българска работа се получава - без вина си виновен и те осъждат.
14
1
 
45
 
! Отговори
некой преди 7 години
Там левия завой е разрешен! И ако 'детето' е карало с нормална скорост - е нямало да се стигне до това.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До светнатпич, като имаш време, *** и виж, къде и как е прекъсната осевата линия на нивото на ресторанта и сам ше се светнеш, колко си светнат . . .
12
0
 
26
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Значи, синчето на данс уид ми 1 сецка доволно, а ако хванат простосмъртен емиграция е решението?!?
11
3
 
15
 
! Отговори
до пепиньо преди 7 години
Поглед през "Стрийт Вю" показва прекъсната двойна линия и липсата на какъвто и да е пътен знак от светофара на кръстовището при Гара Пионер до мястото на инцидента. Редно е да се спомене, че снимката в Гугъл е от средата на 2015 г., а ПТП е през 2014-та.Остава въпросът за съпричиняването, защото според чл.25 на Закона за движение..., преди да започне каквато и да е маневра и да се отклони наляво/надясно, водачът трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за другите участници в движението
10
4
 
58
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Логиката на такива като мотоциклетиста е "Аз си карам с 250, а некви ми се пречкат на пътя...."
9
3
 
65
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Вярно е че водачът на автомобила е направил неразрешен завой, но ако мотоциклетът се движеше с 60 км.ч. едва ли щеше да се стигне до този фатален край.... Крайно време е някои хора да разберат, че ограниченията на скоростта не са никак случайни и е задължително да се спазват!!!
8
18
 
8
 
! Отговори
Бако преди 7 години
До pepinhoИзвършил е неправилна маневра, сиреч завил е на ляво, без да има това право.
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехее това е супер. За шефско надрусано боклуче 2г условно. А можеше да го нарочат за участник в геноцид или военен престъпник и да го бутнат за 20+. Ако на мен ми дават условно за всяка шефска *** ще стана сериен убиец...
6
4
 
68
 
! Отговори
tc tc tc преди 7 години
Друсан с трева, кара мотор без да има СУМПС за категорията, с превишена скорост 120+ км/ч в населено място и е невинен? Направо си е за там...