Визите за българи за Канада започват да отпадат поетапно от 1 май 2017 г.

Решението е стъпка към отпадане на визите и за САЩ
Обновена: 6 окт 2016 22:55 | 6 окт 2016 22:48, Елка Василева
123
Визите за българи за Канада започват да отпадат поетапно от 1 май 2017 г.
Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с канадския си колега Джъстин Трюдо въпроса с отпадането на визите за български граждани в телефонен разговор, продължил близо час. Разговорът беше поискан от канадския премиер. На него присъства и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът Трюдо запозна българския си колега с усилията и огромния по обем работа на канадското правителство за отпадане на изискването за визи за български граждани.

Трюдо пое ангажимент от 1 май 2017 г. до Канада без визи да могат да пътуват българските граждани, които вече са посещавали страната, притежателите на визи за САЩ, както и представителите на бизнеса.

Канадското правителство ще положи усилия до края на 2017 г. без визи до страната да пътуват и всички останали български граждани. Само в случай на забавяне поради технически причини заради огромния обем административна работа и пренастройка на системите тази дата може да бъде удължена до 1 май 2018 г., но не по-късно.

Джъстин Трюдо посочи, че това е възможно да стане след многократните проверки и направените констатации по подготовката на България и големия прогрес в отношенията между двете страни. Решението на канадското правителство е ключово, тъй като се приема за стъпка към отпадането на визите за българските граждани за САЩ.

Техническата подготовка на двустранните договорености двамата премиери възложиха на своите министри на вътрешните и на външните работи.

Борисов и Трюдо се договориха за размяна на визити в рамките на 2017 г. Това ще бъдат първите посещения на ниво министър-председател между двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: канадавизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименедин да каже нещо свястно
59
1
 
0
 
! Отговори
kasabaka1887 преди 7 години
До Shefket Колега много си напред с мисленето също така със брат ми мислим това за Канада
58
2
 
0
 
! Отговори
az преди 7 години
Откакто стана смотано там, свалят визите... хората се връщат... много е скъпо и става все по-скъпо там.
57
1
 
6
 
! Отговори
Коч-ооглу преди 7 години
Канадките имат големи бозки .Отивам !!!
56
1
 
7
 
! Отговори
Shefket преди 7 години
В момента, който установат свободен режим тегля един кредит първо от банката на С.винаря фърлям още същиа ден ключовете на шефа взимам жената с двете малки деца и заминаваме в Канада -Монтеал или Квебек да карам тамИ да и да запиша жената с децата на социални помощи тамА пък вие мизерствувайте!
55
0
 
8
 
! Отговори
Ех Канада преди 7 години
, ще продам червената си лада ,ще продам последната си рииза за билет до Монреал и виза ...В името на хляба и живота ще подтисна в мене патриота .....
54
2
 
17
 
! Отговори
www преди 7 години
Тази новина откъде е? Тя се появи в пиар публикации на ГЕРБ в социалните мрежи преди седмица. Кога се е състоял този разговор? Канадската страна поела ли е публично ангажимент това да се случи и кога? Има ли странични "уловки", за които после пак ще трябва да се оправдаваме? Щото те и визите за САЩ падат по медиите вече втори мандат на Борисов, но още не са паднали съвсем.Борисов много често лъже. Научете се да бъдете критични, защото иначе става като с Желева, Бокова или Кристалинка.
53
13
 
8
 
! Отговори
хах преди 7 години
Кой ще ти ходи в Канада ве...там са само западни меки китки и либерасти. Махнете визите за Обетованата Земя - майка Русия! Ако това стане факт, веднага 1/3 от българите се изнасяме там!
52
1
 
2
 
! Отговори
Избирайте преди 7 години
Хора избирайте за плезиден - и Митьо Пищова и Радко Шишаркътъ и Радев и оная убавица вицето са все от наште , ора не се колебайте
51
8
 
4
 
! Отговори
Още по-дърт ком преди 7 години
Трябва да се въведат изходни визи за всички Българе. Нема да ми ходят тук- там - ами да стоят и да копат в България. Има да се прави Белене има и Водни огледала, колкото искаш. Изходни визи няма да има за Русия, Северна Корея и Китай - който иска, да ходи да емигрира там. Ся кат вземем властта - първата работа е Белене - младо и старо да ходи на националния обект , че ще има да плащаме 20 милиарда , но ще бъдем горди с две атомни. Да живеят всички бекапета по земните кълбета
50
4
 
9
 
! Отговори
Дърт комунист преди 7 години
Оставка на Бойко! Оставка ! Ще ми пътуват на запад......
49
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е огромен успех за българската държава, но има хора които искат да профанизират всичко което се постига! Червени ли са, зелени ли са - не ги знам, но не са добре с главата!
48
12
 
15
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Канада и САЩ вече не са това,което бяха,с визи,без визи-все тая!Виж,Австралия става актуална дестинация-горещо я препоръчвам,струва си!Там радиацията ще е най-малка(след войната).
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз с огромно удоволствие бих отишъл в Канада или пък в някоя от северно европейските държави! КАНАДА !! КАНАДА ! КАНАДА!
46
6
 
5
 
! Отговори
Нйе на ГЕРП преди 7 години
Джакузита макузита. Кибапчита, Цеца ши ми пейи на ошенци.Митхию Пиштофа - пойри ги кат риби, пални ги кату ягнита.Предисенд наш Митию, биюлейтиня нуомер 2двайсе и двей.Висепресидента Му Радку Шийшаркътъ щи му пумага. Порийят ги кату рийби, пълният ги кат ягинца.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, подхвърлиха залче заради резила в ООН-то, един вид, на на ви окапалци, за да не плачете много. Може и още някоя троха да има. За поп много, за владика малко.
44
9
 
13
 
! Отговори
Шопа преди 7 години
Толкова малко желаещи да емигрират в Канадски Сибир, че ще почнат да ни молят. Явно българите в Канада са единици. Аз не си представям кой българин ще тръгне за студено място, вместо за плажове с палми. Да може ако е 101 % на сигурна работа с 2-3 пъти по-висока заплата. И пак не е сигурно. Аз в Сибир (руски или канадски) не отивам.
43
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никакво тьрг споразумение с канада и сащ за гмо ако това е цената за визитеизобщо не ми трябват никакви визи
42
5
 
19
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
. Човека е прав, парите не са всичко, особено ако ги правиш с цената на много стрес и нон-стоп бачкане.
41
5
 
30
 
! Отговори
Кой е той ? преди 7 години
Някой лъже много и то предизборнор а през 2017-ь като не отпаднат визите кой ще е виновен може би Орешарски или Сидеров или Ердоган или Путин или Тръмп ?