Борисов към кметовете: Бъдете прецизни с проектите

Европа може да реже пари заради бежанците, предупреди той
7 окт 2016 18:10, Надежда Бочева
54
Борисов към кметовете: Бъдете прецизни с проектите
Снимка: БТА

Европейските институции ще компенсират с финансови корекции по европроектите нарасналата нужда от средства за издръжка на бежанците. Това предупреди кметовете премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на НСОРБ в курорта Албена. Според него никой няма да обяви гласно намаление на средствата за кохезионна политика, но това ще е един от резултатите от бежанската криза.

Искам да сте много прецизни с проектите, като трябва да върнат 1-2 млрд. ще намерят инструменти да го направят, каза той.

В Европа вече няма пари, отбеляза премиерът и посочи разногласията между държавите членки и отказа на някои страни да приемат мигранти.

Той призова кметовете за повече толерантност и търпение като посочи тежката ситуация в страните, от които идват мигрантите.

Най-важното за нас, кохезията, полека-лека полека върви към закриване, каза Боисов.

Не сме застраховани от ревизия на работа средствата за кохезия, каза вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му всеки скандал с европроекти е аргумент за тези, които искат да намалят парите за сближаване. Ако нещо е изградено и не се ползва, може голяма част от средствата да дойдат от вашия бюджет, предупреди той кметовете.

Той отбеляза, че нарушенията на ЗОП намаляват, но все още има дискриминационни условия при някои търгове. Вече работи нов система за контрол и мониторинг, за да откривавме дефектите, допълни той.

За финансовите корекции Дончев каза, че те ще са относително малко за стария период.

В бъдеще при корекции кметовете ще трябва да си търсят правата по съдебен път, обясни той.

Демонтажът на кохезионната политика ще предизвика сътресения в ЕС, каза посланикът на Словакия Мариан Якубоци. Той посочи, че политиката на сближаване е един от приоритетите на Словашкото председателство на ЕС като един от инструментите за икономически силна Европа.

На форума НСОРБ и управляващите подписаха споразумение за сътрудничество.

Днес организацията на местната власт отбелязва 20 г. от създаването си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ иска да каже продължавайте да крадете без да може някой да ви спипа, герп по приницп са си рафинирани крадци пипат тънко, справка -кметът на Бургас.......
17
0
 
6
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До Анонимен 2 Че тя вече си е - за българите, де.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОКАТА ПРЕЗ ДВА ЧАСА КАЗВА СЪВСЕМ ПРОТИВОПОЛОЖНИ НЕЩА!ТОЗ ЯКАТА ГО ТРЕСЕ СКЛЕРОЗАТА ЗАРАДИ ИЗПЪРЖЕНИЯ ОТ АНАБОЛИ МОЗЪК(ТОЙ ВЕЧЕ Е НА СУРОВАТКА ДЕ)!
15
25
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво, ген. Борисов продължава да изумява със способността си да дава изключително мъдри съвети всеки божи ден!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да ревизираме правото на свободен живот - да върнем робството./А то и без това сега е така - като погледнеш живота на българите - никой не смее да каже истината, в голямата си част се работи за храна, разходи и данъци. Има все пак малко молове заменили кината и театрите и ИНТЕРНЕТ - заменил кръчмите и пиянските истории и събирания./А имаме и богове - на които всичко им е позволено...
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боце, помогни на бедните. След туй бог щете награди.
12
3
 
26
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ако съдим по твоята прецизност за една седмица два пъти настъпи мотика... Един път Цачева и втори път кристалинка. Тръгнал акъл да дава. 2020 идва и тогава си финито тиквито
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А може и държави да зарежат Европа заради бежанците. Да си бежанец е толкова модерно днес. Някъде цивилизовани ид'иоти дават пари да им разказваш потресаващи истории, които си чул. Не е важно колко си пр'ост, а да си добър артист и да намериш по-про'сти от тебе.
10
0
 
27
 
! Отговори
Заз преди 7 години
Оставка е малко. Дайте да го изгоним с шутове от България или да го пратим на екскурзия до Канарските острови с билет без завръщане г-на Борисов.
9
0
 
31
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Вижте какво си набихме със бат Бойко......за това на следващите избори малко повече активност че то само по форумите не става.....
8
0
 
22
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Хахахах еврофондове,еврофондове,еврофондове... ами сега.....
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа може да реже пари, а местните - глави заради бежанците. Бойко не е на мястото на кметовете, него няма да го бият на терен!
6
0
 
38
 
! Отговори
ТИР преди 7 години
Да настаним бежанци в къщата на бате Бойко, в апартаментите на Цв. Цветанов и останалата управляваща банда да поживеят с тях да видим как е - по европейски проект.
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ НЕ ВИ ЩЕМ КОХЕЗИИТЕ..БЕЖАНЦИТЕ И ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА КОИТО КАЗВАШ ЧЕ И ТАМ СВЪРШВАЛИ..А АКО ОТПУСНАТ ЗА НЕШЕНСКОТО ГЕТО НЯКОЕ ЕВРО ВИЕ ЧАКАЛИТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ГО ОТМЪКНЕТЕ!99% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ ЩАТ ДА НИ НАТРЕСЕТЕ КЪМ НАШИТЕ "РОМИ" ОЩЕ ПОДОБНИ НА ТЯХ!
4
0
 
19
 
! Отговори
Pff преди 7 години
Toq puk l
3
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами Европа като няма пари, ти какво ще правиш? Като си свикнал на нейните подаяния. Къде е икономиката? Аре чао!
2
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя предател само и само да не секнат паричните потоци от Европа към собствения му джоб е готов да превърне България в гето.
1
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейски проекти в замяна на бежанци не ща! Подавай си оставката и изчезвай бе предател!