Партнираме си със Саудитска Арабия в туризма

Принц Султан Ал-Сауд оцени високо природните ни дадености
59
Партнираме си със Саудитска Арабия в туризма
Снимка: Правителствена пресслужба

В последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави.

Това каза принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, на среща с премиера Бойко Борисов.

Принц Султан Ал-Сауд е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас.

Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

Страната ни е доказана туристическа дестинация. Показателно е, че броят на посещенията на чуждестранни туристи у нас се е увеличил през последните 10 години с близо 40% и надхвърля 7 милиона туристи, което е почти колкото населението на България, посочи премиерът Борисов.

Той изтъкна, че България е добре настроена към нови възможности за развитие на туризма и към инвеститори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл.

По думите му, макар все още масовият морски и зимен туризъм да заемат основен дял в отрасъла, огромен потенциал имат различните видове специализиран туризъм, като СПА, културен, исторически. Силно конкурентно предимство е възможността те да се комбинират помежду си.

Министър-председателят изтъкна освен това, че страната ни има стратегическо разположение, добри макроикономически показатели, ниски данъци и квалифицирани кадри.

"България е икономически стабилна, спазва стриктна фискална и финансова дисциплина и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции“, изтъкна Борисов.

Премиерът изрази очакването си подписаният преди дни Меморандум за разбирателство и сътрудничество в сферата на туризма между България и Саудитска Арабия да бъде добра основа за стимулиране на двустранните контакти между бизнеса и правителствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата ходи да търси инвеститори и партньори само при "шведите" в Катар, Саудитска Арабия и разни други клоаки понеже в норманите държави не му обръщат внимание. Толкова е ....
16
4
 
21
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
На Русия няма да се продадем!Обаче на С.Арабия-МОЖЕ!Господинът от Банкя ще се погрижи за сделката,която ще ни превърне в бежанци....
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- Даваш ли, даваш, герберджи Боко, майка България на арабска вяра?
14
0
 
19
 
! Отговори
kiko преди 7 години
Сега и тия ли ше ни ***?Да си чакат реда. Американците още не са приключили.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо? Нали там няма демокрация! Нашите началници, пардон, нашите по-старши партньори от САЩ защо не им наложат санкции и да им занесат демокрация - мисията на началниците, пардон, на САЩ е да носи свобода и демокрация на народите по света?
12
1
 
13
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
Принц Султан ал Салам ал Тафанал ал Таебал, банкянска тикво...
11
2
 
23
 
! Отговори
Старост нерадост преди 7 години
Аз пък прочетох. Партнираме си със Саудитска Арабия в тероризма!? То вярно, че от сегашното правителство може да се очаква всичко ама чак до там!!!
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разумни хора!Повече това не бива да се допуска да ни управлява.Ние не сме патките в селския му двор и на мен ми писна да ме управляват простаци!Не им помагайте да ни управляват!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата вече официално ни предеде на СА - създателите на ИД.Довечера всички по улиците - ДА ГО ИЗМЕТЕМ !
8
1
 
12
 
! Отговори
Глас от далече преди 7 години
Партниране?!?!?!? Тиквата пак е сложил България на тезгяха за продан. Па гласувайте си за тоя и без това там останахте само кофти матрял.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен И имат закон- жените прелюбодейки се убиват с камъни!
6
0
 
17
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Снимката е яка, ама що не са налупили и на Баце един чаршаф на тиквaтa!? Като гост, би трябвало да го обгрижат напълно
5
1
 
24
 
! Отговори
венета преди 7 години
могат да ни изкупят и за имения на шейховете. Да не се приемат никакви инвестиции от страна на Саудитска Арабия - това да е като приоритет за национална сигурност! Този, който те купи, той ще те владее!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорих с шейха, колкото агнета произведем, всичките ще ни ги купят от Катар, Кресненското дефиле най-накрая всички са съгласни, почваме го, на пенсионерите раздадихме, на учителите, на полицаите им запазихме 20-те заплати, нови стадиони построихме, откога в България не беше строен стадион, съвместна акция с холандската полиция заловихме бандити, и белгийската, приемат ни като равни, усвояваме на 95% евросредствата, ако не беше Орешарски колко милиарди представяте ли си, границата укрепваме
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само буркините ни липсват тука!
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Довечера от 20:00 започва голям митинг срещу ислямизацията! София, пл. "Света Неделя".А саудитците отдавна си финансират и подкрепят салафизма и уахабизма в Сирия. Те са менторите на световния халифат и ислямския тероризъм.
1
1
 
22
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Те колко туристи дойдоха вече от там..........