БСП атакува постановлението за бежанците в съда

Червените кметовете не искат да дават пари за мигранти
39
БСП атакува постановлението за бежанците в съда
Снимка: Булфото, архив

БСП ще внесе жалба до Върховния административен съд за отмяна на наредбата, приета с постановление на правителството за интеграция на бежански семейства в наши общини.

Още по темата

Това съобщи лидерката на социалистите Корнелия Нинова и уточни, че жалбата ще бъде подадена от червените кметове.

Заедно с това от БСП ще искат да се спре изпълнението на наредбата до произнасянето на съда.

"Не сме съгласни общините да плащат здравни осигуровки на безработните бежанци, а да не правят същото за безработните българи. Вместо държавата да дава безплатно жилище на бежански семейства, внасяме законопроект да се осигуряват такива на млади българи, които не могат да си закупят дом", каза още Нинова.

Атакуваната от червените наредба предвижда бежанци да бъдат заселвани в общини, като кметовете са длъжни да им осигурят жилище, да им плащат здравни и социална осигуровки, да ги информират за свободните работни места, както и да намерят места в детски градини или училища за децата им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: БСПжалбабежанцивас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
32
 
! Отговори
МАЯ преди 7 години
Г-жо НИНОВА - на вашата (БСП) съвест ще тежи починалият от глад и студ - човек в изоставен трафопост - бежанец от "мирното и богато царство" - Афганистан. ЗА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ГРЕБЕНЪТ НА ВЪЛНАТА "НАЦИОНАЛИЗЪМ" СТЕ ЯХНАЛИ ЛУКАВАТА МЕТЛА. ВИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ РАЗСЛЕДВАНА ЗА АНТИ-ЧОВЕШКО МИСЛЕНЕ И РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЕН ЕЛЕКТОРАТ !!
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това правителство май не го е еня за българите!!!!!!!!!!!
28
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам и дума на подL0гите от Ционисткия Комунистически Интернационал. Точно тия продажници са дупе и *** от 26 год с турци и роми....
27
9
 
33
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 7 години
ЕВРОПА ДАВА НА МИГРАНТ ПО 800-900-?. БЪЛГАРСИТЕ ПОМОЩИ ЗА ТЯХ СА САМО 10% /от тия пари/......ИЛИ САМО 80-90-? от БЮДЖЕТА , СПОРЕД СПОРАЗУМЕНИЕТО С ЕС! ТЕЗИ ПАРИ --ЕВРОПА ПОСЛЕ НИ ГИ КОМПЕНСИРА!
26
7
 
35
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 7 години
ОБЩИНИТЕ НЕ ПЛАЩАТ НИЩО-----ПАРИТЕ СИ ИДВАТ ОТ ЕС!!!ОБЩИНИТЕ , СА САМО --"ПОЩАДЖИЙ"...../прехвърлят парите по сметките на хората/НИНОВИЦАТА С ГОЛЕМИЯ ДИР.НИК ,ПАК ГОВОРИ ЛЪЖИ..!
25
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да успеят!
24
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До demographКомунягите са прави този път.Хуманизмът най-напред към своите, после към чуждите.
23
17
 
34
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Червените мутруски сами раздфухват огън около себе си, без да ги е грижа, че палят и България. Но и те ще изгорят в него. Защото показват зверския си облик. Все още хората помнят техния "интернационализъм", и виждат как сега се превръща в отявлени расисти,нацисти-рашисти. БСП и ВМРО са новите фашисти. А къде остана прословутият им " хуманизъм"....долна мутруска ***.
22
3
 
33
 
! Отговори
Бесепар ут с.Мечка преди 7 години
Ако изберем бесипету няма ли да плащами здравни вноски
21
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно БСП като бяха толкова дълго на власт през времето когато нямаше бежанци защо не уредиха по едно жилище на младите безимотни българи.
20
35
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите са истенска ***! БСП винаги са плащали на електората за да се гласува за тях! Факт*****
19
8
 
92
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Браво! Само адмираций! Много е права Нинова! ГЕРБ затриват страната!
18
22
 
38
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Лично аз ще си гласувам "не подкрепям никого" така и така президента е фиктивна фигура. Все ми е тая.. да се избиват ако искат коя партия да е спечелила....те така и така на пресконференциите им след изборите всички казват, че са спечелили....Тая държава само победители в парламента..
17
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да плащат натролове на БСП с твоитепари за данъци? Можели да обясниш като ситакава Темида? Р
16
3
 
36
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Ето и доказателството долния ми коментар който незнам с какво би обидил някой не се е харесал на 2ма БСП трола. Политическата каста е изцяло изхабена покварена и тн. А тези които се радват на БСП или ГЕРБ или Реформатори или които да било все едно са тяхното "Ново" спасение, вземайте си парите за тролване и гласуване на изборите, но не се чудете, че тези на които сте фенове ще са си същите както преди (докато си имат фенове така ще е)А младите и образовани ще си заминем.Майната му на патриотизма
15
1
 
67
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До Темидакакви червени - зелени бълнуваш, ако сме против гроп сме комунисти, социалисти пройдохи, платени. Не може нормален човек да е срещу това недоразумение герб според вас. В същото време гербавите редици са пълни с най-простите и най-некадърните. Аз не искам мигранти, не искам мюсюлмани, бих приел бежанци - християни, но такива сред тази *** няма.
14
0
 
59
 
! Отговори
112 преди 7 години
На Тези избори няма смисъл герберчета да купуват гласове. Ще хвърлят просто едни пари на вятъра. По-добре с тях да имигрират далеч от БГ че ги чака тупалка и съд
13
17
 
36
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Лично аз не подкрепям ни ГЕРБ ни БСП съгласен съм, че ГЕРБ се оляха, но троловете (отявлените) на БСП са наистина много и ме боли, че драскат и им плащат с моите данъци.........Сега поне знам защо темата на днес.бг е червена на сайта....
12
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Публикувайте я някъде тази наредба и това постановление, за да може хората да се запознаят и да видят какво ни готвят Боко и сие!
11
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТемидаНе са ***. Просто ГЕРБ минаха границата на поносимост и предизвикват негодувание дори сред собствените привърженици и коалиционни партньори. Огледайте се, пребройте се, а ако не можете, изчакайте Видов ден на 6 ноември!