Добрев сдаде имунитета си, не бил виновен, чака истината в съда

Прокуратурата трябвало да разбере кой стои зад далаверата "Белене"
Обновена: 24 окт 2016 17:17 | 24 окт 2016 17:13, Камелия Цветанова
24
Добрев сдаде имунитета си, не бил виновен, чака истината в  съда
Снимка: Булфото, архив

Не съм виновен за нищо, това много бързо ще се докаже в съда, коментира бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕПЛ Делян Добрев след като подаде в деловодството на парламента писмен отказ от депутатския си имунитет.

Още по темата

Това се случи само няколко часа, след като главният прокурор Сотир Цацаров го поиска, защото обвинението е събрало доказателства за извършено от него престъпление свързано с проекта АЕЦ Белене.

Миналата седмица обвинение беше повдигнато и на министъра от кабинета "Станишев" Петър Димитров,а преди него и на бившите изпълнителни директори на "Националната електрическа компания" Любомир Велков и Мардик Папазян.

Според прокуратурата Делян Добрев е нанесъл щети за над 4,5 милиона евро на НЕК с това, че след като правителството и парламентът препоръчват проектът "Белене" да бъде спрян той не е спрял плащанията по договора с архитект-инженера.

Тези действия на Добрев са квалифицирани от държавното обвинение като "умишлена безстопанственост".

Той обаче отсече, че проектът "Белене" е спрян с негов подпис няколко дни след като е станал министър.

"Не съм виновен за нищо. Това много бързо ще се докаже в съда. Надявам се прокуратурата да намери истинските виновници за най-голямата далавера в историята на България и за потрушаването на всички пари", заключи Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
На съд, Делянчо, на съд. И после с раирана пижама - това заслужават слугите на чужди интереси. И не си само ти, има доста други.
16
1
 
4
 
! Отговори
АТАКАТА Е ГЛУПАВА: преди 7 години
ДЕЛЯН ДОБРЕВ ЗНАЕ ДОСТА ЗА ТИЯ ДАЛАВЕРИ , А И КАТО ПРИБАВИМЕ ЯНЕТО С ТОМОВЕТЕ ПО "АТОМНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ" В БЕЛЕНЕ .....НАКРАЯ ШЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ ...ДОСТА ДРУГАРЧЕТА , ШЕ ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ НА ПАНДЕЛАТА , ЗАЕДНО С ОВЧия....!ЧОРАПЧЕТО ......НАКАРАЯ , МАЙ ЯКО ЩЕ СЕ РАЗПЛЕТЕ ХА,ХА,ХААААААААААААА....../то това е и целта всъщност../
15
1
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
До ТаняМай Цацаров повдига обвинението, а той е избран от Бойко. Нали помним някой разговори преди време, но след "Ало Ваньо" Та за какво БСП става дума?
14
5
 
5
 
! Отговори
ГЛУПАВА АТАКА преди 7 години
ДЕЛЯН ДОБРЕВ---НЕ Е ПРИНЦИПАЛ НА БЕХ!!!!ТОЙ , НЕ МОЖЕ ДА ИЗДАВА ЗАПОВЕДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОВЧия , Е ИСТИНСКИЯ НЕГОДНИК В ТАЯ АФЕРА!!ТОВА СЕ ПРАВИ ПРЕДИЗБОРНО ...ЗА СПЛАШВАНЕ НА ГЕРБ!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕЛЯН ДОБРЕВ ЗНАЕ МНОГО И ЩЕ СЕ ПОКАЖАТ НА ОБЩЕСТВОТО.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУМЕН ОВЧАРОВ ЩЕ ДУХНЕ В ЕДИН МОМЕНТ И МОЖЕ ДА СТАНЕ КАТО ДРУГИТЕ.
11
2
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Защо Делянчо да не си даде имунитета. Кой бивш министър или депутат досега е получил повече от условна присъда? Като минат изборите и ще се окаже, че е съвсем невинен. Кой ял - ял, и т.н.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sled imuniteta ide red na dupegazeta De Figaro
9
1
 
7
 
! Отговори
_ преди 7 години
Не знам виновен ли е, невинен ли е, но в много удобно предизборно време са се пораздвижили от прокуратурата...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНали упражняваме санкциите на целия ЕС спрямо Русия - как ще изкупува!
7
7
 
1
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тая мижитYрка много добре знае ,че при такъв съд нищо няма да му се случи ,но неговото е напред в панделата ще посрещнат с най-топли чувства.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Педа..то - в затвора.
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия води хибридна воина спрямо България !!! Големия шлем е руския коварен план за фалит на НЕК и изкупуването му на безценица от русия заедно с цялата инфраструктура ! Незабавен съд за Р. Овч. и компания за поръчване и плащане без договор и цена , включително и за анекса с високите цени за т. н. американски тецове !!!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 6 ТИ НАРАЗБРА ЛИ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ГО СПРЯХА И ОТ САМОТО НАЧАЛО ТОВА БЕ ЗАРОБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ. А ТРОЯНСКИЯ КОН НА МОСКВА В БЪЛГСРИЯ ЧИС КОСЪМ ЛИ Е. ТОЙ ОТЪРВА ЛИ СЕ?
3
6
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Ами като проекта Белене е спрян с негов подпис, ясно е кой е виновен за предстоящите плащания от страна на България. Ех, да можеше само лихвите да поеме лично Делян, пак ще е някаква справедливост. Само че Цацара няма да допусне нищо подобно. Знае как да вдига пушилка и после да замазва.
2
5
 
8
 
! Отговори
8888 преди 7 години
Според Добрев, Цацаров е ***, че му повдига обвинение!Май и на Бай Х.й трябва да му се повдигне обвинение за това плащане!?
1
0
 
22
 
! Отговори
истината е в съда преди 7 години
Браво на Добрев. ИСТИНАТА Е ВИНАГИ В БЪЛГАРСКИЯ СЪД. Който и политик да влезе в съда, се оневинява , за да не може после пак да бъде съден за същото, който кокошкар влезе в съда отива в затвора и всички са доволни.