БСП бясна на евродепутатите си, насърчавали миграцията

Корнелия Нинова: Ще им търсим сметка за гласуването!
60
БСП бясна на евродепутатите си, насърчавали миграцията
Архив: Булфото

Ръководството на БСП се ядоса на своите евродепутати, които са подписали спорна резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа, приета от ЕП с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се".

Заради този документ представителите на левицата в ЕП ще трябва да дадат обяснение на заседанието на Изпънителното бюро във вторник.

"Разграничаваме се от съдържанието и от гласуването на резолюцията", отсече соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя припомни, че позицията на БСП е за засилен контрол на границата, борба с каналджийството и отмяна на постановлението на правителството за заселване на бежанци в общини с демографски проблеми.

"Ние искаме да се положат всички усилия да не станем гето и бежански лагер", отсече Нинова.

Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български представители, които са подкрепили спорната резолюция.

В документа се казва, че "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот".

В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1, правилно, то аслъ Бойко им е виновен, сигурно неговите депутати са подлъгали тези на БСП и после сда се извъртели и са гласували с не та да ги изложат. Хахахаха, смешници, другарко Нинова, отзови ги всички обратно
6
4
 
17
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Това БСП още ли го наричат партия. Аз мислех, че е престъпна група с традиции в управлението на овце (под формата на народ) които повече от 40 години ги лъжат едно и също.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тя,миграцията,ако беше полезна,ЕС нямаше да ги разпределя по квоти,а щеше да си ги прибере в германия. корнелче,не се сърди на евродепутатите си,нали знаеш на каква заплата са там, ще гласуват,де друг път такъв гювеч.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те предават България тя сметка ще им иска. Как ще им я поиска, ще ги разпопи ли, ще ги оттегли ли от Европарламента, бой с пръчка ли ще им приложи или ще ги изгони от партията им? Те си направиха милионите вече сега и да иска да ги озапте няма начин. Ненакрадоха се ей да им приседне дано!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами призовете ги да се оттеглят! и се подгответе за пресконференцията, защото пред очите ви Греб изкупиха куцо и сакато, корпоративния вот в държавната администрация е явен, рекета върху всеки, от чистачката и параджията до началник сектор ,,Озеленяване'' е виден, но вие мълчите. Щото сте комбина и статукво. Пусти трън неокастрен....!
2
1
 
20
 
! Отговори
бате преди 7 години
И това от партия с претенции за държавно управление, ясна структура и т.нат. Срам и позор за идеала, които се опитват да представляват. А кво остава за другите....
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква сметка ще им търсиш като Корнелио като те знаят само банкова сметка друго не. ако им удариш парите тогава ще разберат иначе не.