Цачева не получила подкрепа от собствената си партия

Имаше вътрешнопартиен наказателен вот, смята Юрий Асланов
Обновена: 6 ное 2016 21:31 | 6 ное 2016 21:30, Красимир Ангелов
60
Цачева не получила подкрепа от собствената си партия
Снимка: Булфото

Кандидатът на ГЕРБ не получи подкрепата на собствената си партия, коментира пред "Фокус" социологът от агенция "АФИС" Юрий Асланов.

Той призна, че толкова близки резултати между Румен Радев и Цецка Цачева са били очаквани, но в обратен ред.

"Основно събитие според мен е това, че официалният кандидат на ГЕРБ не получи подкрепата на партията и очевидно се случи някакъв вътрешнопартиен процес на наказателен вот, защото голяма част от гласовете на подкрепящите ГЕРБ са отишли за други кандидати, че даже и за ген. Радев", каза още Асланов.

"Ген. Радев в хода на кампанията за много кратък период от време превърна нагласата за промяна в основна вълна, която в крайна сметка се състоя и я виждаме днес – масовият стремеж към промяна", коментира още Асланов.

Според него тази вълна ще продължи и на втори тур, защото избирателите едва ли ще се влияят от посланията на своите лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
мар1 преди 7 години
Не съм баба Ванга, но още в началото на тази смешна изборна кампания си казах ,че тук има някаква друга игра. Не може това грозилище да ме представя пред света! Тя просто не се харесва и именно тук е уловката. Управляващите наистина ни подценяват.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.....ПИЩОВА Я ИСКА ......
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно сега като хората казаха, че нея не я искат, дали баба Цоцка ще се върне като председател на парламента?
37
3
 
8
 
! Отговори
Без Бойко По-добре преди 7 години
Без Бойко По добре. Без Русофоби във власта най-добре. България без Руските пазари се оказа държава без бизнес. Русофобите се оказаха най-голямото зло за България. Комунистите потъпкваха права и свободи ама поне имаше производство при тях. Русофобите са оказаха като чума за икономиката на България и държавата като цяло. 25г. вече "про-западно" управление и повечето от Русофоби и няма един отрасъл в България, който да е на ниво.
36
1
 
8
 
! Отговори
Барабата и Цацка преди 7 години
Колкото ум има Барабойко десет пъти по малко неговото протеже- Цацка. Формите на главата й показват неудачност в лидерство. Няма излъчване. Трябва някой френологист да й разгледа главата детайлно, че чертите и са малко особени за женска глава и да си каже мнението с какво е най-добре тя да се занимава.
35
2
 
6
 
! Отговори
Цацка Калпав Агент преди 7 години
Цацка Калпав Американски агент. Обикновенно Американските завербувани агенти като Плевела, Костов, Филип Димитров, Барабойко отначало казваха по някоя добра дума за Русия, за да подлъжат масите и после да ни закопаят. Слава Богу, че Цацка още от рано я познаха, обаче все още има мноооого магарета в България де Цацка им изглежда Снежанка. Русофобството е ярка отличителна черта на предателите и анти-българистите. Стойте надалече от тях.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле тая се излага безпрецедентно в момента
33
6
 
9
 
! Отговори
1212 преди 7 години
Единствения правилен ход сега е Борисов да оттегли "майката" и на балотаж да отидат Радев и Каракачанов.Само така Радев може да загуби.
32
0
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
Тая Метла и срещу другата метла Мая няма шанс :D
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецке много се изложи мааа,направо провали цяла партия
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ имаха над 30 % подкрепа преди да знаят кой е кандидатът им за президент. В момента в който научиха, че това ще е Цецка, подкрепата катастрофално намаля. Бойко очевидно смяташе, че когото и да посочи, той ще е президента, но тези времена явно безвъзвратно са отминали. Още повече, че още усещаме горчилката от избора на П.левню.
29
1
 
15
 
! Отговори
БГМЕН преди 7 години
Начи Цецка само ше ни опрай. хахахахахахха Представяте ли си Цецка главнокомандващ - хахахахаххаха
28
1
 
14
 
! Отговори
БГР преди 7 години
Тва е майката на народа. ХХАХАХХХАХАА Леле майко
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да гласуваш за една, който се гордее, че била член на БКП. Бойко е пич и си каза, че насила са направили, ако е искал да бъде в системата на МВР, след 1991 видял ги, че са *** и сега само дразни и обижда комунистите, а тази се гордее с комунистите. Като десен избирател как да гласувам за нея балотажа. Надявам се да се разкае от партията и макар с отвращение ще гласувам за нея!
26
1
 
10
 
! Отговори
МиГ-29 преди 7 години
До МикроЗвенейков, уважаеми отиват пилот на свръхзвуковвисокоманеврен истребител МиГ-29 и оператор на струг без ЦПУ с визия на Баба Яга.
25
1
 
16
 
! Отговори
МикроЗвенейков преди 7 години
В БГ се случи най-интересното в света-при избори на балотаж отиват двама пилоти:1.Пилот на самолет - генерал на 2 самолета Румееееениииииииииииииии....2.Пилота на метла- Цецка,Абе къде е пилота на водно оръдие?
24
4
 
26
 
! Отговори
Радев преди 7 години
Тези гербаджии са толкова нагли, ***, корумпирани, необразовани, самозабравили се, че е време да останат в историята, както СДС и НДСВ. Долу гроб.
23
1
 
20
 
! Отговори
нюнюра преди 7 години
Бойко де се е скрил? Да не пише оставка? Или е на "почивка" извън страната? Може би е с Пищова яде кебапчета и пие по една студена бира за загубата си.
22
1
 
35
 
! Отговори
МиГ-29 преди 7 години
Ако бяха избрали Йорданка Фандъкова, поне щяха да имат някакъв шанс срещу фаворита Радев, но с това бостанско плашило няма как да спечелят, дори и при огромните фалшификации и манипулации на Цветанов.Обикновени хора не могат да я понасят. Няма как без фалшификации да стане президент.
21
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко искаше да провери дали твърдия електорат на ГЕРБ ще гласува дори и ако издигне магаре за кандидат. Е , не стана!