Президентът Радев: Помня какво съм обещал!

Новоизбраният държавен глава ще работи за сигурна България
Обновена: 14 ное 2016 01:32 | 13 ное 2016 22:12, Веселина Йорданова
64
Президентът Радев: Помня какво съм обещал!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Това бяха първите думи на победителя в президентските избори ген. Румен Радев към българите на пресконференцията в НДК.

По думите му вотът е дал отрицателна оценка на властта.

"В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. Предстои всеки от политическите актьори да извърши своя анализ и да се държи отговорно", настоя новоизбраният президент.

Радев поздрави кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и каза, че тя е била достоен опонент в надпреварата.

Той допълни, че заедно с вицето Илияна Йотова съзнават своята отговорност.

"Да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото", обеща Радев.

По думите му – различията ни са богатството ни. Според него можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си. Той каза още, че тази победа е обща за всички, които обичат България и не се страхуват от бъдещето.

Радев декларира, че помни ангажиментите си и ще ги отстоява.

"Благодаря, че победихте страха и избрахте надеждата, ще оправдаем вашето доверие", декларира и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Радев каза, че като президент няма да дели хората на леви и десни, по техните религиозни убеждения или по етническа принадлежност.

По отношение на ДПС, той посочи, че дори всички техни гласове да отидат към ГЕРБ, пак няма да им стигнат за победа.

Новоизбраният президент е категоричен, че България трябва да запази етническия си модел, защото той е работещ и се е доказал с годините.

"Ще се водя от законите, от спазването на човешките права и диалог с всички партии и с българските граждани", декларира той.

Ген. Радев посочи, че се надява в рамките на своя мандат да има добър диалог с президентите и на САЩ, и на Русия. По думите му политиката за свалянето на санкциите към Русия е преди всичко на Министерския съвет, но би работил за това заедно с кабинета и с ЕС.

Ако му се наложи да състави служебен кабинет, когато встъпи в длъжност, Радев каза, че основната задача на този кабинет ще бъде подготовка на честни и прозрачни избори.

Той посочи, че за свикване на Велико народно събрание трябва да има решение на настоящия парламент и конституционен проект, какъвто към момента няма.

Генералът отговори положително на въпрос дали Бойко Борисов е държавник, но посочи, че последните му действия не кореспондират с ролята на държавник.

"Той заложи съдбата на кабинета си и на България на своето его - държавникът трябва да надмогва егото си и да споделя властта", коментира Радев. Според него Борисов не може да си представи, че ще работи с някого, когото не може да контролира.

Новоизбраният президент трябва да встъпи в длъжност на 22 януари 2017 г. Радев каза, че ще приеме поканата за среща на "Дондуков" 2 от президента Росен Плевнелиев, която беше отправена по-рано през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
4
 
! Отговори
constantin.petriuc.1 преди 7 години
Молодцы!!Поздравляем!!
11
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом толкова хора гласуваха за селския ***-от значи държавата ни е обречена да бъде вечно в орбитата на миризливия руски ботуш!
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки каза че от БСП са му искали 5млн лева , за да го подкрепят. Интересно ми е генерала какво е обещал
9
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учудващо как народа само за 2 години забрави за зулумите и кражбите на правителството на комунисти и турци с премиер Орешарски и гласува за комунистическия и турски кандидат другаря Радев! Честито на печелившите!
8
1
 
10
 
! Отговори
1212 преди 7 години
НЕ КА ДА ПОЗДРАВИМ НОВИЯ ДИРЕКТОР НА ВОДОПАДА
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше независим кандидат както казва не трябваше да се обвързва с никаква партия да е наистина независим а не зад него да се хилят Нинова и Сие...На Стефан Данаилов пък мед му капеше на сърсето.Всичко е една постановка...Радев се уволни от армията и след седмица стана кандидат за ПрезидентПостановки ...
6
5
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Герб ни вкараха в една много грозна игра. Първо издигнаха неизбираем кандидат, за да оправдаят оставката, която явно е планирано действие. Идеята явно е в хаоса да се прикрият золумите, кражбите и заблудите. След това да се върнат на бял кон за изборите.. Дано не съм прав!
5
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя мишок да не се прави на голям, щото никой не го знаеше до вчера :)Всички гласувахме против Цеци-то, това е истината
4
9
 
17
 
! Отговори
Херкулес преди 7 години
Не бе, просто ни омръзна предишния мекушав пантофен герой и искаме някой с желязна ръка да измете Авгиевите обори в БГ.
3
12
 
33
 
! Отговори
Бачкатор преди 7 години
Умирам от кеф и се надявам да се върна някой ден в Родината. Поздрави за Българския народ!
2
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех и късмет г-н Президент!
1
17
 
32
 
! Отговори
Plamen преди 7 години
Гласувах за генерал Радев.Това е първият път в който гласувам.Този път се надявам да има истинска промяна.Успех генерале.