Радев – "новобранецът", който привлече недоволните

Асошиейтед прес коментира отминалите президентски избори
14 ное 2016 07:20,
13
Радев – "новобранецът", който привлече недоволните
Снимка: Булфото

Подкрепяният от опозиционните социалисти кандидат ген. Румен Радев печели балотажа на президентските избори в България, съобщават световните агенции, като се позовават на прогнозни резултати на социологическите агенции.

Новият президент ще бъде изправен пред възможно увеличаване на мигрантския поток от съседна Турция и нарастващо напрежение между Русия и Запада, отбелязва Асошиейтед прес.

Радев, който е "новобранец" в политиката, привлече много българи, на които са омръзнали корумпираните политици, отбелязва агенцията.

АП припомня, че Радев, който навремето е учил в американската военновъздушна школа в Алабама, обеща да запази мястото на България в НАТО, но също така заяви, че "еврофилията не означава непременно русофобия".

Вотът означава също ново правителство за страната, тъй като премиерът Бойко Борисов неколкократно обеща да подаде оставка, ако неговия кандидат, председателят на парламента Цецка Цачева, загуби изборите, посочва ДПА.

Изявлението на Борисов не бе изненадващо, тъй като той обеща да се оттегли, ако ГЕРБ загуби президентската надпревара. Той бе казал и че няма да търси вариант с друга коалиция.

53-годишният Радев клони към по-тесни взаимоотношения с Русия, отколкото настоящия президент Росен Плевнелиев. Миналата седмица той опроверга медийните спекулации, че е против членството на България в НАТО, отбеляза ДПА.

Българите избраха днес с голямо мнозинство президент русофил, социалиста Румен Радев, с което накараха министър-председателя консерватор Бойко Борисов да обяви, че ще подаде оставка, с риск това да доведе до нов период на несигурност за тяхната страна, съобщaва и Франс прес.

Избирането на Радев е болезнен неуспех за председателя на правителството, който веднага обяви, че ще подаде оставка, както предупреди избирателите си преди изборите. Неговият мандат трябваше да продължи до 2018 г.

Безпартиен, но подкрепян от социалистите, Радев заяви, че е за премахване на европейските санкции срещу Русия. Като новак в политиката той поднесе изненада още на първия тур и изпревари опонентката си Цецка Цачева, която е критикувана заради липса на харизма и която понесе на свой гръб последиците от разочарованието на избирателите от мнозинството в парламента, отбеляза АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mariya"Уважаеми г-да Анонимни, бас държа че нямате милиметър представа каква подготовка имат военните!"За неосведомените, да кажа, че военните имат подготовка граничеща с нулата.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието: Радев "новобранецът", който привлече недоволнитеКакво значи недоволните? Това не е коректно заглавие. На тези избори не се гласуваше толкова много за партия, отколкото за човек. Даже имам чувството, че ГЕРБ сами бяха сложили куц кон да се състезава. Това си е като да направиш спортни залози при състезател, на който треньора му е казал да падне, за да може да вземат пари от уговорен мач.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД КАТО ИЗБРАХМЕ СОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ, ИЗБИРАМЕ И СПРАВЕДЛИВАТА БСП- ВЪВЕЖДАТ 1000 ЛВ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, МАХАТ АНТИСОЦИАЛНИЯ 10% ДАНЪК, ВЪВЕЖДАТ СПРАВЕДЛИВИЯ НАД 30% И НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ- КАТО В ЕВРОПА, НЕ ДОПУСКАТ ИНФЛАЦИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 1%, МНОГО СОЦИАЛНИ ПЛАЩАНИЯ ЗА МЛАДИ СЕМЕЙСТВА- КАТО В ЕВРОПА, ПЛАЩАТ РЕЖИЙНИТЕ НА БЕДНИ И БЕЗРАБОТНИ, МНОГО ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА, ВИСОКИ ДОХОДИ- И НИКОГА НЯМА ДА СЛИЗАТ ОТ ВЛАСТ- ЗАЩОТО СА СПРАВЕДЛИВИ И СОЦИАЛНИ. МЛАДИТЕ СЕ ВРЪЩАТ В БГ- ХА ДА ВИ СА ЧЕСТИТЕ СОЦИАЛНИТЕ.
8
6
 
9
 
! Отговори
Mariya преди 7 години
Уважаеми г-да Анонимни, личи си че във вашите глави мозък не вирее. Но по стар български обичай говоренето изпреварва мисленето! Както винаги ние българите разбираме от всичко. Уважаеми г-да Анонимни, бас държа че нямате милиметър представа каква подготовка имат военните! Но с вашия оскъден мозък раздадохте набързо оценките си!
7
5
 
9
 
! Отговори
БКП--НА ВЛАСТ преди 7 години
ПАЗЕТЕ СИ ПАРИТЕ В БАНКИТЕ!КОМУНИСТ---НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА БЕЗ ЧУЖДИ ПАРИ!!КОМУНИСТ--НЕ ДАВА СВОИ ПАРИ!
6
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ДПС на власт... Господ да ни е на помощ!
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутри и шапкари начело на държавата. Все такива ни се падат. А под шапка мозък не вирее.
4
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй де.Хванала подръЧка президента с американски табиет,но с руски уклон.Манджа с грозде.Боже,помилуй.Спаси нам грешните.
3
1
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Така трябва да е.
2
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май новата президентша ще командва парада.Снощи по пъчене удари Нинова и Йотова в земята.
1
5
 
34
 
! Отговори
немо преди 7 години
Борисов консерватор? :):):) Аз пък все си мислех 4е е просто мутра с власт :)