Ще има ли нов политически месия на предсрочния вот?

Патриотите искат устойчива позиция в парламента, коментира политолог
17 ное 2016 12:30,
14
Ще има ли нов политически месия на предсрочния вот?
Снимка: bgonair.bg

Ясно е, че ще имаме служебно правителство, след като повечето политически сили заявиха, че ще се откажат от мандата, който ще им бъде връчен от президента Росен Плевнелиев след консултациите. Какво би станало обаче, ако една от политическите сили не се откаже от мандата? От Патриотичния фронт не са дали еднозначен отговор.

Според изборния експерт Димитър Димитров Патриотите искат да заявят по-устойчиво място и ако вземат мандат, да разговарят с лидерите, да се чувстват достатъчно водеща парламентарна група.

"Не мисля, че това ще успее, но пък ще даде техническо време по-дълго да се обсъжда как би изглеждал кабинет, който ще бъде назначен от единия президент, а след това подкрепен от другия държавен глава", коментира политологът в предаването "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Димитров каза, че във всички предходни избори от 2009 година насам, премиерът Бойко Борисов е имал предимството да бъда от страната на по-популисткото говорене, а в момента е от обратната страна.

"Срещу него идва една вълна от популизъм, която го поставя в защитна позиция. С аргументите – магистрали, саниране, минимална заплата, е много трудно да се удържи тази вълна", подчерта Димитров в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

На въпрос дали ще видим нов политически месия на един предсрочен парламентарен вот, Димитров отговори: "Най-малко една много голяма заявка - Слави Трифонов."

Що се отнася до Веселин Марешки експертът посочи, че със своите 400 хил. гласа той е достигнал известен таван, такъв дял обаче би му стигнал и за бъдещ парламент.

Целия разговор вижте във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има , но са необходими още 300 млн . хвърлени на вятъра .
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В . Телеграф - Пенсиите се увеличили с 50 процента за 9 години . Моята се е увеличила с 15 процента и е огромната сума 227 лв . *** .
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки е чавек на Путин. Нарочно участва, за да изсмуква гласове от ГЕРБ.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ МОЖЕ ДА НЕ ДАДЕ МАНДАТ НА ПФ.
4
0
 
1
 
! Отговори
Стига вече! преди 7 години
Айде стига приказки и глупотевини! Времето тече. На работа! Кой бегал бегал, кой не е - да бега и да освобождава стол. Да сяда следващия! Но готов за работа! И с акъл! Много акъл!
3
0
 
19
 
! Отговори
Боил преди 7 години
Какъв месия е този алкохолик,наркоман и чалгаджия заедно с пишман съветници , пълни ароганти,залитащи кукли и популисти с нищо не подплатено огромно ЕГО-говоря за С.Ти & проект на Сорос,Мърдок и др.
2
1
 
4
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Няма да има мажоритарни избори, това е дъвка само. Всички ги устройва сегашното положение, в което пълни анонимници и послушници стават депутати. От 240 депутата, 220 са били никой преди да станат такива. Партиите ги устройва. Затова и нито една медия не проведе дебати по въпросите за референдума. Пълно мълчание. Мислеха си, че хората ще забравят, че има референдум.
1
4
 
18
 
! Отговори
цоциолог преди 7 години
най-малко двама спасители - Слави и Марешки, иначе как ще смъкнат 30те процента на Герб. Марешки ще го баламосат, че ще става премиер да разводни повечко вота поне с 15 процента. ако гласуват за мажоритарни избори, на втория тур БСП и сие печели мнозинство протестния вот. другарката с кошницата ще изтърже пак една подковаваща реч като за тезиси на ентия пленум на Партията, а електората ще подскача в опиянение и екстаз.