БСП остро разкритикува макрорамката на хазната

Румен Гечев: Бюджетът не отговаря на интересите на страната
25
БСП остро разкритикува макрорамката на хазната
Снимка: Dnes.bg

Макар че оттеглиха своите предложения за поправки в държавния бюджет за следващата година, от БСП остро разкритикуваха макрорамката на хазната, подготвена от правителството в оставка.

Според социалиста Румен Гечев проектът на бюджет въобще не отговаря на интересите на страната.

"Имате се мнозинство, оттегляме си предложенията, гласувайте си го, желаем ви всичко добро“, обърна се той към депутатите от ГЕРБ.
 
Гечев цитира данни, според които чуждите инвестиции са намалели с 33 на сто.

"Това се нарича катастрофа, капиталът започва да напуска България“, предупреди той. 

Червеният депутат отчете като положителна промяна скока на минималната заплата и на възнагражденията на учителите от 2017 г., но пък упрекна управляващите, че отпускат малко пари за  БАН.

"Оставяте заплатите на учените по-ниски от тези на чистачките в училищата, такава държава няма и в Африка“, скочи той.

"Нямаме национални приоритети за развитие не за 15 години напред като Румъния и Унгария, ами дори и за следващите три години. Рапортувате едни кухи бюджетни отчети и сте стиснали за гушата българската икономика", продължи с критиките Румен Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Всеки има право да дава съвети, предложения , акъли ,идеи , да критикува.Единствен Румен Гечев няма право.За младите , които не знаят и старите, които не помнят-Румен Гечев беше икономически вицепремиер на Жан Виденов.По тяхно време заплатите бяха 10 долара, пенсиите-5 долара.Изнесоха житото и нямаше хляб.Щяхме буквално да умрем от глад в мирно време.Инфлацията достигна 1000%.Народе, защо не помниш и гласуваш за червените престъпници и некадърници?
20
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 23: Това ли ти се иска - БСП да направи пак коалиция с ДПС, И на Бойко това му се иска за да изкара пак платените проестиращи. Но в политиката един и същ номер два пъти не минава.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айде другаре! Хващайте се на работа и "оправяйте" хазната, заедно с дпс за ортаци.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има ко мунисти,БГ никога няма да стане нормална държава!Не може този загроби икономиката и финансите ,отново да дава акъл,може но от остров Белене!
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червеното влечуго наречено Поразяващата уста го знаем от Кабинета Виденов. Егати банката кадри, която имат червените тюфреци. крадец до крадеца, некадърник до некадърника!
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Гечев - специалистът ,министър на Иконовиката по времето на Жан Виденов ,който успя да направи заплатите по 5-7 долара на месец ! Нико друг досега не е успял да подобри рекордът му ! Слава на БСП !
15
6
 
15
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
ТО БИВА,БИВА ЧОВЕК ДА Е НАГЪЛ И БЕЗОЧЛИВ АМА ГЕЧЕВОТО БЕЗОЧИЕ МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ ...АБЕ НАЛИ ОЩЕ СЕ ПОМНЯТ НЕВЕРОЯТНИТЕ ТИ "УСПЕХИ" ПО ВРЕМЕТО НА ЖАН ВИДИНОВ!!!ТОГАВА БЪЛГАРИЯ НАПУСКАШЕ НЕ САМО КАПИТАЛЪТ,АМИ И ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА ХОДИ,ПЪЛЗИ И ЛЕТИ...ДАЖЕ СКАКАЛЦИТЕ ОТ АФРИКА НИ ЗАОБИКАЛЯХА И ТЪРСЕХА КЪДЕ ДРУГАДЕ ДА КАЦАТ...
14
8
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Румен Гечев - икономически министър на Жан Виденов, човекът фалирал 23 банки и позорно избягал да се скрие в ЮАР от народната любов, тръгнал да дава акъл за бюджета. Ама лош е материала, не помни и не усеща какво му готвят ***!
13
3
 
0
 
! Отговори
Do 11 & 12 ot aa преди 7 години
Az pisha na latinitsa, no pak neshto smisleno kazvam, a vie kato prostatsite ot BSP samo laete i unizhavate ostanalite, day kazhete neshto umno, nyakoe argumentche, nyakoya tsifrichka, da vi vidim :D
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Привърженик съм на прогресивния данък, но скалата, която предлага Румен Гечев не е справедлива и ако БСП я поддържа ще гласувам против. Той започва да вдига процента на облагане още при доходи над 1000 лв., като не се съобразява, че в диапазона 1000-2000 лв. са доходите на десетки хиляди български граждани-държавни служители, it специалисти, лекари, свободни професии, малки семейни бизнеси и др. В същото време максимална ставка и за най-високи доходи, вкл.над 1 млн.годишно остава ниска-20%.
11
5
 
6
 
! Отговори
Нед до 9 преди 7 години
Май четеш само цифри а?Тоя ръст който се прогнозира е на база 100 нови милионери в БГ , ами останалите 6млн?
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До aaaaaaгледам обаче образУваниетУ куца - ти си ярък пример за това. 1000 години борба за да имаме Кирилиза, а теб те мързи дори да привключиш на нея и да не пишеш на маймуница
9
2
 
5
 
! Отговори
Крум преди 7 години
Гечев, известен едно време и като: "Поразяващата уста"...
8
12
 
5
 
! Отговори
aaaaaa преди 7 години
samo che ikonomikata ima rast od nad 3% - nay-visokata mojebi v ES, a sashto taka i bezrabotitsa ot okolo 7%, sashto taka edna ot nay-niskite v Istochna Evropa. Vie ot BSP kakvo ste napravili???
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"бюджет въобще не отговаря на интересите на страната." И какви са интересите на страната? Пищат за развиване на ИТ технологии и се хвалят че скоро ще изместим Индия като кол център на света, а дефакто нито едно правителство или партия не са си мръднали пръста. Дискутира се минималната заплата, а не как се развива бизнеса. Но май това е разковничеството - държавата не се меси в ИТ сектора и за това той просперира...
6
4
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Странно ,функционери на партията на другаря откакто се е пръкнала ,непрекъснато изнасят и трупат капитал извън пределите на страната , сега тази загриженост ми изглежда нелепо.
5
5
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Няма ли кой да скъса дипломата на този *** "ИКОНОМИСТ"
4
11
 
19
 
! Отговори
pepe преди 7 години
Брутален лъ жец!! Не стига, че фалира държавата като министър на Финансите във Виденовия кабинет. (ПОМНЕТЕ, ХОРА!!!)Сега лъже, че инвестициите намалели с 33% (33% от какво??)Каквато и да е държавата малко, по малко се увеличават чуждестранните инвестиции през последните години. Заплатите са надолу, благодарение на това, че точно неговите другари държат едрия бизнес и не позволяват вдигане!!!Не искам тоя да ме управлява!!!!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахха
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да критикува Румен Гечев бюджета е все едно педофил да стане детски учител . Този човек беше министър на икономиката при Жан Виденов когато фалира Държавата и един долар беше 3 000 лв. . Невиждана наглост .