Депутати с мераци за дисертации, плащат си по 3 бона

Повечето от тях се целят за доктори, но някои искат да са професори
30 ное 2016 08:14,
67
Депутати с мераци за дисертации, плащат си по 3 бона
Снимка: архив, Булфото

Депутати и министри си плащат на професори и доценти, за да им напишат дисертация, съобщава "Телеграф". Това е част от последната мания на властта - да стане част от науката и да се окичи с научна титла.

Повечето от тях се целят в степента "доктор", но някои опитват да станат дори професори. Депутатите плащат по около 3 бона, за да получат дисертацията си, без да хабят време да си я пишат сами.

Парите отиват предимно при професори, закъсали във финансово отношение. Другото предимство е, че след това същите тези професори често се оказват рецензенти на депутата, чиято работа са написали, разказаха от Съюза на учените.

Нерядко обаче със задачата се нагърбват и пенсионирани професори, които вече не участват активно в научния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 7 години
До Чухте ли го?!?!Не ги слушам вече. Не ме интересуват. Отдавна знам какво представляват. Толкова са нагли и безкрупулни, че повече не може. И този Воденичаров и неговата титла не отговаря на средните европейски критериите за тази титла. За какво говорим? Младите хора от тези с ГЛАСУВАНИТЕ титли, а не отговарящи на някакви изисквания, на НИЩО НИКОГО не могат да научат.
50
0
 
4
 
! Отговори
Чухте ли го?!?! преди 7 години
Преди малко по Първа програма, председателят на БАН как жално милно лъже и маже?Имало млади хора, които идвали в БАН дори за ниските заплати, казвайки, че искат да правят наука!Ами идват, при тази безработица и с наивната надежда, че ще защитят дисертации. Защо не каже за кого са редовните докторантури, със стипендии, по-високи от заплатите на обикновените висшисти? За децата и внуците на професорите! Такива ще се кротнат при татко и дядко, защото после ще взимат пари от 3-4 места!Мошеници!
49
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 7 години
3000 лв ! Уа у у у ! Много е паднала мизата ?!?!? Аз за една дипломна работа взимам 1000 лв. и е опашка от клиенти. Ако има мераклии за дисертация съм налице. Гарантирано без преписвания и взаимствания от други трудове. В зависимост от темата, цената започва от 5000 Евра . Чакам някой да се обади.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има доста алтернативи, засега единствено няколко алчни олигарха пречат да влезнат в масова експлоатация на мн по-достъпна цена. В следващите поколения е надеждата, дано те да са по-разумни и да се спре с този *** цирк, който е човешката реалност в момента.
47
0
 
0
 
! Отговори
Таню преди 7 години
И ми е писнало такива лeваци като твоя милост да ми говорят като последна инстанция... Хеа' джуниър кундеоператор мит Дойч... От толко антени по тоя бизнИспарк ви се изпичат мозъците, ама сте големи в собствените си очички...
46
0
 
1
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
А бе има много философи на тема енергетика!Какво ще стане с ветрогенераторите или фотоволтаичните инсталации, когато поради активна вулканична дейност небето ще се насити с вулканична пепел за няколко месеца или години, когато сегашния ветрец бъде наследен от бури и урагани!?Ще чакаме времето да се нормализира, а дотогава ще си светим с лоени свещи, които бързо ще свършат!!Надеждно контролираните атомни и термоядрени реакции, не зависят от екстремни природни феномени и не замърсяват природата!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен56Франция за малко и Германия го постигат със съответно 14 и 9 атомни централи , отделно Германия с невинния Северен поток, който идва от небето.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А най-важното е да се спре използването на атомни електроцентрали, където една авария може да унищожи хиляди квадратни километри с живот. И това на фона, на новите технологии, които са напълно безопасни и екологично съобразни, където може да се изгради фотоволтаична електроцентрала в някоя пустиня, която да захранва целият свят, стига да нямаше корпорации и нагъл, алчен, *** елит, който дърпа конците и определя накъде да духа вятъра.
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 55Коста Рика и Шотландия често постигат 100% от възобновяеми източници, Дания, Австрия и Германия са все по-близо, въобще всички страни в западна Европа до 10-15 години са на път да го постигнат изцяло, това е и основната първа цел на споразумението за климата, да се сведе до минимум използването на изкопаеми източници на енергия. В България целта е кой от където може да краде повече, развитие, модернизация, бъдеще, на никой не му пука, нисшите материалистични ценности са по-важни.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен53И кои са тези страни, тези където изобщо няма ТОК, наивник.
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои страни даже изцяло вече черпят ток от възобновяеми, екологично чисти източници на електроенергия, тук мутрите и милиционерите със стафида вместо мозък кога ще направят тези екологично чисти методи достъпни за все по-намаляващата и бедна работна класа на България, която ще се стопи до 15 години, когато мн хора ще се пенсионират, а мн ще заминат към гадния запад? Хрантутниците от къде ще крадат пари тогава, *** са на път да изгубят гостоприемника си и аз се радвам за вече спасилите се
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48Ти луд ли си, да не мислиш, че в западна Европа има смог и кафеникав отенък на хоризонта?
39
0
 
2
 
! Отговори
ot 19 преди 7 години
Има чуството, че този минус го е сложил някой от споменатите от моята научна организация. Еднов еме викаха и скачаха като им спомненеш само за импактни публикации. А те казаха, ами ще си *** купим с проектите, които ще спечелим. Ами да- така и стана. Уважаваните учени са просто едни мошенници с титли и власт, които пречат административно на хора, които ИСКАТ да работят. Господа и вашето време ще дойде- всеки плаща.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Путин се скара на шефа на тяхната академия на науките...""За това у нас не се писа нищо."Аз пък прочетох за това в български сайт. Ето заради такива лъжи не мога да повярвам на това което пишете, дори и да е вярно. Извади си главата от мястото, кадето си я вкарал и погледни света - той е шарен и голям. Там не е само Путин!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен46Еми Африка е за тебе, няма смог,чист въздух, не трябва отопление, ще живеят вечно. Е може умерен терорист да те обезглави ,но за мюсюлманите това не е нехуманно.
36
2
 
1
 
! Отговори
Таню преди 7 години
До АнонименТочно тия, дето си ги дал за пример са места за мега скапаняци:VMWare - честито, брой си гъзa за скъсан (а бонуса ще го прибере прекия ти началник). Бтв, прав си да ги пишеш "were", бяха пионери някога...Visteon (ex-JC) - бъди готов да паднеш на стандарта на "гостите" от РишикешLuxoft - Айде да не ти издавам тайни от IT кухнята, виж само бгработодателяTelerik - E, с тях ме убеди, че просто стреляш в тъмното...
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, тук за кого работиш, нали тази модерна система на робство контролира целият свят, само където на запад я няма простотията и селянията, и е поддържано и чисто, лека-полека интегрират нови технологии, дори говорят, че ще спазят условията на парижкото споразумение за климата, а тук след 100 години още ще дишаме въздуха от запалени шуми, гуми, дърва, въглища, особено през зимата, 70% от мъглата всъщност е дим от печките :D Това е супер здравословно, все едно пушиш по една кутия цигари на ден :D
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не губят време да си я пишат сами, или понеже не знаят нищо?
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При наличие на морални ценности, професор е титла със съдържание.Днес титлите са заглавие, което избива комплексите от липса на качества.Японска поговорка казва, че ако един пирон стърчи - трябва да бъде закован.Хората с качества са "заковавани" и осакатявани. Това не става на запад!Напредваха хора, дори без право да растат по закон, заради изискване за успех.И пречат на другите. Най-голямата корупция да заемаш място не по възможностите си и да знаеш това, но да се натискаш.
32
0
 
4
 
! Отговори
do 25 преди 7 години
До До Закони /20/Нищо подобно. В моята организация ръководството е над професор нагоре, а нямат дори ЕДНА ИМПАКТНА ПУБЛИКАЦИЯ, h фактор = 0.0. Н езнам за какви закони и допълвания говориш. Фактите са това.