На Нинова й дойде повечко "иди ми - дойди ми": РБ ни губят времето!

БСП нямало да ни вади от ЕС и НАТО, но ще ни сближава с Русия
Обновена: 13 дек 2016 16:07 | 13 дек 2016 16:00,
120
На Нинова й дойде повечко "иди ми - дойди ми": РБ ни губят времето!
Снимка: БСП

"Иди ми – дойди ми" и загуба на време нарече лидерката на БСП Корнелия Нинова решението на Реформаторския блок да опитат да съставят правителство.

Днес представители на Блока взеха мандата от президента и поискаха преговори с ГЕРБ за общ кабинет.

"Приетият мандат от Реформаторския блок е загуба на време, не могат да съставят кабинет в рамките на този парламент", каза Нинова.

"Това "Иди ми - дойди ми" разтакаване идва повечко. Ние сме за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори", каза още червената лидерка.

Нинова нарече абсурдна идеята сегашното правителство да бъде преназначено от президента като служебно. Предложението бе лансирано миналата седмица от министри от кабинета.

Още по темата

"Не, не е възможно. Кабинетът "Борисов" подаде оставка. Така че в същия кабинет, същият състав, какво променя? Нали говорим за политическа отговорност", настоя тя.

Според нея ако това се случи, ще бъде пример за политическо лицемерие.

"Не е работещо", отсече Нинова и допълни, че в този парламент няма доверие. Според нея този вариант би изглеждал като игра на Борисов в опозиция на себе си.

Лидерката на БСП коментира и варианта два служебни кабинета в рамките на месец с думите, че сме в такава ситуация и Конституцията трябва да се спазва.

Нинова обяви и че червените вече пишат предизборната програма на партията си, която ще бъде обявена на конгрес през януари. В нея ще са изброени приоритетите, сред които борба с корупцията, създаване на българска икономика, образование, борба с престъпността и други.

Лидерката на БСП беше категорична, че партията й няма да променя курса на България, ако дойде на власт и да вади страната от ЕС и НАТО. Ляв кабинет обаче ще работи за възстановяване на отношенията с Русия и отмяна на санкциите срещу Москва.

Корнелия Нинова призова да се приключи темата с русофили и русофоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Когато беше в СДС викаше против Русия,сега ще затопляш отношенията.Кога др.Решетникова си искрена?
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ, ГОЛЕМИ ГИМНАСТИКИ, ГОЛЕМИ ОБЕЩАНИЯ ОТ СТРАНА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ МИЛИОНЕРИ БОРЦИ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ С БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ И БЪЛГАРИ А ДАЖЕ НЕ ГЛАСУВАХА НА НИТО ЕДНО ЧЕТЕНЕ НА БЮДЖЕТ 2017 В ЧАСТТА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА- КАКВО ПОКЪРТИТЕЛНО И ОТВРАТИТЕЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ- КАК ДА ВИ ПОВЕРВАМ НИНОВА- АМИ ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ СТАРИЯ КУРС- НЕ МЪ ГЛЕДАЙ КАКВИ ГИ ДРЪНКАМ- ТИ ГЛЕЙ КВИ ГИ ВЪРША- ФАЛИТ НА БАНКИ, ИНФЛАЦИЯ НАД 1000%, 5 ДОЛАРА СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА.
76
4
 
3
 
! Отговори
Нямат милост преди 7 години
Терористите крепящи Борисов всеки ден на власт нанасят жестоки щети на БЪлгария за милиарди живи левове още не ограбени от народа
75
3
 
3
 
! Отговори
Нямат милост преди 7 години
Терористите крепящи Борисов всеки ден на власт нанасят жестоки щети на БЪлгария за милиарди живи левове още не ограбени от народа
74
3
 
10
 
! Отговори
БКП-традиции преди 7 години
Кадрите решават всичко! Така беше казал един преди време. Неговата партия има този табиет - издири някой, роден за мотика и го направи владика! Затова сме на този хал и още дълго време няма да се оправим.Тетка Корна от село Крушовица иска да стане премиер!Що не? Тетка Цеца стругарката нали искаше да е президент? Ама не стана!Бегай дома да переш, тетко!
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано *** Нинова стане Премиер за да се види колко некадърни и прости са БКП-БСП . Вярно народа ще страда , ама щом гласува за БСП трябва да страда .
72
4
 
16
 
! Отговори
пак двуличие преди 7 години
Госпожо Нинова, пак двуличие и хитруване! Уж няма да ни вадите от ЕС и НАТО ама ще работите за отмяна санкциите срещу Москва.Това са несъвместими противоречия.Щом сме в ЕС ще изпълняваме решенията му.Тоест санкциите продължават, въпреки Вашите мераци за отмяната им.
71
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази кака е родена в село Крушовица, Врачанско.Някоя от нейните баби сигурно се казва Корна. Иначе откъде ще се вземе идеята за името Корнелия в село Крушовица? :)
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРАДЕВ СИ ОТИВА
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото , което мога да пожелая на моите сънародници е *** Нинова да стане Премиер . Тогава наистина ще разберат кон боб яде ли .
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро Курнелияне е слушкала Радевия за приспиване и се е изнервила.
67
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бързай Нинова! Няма да спечели БСП парламентарните избори. Не бъркай изборите. Радев е подходящ за президент в сравнение с Цачева. А Борисов доказа, че много добре се справя със ситуацията в Хитрино. От страни всеки може да критикува и недоволни винаги ще има. Не съм адвокат на правителството, но при този погром уловен от телевизионните камери всеки ще се хване за главата и ще се чуди с този ограничен професионален ресурс от къде да започне.
66
6
 
20
 
! Отговори
Любо преди 7 години
Кукундрелия, дишай дълбоко......
65
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, вие доста време прахосахте на вятъра, та...И какво с предсрочните. - Нова ера ли? Вятърът на промените ли, що ли?Вашия сериал го знаем.
64
10
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименМНОГО ТОЧНО---ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗАГРАБЕНОТО ---ТОВА ИСКА НАРОДА ТОВА Е ЕДИНСВЕНОТО КОЕТО ЩЕ ВЪРНЕ БЪЛГАРИЯ КЪМ ЖИВОТА ---РАЗБРА ЛИ БРЕ НИНОВА АУТ СИ НА ИЗБОРИТЕ АКО НЕ СМЕНИШ ПОСОКАТА----СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА ОТ---ИЗТОК
63
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"БСП нямало да ни вади от ЕС и НАТО, но ще ни сближава с Русия."Не на мене тия!
62
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
В Румъния избраха с голямо мнозинство аналога на БСП в България.
61
7
 
25
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Каква програма пишат червените? Румен Гечев ли я пише? Програмата ще бъде как да доограбят народа. Колко долара ще направи Гечев заплатите? 10 или 20? Този "икономист" трябва да бъде осъден и да лежи в затвора. И не само той. Поне още 100 души от БСП върхушката, включително и "другарката" капиталист Нинова трябва да бъдат осъдени и да им се конфискува цялото имущество!
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че сте от предизборен щаб си личи.Ама баш тук ли решихте да се съберете.
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам и след шетнята на Борисов в Хитрино съм убеден, че ще спечели ГЕРБ. С президент Радев и премиер Борисов ще има разделение на властите. Тогава всеки добре ще мисли какви ги върши. Не случайно Борисов е толкова деен в Хитрино. Ляв избирател съм, но не мога да си изкривя душата, че изпълнителната власт макар в оставка действаше адекватно в тази трагедия! А за Нинова е рано. Нека позабави и поохлади темпото.