Реформаторите с натежали плещи: ГЕРБ да каже премиера!

До понеделник щели да се видят с Борисов, за да преговарят
Обновена: 13 дек 2016 14:43 | 13 дек 2016 12:49,
90
Реформаторите с натежали плещи: ГЕРБ да каже премиера!
Снимка: Булфото

Реформаторският блок чака среща с ръководството на ГЕРБ и очаква от тях да излъчат канидадат за премиер, това обявиха от Блока час след като приеха да опитат да съставят правителство с третия, последен възможен по Конституция мандат. 

"Не виждаме причини да има предсрочни избори", обясни след срещата при президента зам.-шефът на СДС Румен Христов.

Още по темата

Той припомни, че България бележи икономически ръст, че безработицата спада, че бюджетът е с нулев дефицит, което е доказателство за успешно управление на сегашното правителство. 

Реформаторите мотивираха приемането на мандата и с обърканата ситуация в света и на Балканите - атентатите в Турция, кризата в Италия, нестабилността в Македония, колебанията за избор на нов кабинет в Румъния и трагедията в Хитрино. 

РБ обявиха, че очакват среща с ръководството на ГЕРБ и с лидера й Бойко Борисов. Те изразиха надежда, че тя ще се проведе до следващия понеделник и че дотогава РБ и ГЕРБ ще успеят да съставят нов кабинет. 

"Преди две години започнахме заедно, искаме да извървим пътя заедно", каза Христов.

Реформаторите обясниха липсата на лидери на срещата при президента с опит да бъдат избегнати критиките към тях, че са службогонци и преследват постове. 

РБ били разцепени в решението си да вземат мандата, казаха още представителите на Блока. Въпреки че преди пет дни депутатите на РБ решиха мандатът да се върне, а днес партиите им да се вземе, всички, които подкрепят кабинета стояли зад новата позиция. 

"Отговорността, която се срупва на нашите плещи е огромна. Автентичната десница не е взимала мандат от 19 години",обобщи Румен Христов. 

РБ дадоха да се разбере, че ако не успеят да убедят ГЕРБ в сформирането на нов кабинет в този парламент, ще върнат мандата на президента.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Ако този калабълък стигне до някакви договорки с цел запазване на статуквото си,да продължи да *** от парите на обруленият данъкоплатец,рискува отново да бъде прогонен с камъни.Такива *** не помня да сме изпращали в НС. Явно, охолния живот на "демократи" и "патриоти" им хареса,а бай Марин с неговата пенсия,я чуй кукувицата,я не.Потрошиха държавата тези безочливи елементи събрани от кол и въже.
58
0
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До SpaceXВие пък, тъмносините комунисти от ДСБ с вашата Длибока Рада, сте ми по-смешни и от автентичните червени комунисти. Що не отворихте досиетата? Що продадахте "Нефтохим" на руснаците? Що продадохте БГА "Балкан" (със слот на Хийтроу) на цената за 2 апартамента? Леле майкоо... "демократи", "десни" ... Смях. Ай сект** оттук.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега ги разбирам опитните мишки.Чувствам се опетнен, омерзен и изнасилен
56
0
 
21
 
! Отговори
Румен Сарайският гъз преди 7 години
Това е повече от унижение! Това е срам и позор! Жалки, жадни за власт и пари *** - Румен Христов, познат и на уличните кучета като лакей и гъзолизец на *** Ахмед Доган, онзи кобургски лаеий, който уби човек, но беше "оправдан" и останалите двама хубавци, дето и те се натискат, завалиите, да се настанят на ГЕРБаджийската трапеза, че преди две години ги бяха пропуснали и не ги поканиха! Срам и позор! Нито един глас за нищожествата в остатъчното СДС! Нито един!
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия деформатори ще ни довършат.
54
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама защо ГЕРБ да ви казва за премиера???Те вече се изказаха по темата.Ставате все по-жалки.Очевидно съзнавате,че повече парламент няма да видите и сте се хванали за сламката,за да не потънете съвсем.Нищо няма да ви спаси.Хората вече ви прецениха.Всичките.
53
1
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Този клоун даде мандат на тези смешници и цирка в България е пълен. Ще ни се смее цяла Европа...
52
1
 
28
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Автентична десница няма! Има генетично сгрешени политически порноактьори!
51
1
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Като няма от РБ кой да стане премиер,вземете мераклията за власт Каракачанов,хем ще имате подкрепата на обединените ***...
50
0
 
13
 
! Отговори
кики преди 7 години
Погледнете историята още от царете шишманови ИВАН ШИШМАН ,СТРАЦИМИР И АЛЕКСАНДЪР които са се разпокъсали на орел рак и щука и така турците превзели цяла българия. До ден днешен българите не могат да се управляват сами . Факт . Викнали Фердинант ,после СССР и сега пак не можем да се управляваме сами. НЕ Е ЛИ ФАКТ.Въпроса е кого предлагате да викнем да ни управлява .
49
0
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ПРЕДЛАГАМ БОКО ДА ПРЕДЛОЖИ ЗА ПРЕМИЕР НА РЕФОРМАТОРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО АЛИ БАБА И ЗА МИНИСТРИ 40-ТЕ РАЗБОЙНИЦИ ПОНЕЖЕ ЩЕ КРАДАТ ПО-МАЛКО ОТ ГЕРБ.
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКАМЕ ВЛАСТ, ИСКАМЕ ВЛАСТ, ИСКАМЕ МИНИСТРИ, ИСКАМЕ ДА ЛАПАМЕ ето това чуваме от тия простаци. при новите избори няма кои да гласува за тия ***,и те много добре го знаят затова сега плачат,я па че гласувам за бат бойко
47
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хах, като нямате премиер, за какво взимате мандат ? ОСТАВКА!
46
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РъБатите са кауза пердута!
45
0
 
31
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
Моля ви се, "Реформаторите мотивираха приемането на мандата и с обърканата ситуация в света и на Балканите - атентатите в Турция, кризата в Италия, нестабилността в Македония, колебанията за избор на нов кабинет в Румъния и трагедията в Хитрино", край на цитата!?!?!?!?И кой ако не Лукарски или Кунева ще поемат тежкото бреме на всички тези кризи???Боже опази
44
0
 
33
 
! Отговори
Байчо преди 7 години
Значи, ГЕРП да каже премиера, а ние вице-премиерите и да продължаваме с цирковата премиера!
43
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реформатори проформа, без идеология, без конкретна програма, че и без кандидат премиер. Нямат и ни най-малко виждане за реалното си положение и като пудели чакат ББ да ги влачи .
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно е че патрЕоте и деформатори са с широко разкрачени крака.....меко казано!
41
2
 
8
 
! Отговори
70 преди 7 години
До Христо ТамаринПростият народ никак не може да проумее степента на простотията си.-Това директно показва, че си атакиС. сами вие така натъртено говорите за "простия народ", който е толкова проС, че не ви избира
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фрик шоу