От Външно към БСП: Много голям залък сме, ще се задавите!

Централата в министерството – на 30 години. Избират с шайба
Обновена: 16 дек 2016 17:57 | 16 дек 2016 17:15,
74
От Външно към БСП: Много голям залък сме, ще се задавите!
Снимка: Google Street View

Външно министерство е прекалено голям залък за БСП. Да не се занимават с нас, защото ще се задавят. 

Така зам.-външният министър Христо Ангеличин коментира обвиненията на социалистите от днес за корупционна схема при закупуване на телефонни централи за посолствата ни в чужбина. 

От Външно отрекоха всички обвинения на БСП - че е фаворизирана една фирма и че цените са завишени и нарекоха обвиненията доноси.

"Не могат да простят прозападната ориентация на държавата и търсят под вола теле", каза Ангеличин. 

Той обясни, че заради сигнала на социалистити поръчката е спряна и обвинил БСП, че заради тях страната може да остане без съвременни технологии за председателството си на Европейския съвет. 

"Но няма нищо по-сладко от това прокуратурата да каже, че няма нищо и ние тогава да продължим",  каза още зам.-министърът. 

Той обясни, че самият Кристиян Вигенин, който обвинява Даниел Митов за новите централи, е започнал изграждането им - в Лондон, Атина и Мадрид. 

"Ако ме питате защо в министерството компютрите са от 2000 година, ще ви кажа, че всеки път, когато някой се е опитвал да промени нещо, се е намирал някой, който да пише донос",каза още Ангеличин. Той обясни, че стои зад всяко нещо, които е направил, защото е доказуемо. "Със съответните документи и зад него стоят компетентни хора с името и лицето си, а не с други части на тялото си", каза зам.-министърът.

Той описа обвиненията та БСП така: "В момента някой изкрещява - Бият негрите в Алабама, а негрите излизат и казват - Няма такова нещо, никой не ни бие". 

На въпроса дали наистина централите са купени на десетократно по-високи цени от тези, които се откриват в интернет, зам.-министърът отвърна: 

"Бяха ми пратили някакви линкове от "Амазон". Ако вие днес си купите един Опел за 10 000 лева, аз мога да ви пратя линк за 2 000  лева. Прав ли съм или не? Страшен популизъм". 

На въпроса вярно ли е, че едни от централите струват 15 000 евро, а други 25 000 евро, Ангеличин отвърна: 

"Ако вие си купите днес телевизор за 2 лева, а тя за 3 лева, това вярно ли е?" и допълни, че става дума за различни централи, защото в Брюксел имало нужда от 150 входа, а в Полша не. 

Ангеличин обясни и че във Външно министерство централата не е сменяна от трийсет години. "Избираме с шайба", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
35
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 7 години
Тиквата ,не само ще е премиер за трети път ( евентуално ) , но и ще постави мудничък рекорд , когато хората го изхфърлят с камъни за трети път - подобен *** - историята не помни !
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадци национални предатели срещу национални предатели, крадци!!! Страшен двубой, няма що!
29
2
 
32
 
! Отговори
Белене преди 7 години
Този Ангел ичин е готов за Белене. Там ще пратим всички от т.н. "герб"!
28
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера дали сте прозападно ориентирани или просто сте обикновени предатели. Или няма голяма разлика в случая. Докато си играете на прозападно и източно, България си отива.
27
13
 
3
 
! Отговори
Fuui преди 7 години
Chengetata pisatelstvat zdravo komentari - digat rasta na bg ikonomika.
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Офф ,да се омитаTi si nay golemia kravar. Samo che si ot tezi kravari deto na dve kravi seno ne mojesh da razdelish
25
2
 
24
 
! Отговори
30 преди 7 години
Калинките хвърчат по форумите и пишат ли, пишат в прослава на Тиквун Великолепни. А той и бандата му крадат и замазват следите, защото знаят, че са твърдо втора политическа сила и процентите баламурници спадат със страшна скорост.
24
0
 
23
 
! Отговори
до Винету преди 7 години
Само такива като тебе гласуват за тоя *** чобанин с коефициент на интелигентност като на плеймейтка.
23
0
 
19
 
! Отговори
Асан с Триногата преди 7 години
Ако требе кака Бойка ще си направи гейска република в Симитли...
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Външно към БСП: Много голям залък сме, ще се задавите!Централата в министерството на 30 години. Избират с шайба...... Голям залък, ама гнил.И отгоре на торището - торен бръмбар, скарабе - америкаския агент Митов.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой лъжат като GSM са по 20 лева.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ефект от работата на това министерство - Бокова беше провалена от Кристалина която още по-зле. Няма успехи от работата им а само харчат,
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скайп е без пари.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Не могат да простят прозападната ориентация на държавата и търсят под вола теле", каза Ангеличин."Значи да си прозападен означава, че можеш да вземаш пари под масата и да въртиш далавери, докато същевременно парадираш колко си велик и недосегаем.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като видиш външния /няма да го нарека министър защото........./ти става ясно що за стока е герберастия
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дааа!
15
1
 
23
 
! Отговори
8 преди 7 години
Външно министерство е паразитна структура - само *** милиарди бюджет и не допринася и с една стотинка за държавата или за населението. И тука и навънак по посолствата са само *** назначени да крадат. И сега се сърдят, че някой им пречи да си лапкат на спокойствие крадените парички - и аз искам сървърче за 15 хиляди евро
14
1
 
41
 
! Отговори
Герберски речник преди 7 години
Това е изказ на зъм. външен министър. Това чудо е дипломат, с речник на каруцар! Този човек определя външната политика и дипломация на България. Срам и позор, но при бедния речник на герберските министри, нищо не ме учудва. Страшно е, когато народът в пъти надвишава политическия си елит - това значи, че нито е политически, нито е елит.Посочете ми един български студент по МО, МИО, който да има подобен изказ.Боже, спаси България!
13
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Външно толкова се компромерира с некадърност, че няма накъде. Хайде да млъкнат тези чуждопоклонници.
12
1
 
11
 
! Отговори
Jre преди 7 години
Kolosalno vandalsko iznasilvane s lipsa na tochna informacia i aroganten otgovor, vmesto da pokazvat kopiata na dokumentite za pokupka i kolko vreme garanty imat. Tesi savsem se vzemat za monarhichni nedosegaemi offshorni feodali.