Ненчев: Цацаров - проводник на руската хибридна война?

Защо иначе би му повдигнал обвинение за ремонта на МиГ-овете
Обновена: 10 яну 2017 10:57 | 10 яну 2017 10:50, Камелия Цветанова
77
Ненчев: Цацаров - проводник на руската хибридна война?
Снимка: Булфото, архив

Военният министър в оставка Николай Ненчев изрази опасението си, че главният прокурор Сотир Цацаров е проводник на руската хибридна война в България”.

Още по темата

Повод за позицията му са повдигнатите му обвинения за ремонта на изтребителите в Полша, с което е довел до ощетяване на руската компания РСК "Миг”.

Ненчев е категоричен, че с решението му са спестени 6 млн. лв. държавни пари, самолетите са се увеличили като брой и всички са изправени. По думите му той е защитил българския интерес, след като рамковото споразумение с руската РСК "Миг” му се е сторило подозрително, а цената твърде висока.

Министърът в оставка добави, че изготвената тогава докладна от ген. Румен Радев, който по това време оглавяваше ВВС, го е насочила към Полша като по-добър избор за ремонта на двигателите и офертата е била за около 1 млн. лв. по-малко от тази на руската компания. Била е изпратена и делегация, което да установи, че ремонтите ще се извършат качествено.

"Следейки материалите по делото се чудя дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България”, заяви Ненчев пред bTV.

Той уточни, че трябва да бъдат разследвани други хора и документите, които той е предоставил по делото дават
много информация.

"Румен Радев беше голям привърженик на НАТО и Атлантическата идея и това е очевидно от докладните му. Във времето рязко се промени отношението му към атлантизма и прави опити за сближаване с Русия", коментира Ненчев.

Все пак той се надява, че Радев има вътрешни убеждения, които го карат да е близък до атлантическата идея и ще бъде президент на всички българи.

Ненчев добави още, че над 100 военнослужещи са се включили през последните дни с помощ и военна техника в борбата със снега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
22
 
! Отговори
Ха ха! преди 7 години
Колхозник евроатлантик!
41
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев е единствения нормaлен политик в тaя рaзорaнa от руския терор държaвицa! Никой друг не е грaбил бг. тaкa, кaкто руския поробител! Срaм и позор зa зaщитниците нa товa робство- гордо нaричaщи се русофили
40
19
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Още малко остана червените тролчета да плюят! Като дойдат на власт в края на месеца, за пореден път ще се наакат! БСП гледа само своята изгода и не се интересува от хората!
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (32)"Човекът казва..." - ами ако аз кажа да скочиш от 8-мия етаж, ще скочиш ли? Приказките на политиците нямат стойност. Да покаже черно на бяло какво е договорено, както и нужните сертификати на поляците, за да сме сигурни, че не става дума просто за едни пари, а ще се работи и качествено! Защото някаря ще се окаже, че "икономията" всъщност е преразход от няколко милиона, поне 1 от които, в сметката на Ненчев
38
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За предател като този на снимкатае виновен назначилият го за министърглавен герберуга и *** от Банкя.
37
3
 
13
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Ей невидим, не ме е яд на ненчев че си е присадил коса, даже на такива като него им помагам.Редовно си стрижа интимните часи и ги дарявам за присаждане.
36
6
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
тоя само ходи по телевизиите и разправя как всички били виновни само той не.Нахален и безочлив човек -незнам кой читав човек гласува за този и такива като него.Още малко и извънземните ще му станат виновни,само не и той.И Трайков същия-ходи по телевизите и се жалва.Достойния човек ще си замълчи,ще почака да види как ще завърши процеса,като в същото време ще направи всичко възможно да се защити пред съда и когато победи ще говори -а тези тръгнали да се оплакват предварително,че и нагли.
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои прасета оцеляха по Коледа. Дано тази им е последната.
34
26
 
9
 
! Отговори
невидим преди 7 години
ей плешиви червени непотребни .тролчета много ви е яд на ненчев че си е присадил коса а вие не.направете стачка да ви вдигнат хонорара за мръсната работа която вършите
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путинските кибершпоини са ипплантирали хибриден wi-fi чип в тупето на Ненчев!
32
5
 
32
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Можеше да ги ремонтира в едно сервизче за голфове в Перник.Дали може да ремонтирам един Боинг в Китай да кажем?Вижте, всякаква рационалност тук се изключва. Целта е да се прави мръсно на Русия.Без значение как си вредим на срутената ни "икономика".Дори и да липсва ирационалната омраза към Русия, не очаквам нищо смислено от аграр министър с лидер пожарникар министър
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпратена е делегация която да установи, че ремонтите ще се извършат качествено. Защо по дяволите тая ''експертна'' делегaцаия не ремонтира двигателите, защо плащаме на поляците като имаме хора дето много разбират.
30
4
 
27
 
! Отговори
as преди 7 години
да бе , прокуратурата му виновна че той е един обикновен крадец. дано го докарат до край и да влезе в кауша, въпреки че тук това не се случва ама а дано
29
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека казва, че прави икономия от 1 млн. и продължават да го хулят.Каквото и да стане, значи трябва да си даваме парите на руснаците според много от форумците. Е, ако това е обвинение, че прави икономия, здраве му кажи.
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедни ми аграрий, защо не умря в Кукурево!????
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ниската цена ми се струва още по-подозрителна, със същия успех можеше да купи *** МиГ-ове от магазин за 1 лев.
26
7
 
29
 
! Отговори
1 преди 7 години
Изби рибата с тъпота! С конкурс ли ги избират?
25
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този си мисли, ще Борисов ще се застъпи за него, да отърве панделата. Само че голямата му грешка е че не е от Герб, и му е през оная работа на баце за него. Нали с ареста му, ще покаже, че Герб е борец срещу корупцията. Да му пожелаем на Ненчев дълги години:-)
24
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Ненчев не е ли не е ли проводник на полската хибридна война и евро - атлантизма.
23
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Грешката е на Борисов,че го назначи за министър на отбраната този е толкова далече от истината и толкова вреди нанеса на МО и трябва да си понесе отговорноста за да знаят и други какво ги очаква при неспазване на закона.