Равносметката на Плевнелиев: 2016 г. беше силна за България

Президентът преброи рекордни посещения на държавни глави
12 яну 2017 19:26, Петя Славова
74
 Равносметката на Плевнелиев: 2016 г. беше  силна за България
Снимка: БТА

2016 г. бе една много силна година за България, една година, в която България стоеше добре, получи огромно международно признание, в която ние имахме рекорден ръст на икономиката за годините след началото на световната криза, рекордно ниска безработица, година, в която България постигна много както в икономически, така и във външнополитически план.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си по време на традиционния за началото на годината прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България, пише БТА.

Плевнелиев отбеляза, че през 2016 г. е имало рекорд за брой посещения на чуждестранни държавни глави в страната, 25 президенти посетиха България в рамките на годината и това е доказателство за едно постижение на България - България получава признание за своята балансирана и принципна външна политика, за своята активна позиция на международната сцена, посочи държавният глава.

Още по темата

Ние даваме решения, отстояваме позиции, ние сме фактор, каза Росен Плевнелиев и посочи, че в региона сме приятел с всички, в ЕС - доверен партньор, а в НАТО - силен съюзник.

Постигнахме много и гледаме с увереност напред, посочи президентът. Той каза, че през 2017 г. безспорно предизвикателствата няма да намалеят.

На фона на извънредната нестабилност по света, на рекордния брой кризи, бежанци, терористични атаки, България стои добре, отбеляза Росен Плевнелиев и допълни, че българската икономика върви напред, безработицата е била ниска, а доверието на пазарите, стрес тестовете на банките, оценките на инвеститорите и партньорите казват едно - "ние ви се доверяваме, а перспективата пред вас е стабилна, с растеж".

Президентът увери, че ще надградим постигнатото и че в президентската институция ще има приемственост. Независимо от извънредните парламентарни избори, България ще продължи по избрания път, ние ще продължим да бъдем достоен член на ЕС, доверен партньор в НАТО, добър приятел на всички в региона, отворени за търговия, приятелство и сътрудничество с всички по света, заяви Плевнелиев.

Той припомни, че през 2017 г. честваме 10-годишнината от присъединяването ни към ЕС - съюз за мир, за човешки права и свободи, за демокрация и върховенство на закона. България се гордее със своето членство, посочи държавният глава.

Разбира се, има много проблеми в държавата, има дълъг път пред нас, но посоката е правилна и ние сме мотивирани да продължим напред, каза още Росен Плевнелиев. Ние ще допринесем за силен и обединен ЕС, за силно трансатлантическо сътрудничество, ще продължаваме да подкрепяме всеки проект, всяка инициатива, всяка инвестиция, която придвижва България напред и нагоре към все по-силната интеграция със семейството на демократичните държави, декларира той.

И днес, когато в света и в Европа за съжаление имаме разделение, противопоставяне, имаме едни държави, които вярват във върховенството на закона - България е там, и едни други държави, които вярват във върховенството на геополитиката и на интересите, ние ще продължаваме да подкрепяме международния правов ред, силата на закона, а не на оръжията, и ще продължаваме да работим за това България да бъде достоен член на световното прогресивно човечество и демократичното семейство, посочи държавният глава.

България е мирна и коректна държава, на която може да се доверите, отбеляза Росен Плевнелиев. България ще е толкова голяма, колкото са големи нейните амбиции, колкото е голяма нейната мечта, уверявам ви, ще бъдем амбициозни, ще гледаме напред и нагоре, заяви президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
Kras преди 7 години
Ela ela v selo banovo - da gledash kolko ste silni v glavite! :-):-):-):-):-)
28
6
 
32
 
! Отговори
То6 преди 7 години
По слабохарактерен и смешен човек не съм виждал, жалко за България. Що за народ сме щом избрахме него
27
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2017 ще е още по-силна без скечовете на мистър Бийн.
26
6
 
40
 
! Отговори
чичо-дедко преди 7 години
До СТРАНДЖАТА плащам всеки месец по над 600 лв. данъци върху заплатата си, платил съм всички данъци и такси към "държавата" (нека ми се смеят), от година на година става все по-зле (не, че и предишните бяха добри), но тоз се на....***! няма такова *** и продажник (наред с мутрата и кабинетчето му) - 20 милярда заеми и... и нямаме нищо, пропадат магистралите ((гордоста на батката), няма полиция, няма здравеопазване, няма образование! 2 мандата имаха!
25
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Равносметката на Плевнелиев: 2016 г. беше силна за България"В тениса или художествената гимнастика?
24
4
 
40
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Успешна особенно след 20 милиарда заем за някои наистина
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Плевнелиев специален по-Здрав с една песен на рапъра Тимати - Ты кто такой? Давай до свидания!
22
41
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Плевнелиев отвори очите на много заблудени... - и показа истинското лице на путинова Русия...
21
32
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
"Росен Плевнелиев - строителят на съвременна България"... - тема на матурите 2025 година...
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-хубавото на 2016 е в това, че приключваме с този и още един и започваме на чисто. Дано лошите спомени бъдат бързо заличени!
19
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевналиев е най свестния от всички наши политици
18
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако можех да си върна вота с бюлетината с която гласувах за него ще съм най щастливия човек на земята / срам ме е че повярвах на национален предател и родоотстъпник
17
3
 
30
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
Този е никой и никой не го бръсне за с.лива ! Не ни занимавайте повече !
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние даваме решения, отстояваме позиции, ние сме ФАКТОР...."????Вярвал във върховенството на закона????Е, не!!! И аз ще повярвам, но само когато този го изправят да отговаря пред закона!
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз щот съм от село и да ви кажа според мен какво постигна президента , не можа да накара хората да заобичат а,ме.ри,ка и нато , но успя да накара Русия да ни мрази , ето това постигна
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- Корабът-майка до Плевнелиев, корабът-майка до Плевнелиев, приемате ли? Край.- Телефона на абоната е изключен или е извън обхват.
13
1
 
22
 
! Отговори
кой стол и бюро преди 7 години
Попиатли Радио Еревн дали руската ракета Град 400А може да уцели жв София еднин офис от 200 кв метра без да разруши околните апартаненти.РЕ отговорило: кой стол и бюро е обекта на вашия вапрос защото с Другаря Плевналиев ние сме в добри отношения. даже имаме договор с него да мести бюрото си преди ракетните учения. кажете МУ да се обажда каде се намира преди да почнеме пукутевиците
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
9 ..май забрави и онази Дянков, който каза че ще напляска Русия? Аууууу каква смелост се изисква да говориш срещу Русия начи от името на шушумига, дето никъде не я бръснат в света!
11
2
 
38
 
! Отговори
Шлосер преди 7 години
Днес сутринта гледах интервюто на Плевнелиев по НОВА и ако трябва да съм честен искрено се надявам това да е последното интервю, което гледам на този зорлем избран президент на България. Общи високопарни приказки за евроатлантически ценности в политиката, за принципната позиция на неговата институция по разни въпроси, откровени нападки относно руската външна политика и геополитика, самоизтъкване, лъжи и проза и поза. В крайна сметка НИЩО или големият кух мъж, пълен с доброжелателен въздух.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз халкидиковски мишок до последно ли ще го играе мистър Бийн на думи и поведение се питам аз?