Обратно броене: "Дондуков" 2 при ген. Радев – промените

Съставянето на служебен кабинет ще е своеобразен тест за Радев
18 яну 2017 10:30,
55
Обратно броене: "Дондуков" 2 при ген. Радев – промените
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Съставянето на служебен кабинет от бъдещия президент Румен Радев ще се окаже своебразен тест за него. Около това мнение се обединиха политолозите Иво Инджов и Страхил Делийски.

"Ще трябва да се съобрази с факта, че още в първите дни от неговото президенство ще му се наложи да прави някакви вътрешнополитически движения, маневри и да взима решения. В този смисъл много е важно как ще стартира г-н Радев. Той в рамките на две седмици може да дръпне нагоре в общественото мнение, в одобрението, но може да слезе и много надолу", коментира Делийски пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели тезата, че няма как ген. Радев да мине без някакъв тип политическа зависимост, но отбеляза, че няма лошо българските президенти да имат определен тип взаимоотношения с политическите сили.

"Но ако той се фокусира самоцелно да се разграничава или да се приближава към БСП, ако това му е ключова мотивация на неговото поведение, той не би спечелил, защото струва ми се, че българското общество в този момент има нужда от президент, който по друг начин да дефинира дневния ред", добави Делийски.

По думите му фигурите в служебния кабинет на новия президент ще бъдат под много сериозно нагрети публични прожектори. Това според Делийски било добре, защото ще минимизира каквато и да е възможност служебните министри "да си повярват, за да направят нещо, което не е в техните правомощия".

А според Иво Инджов мандатът на Румен Радев ще бъде натоварен с много очаквания - от една страна и заради ситуацията около проруската му позиция и назряващия конфликт между Русия и САЩ.

"През следващите два до три месеца президентът, неговата администрация, ще бъде основният властови център в страната и от това какви политики ще зададе в началото Румен Радев като президент, ще зависи много как той ще се развие като държавник, защото той тепърва ще трябва да развие тази роля и да се изгражда. В момента се настанява цяла американска бригада в страни от Източна Европа - танкове, хеликоптери с цел сдържане на Русия. На ротационен прицнип те ще дойдат и в България. Това ще бъде насочено конкретно срещу Русия", отбеляза Инджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
16
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
26 акъла ти е на *** ,ако знаеш кайво означава *** и какво офицер...
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иванчов президентството ще се допускат ли лица, облечени с минижупи?мани ги минижупите, ти видя ли кво хюмнe вървеше до него? Някаква червена мека киткa. Беше по-гнусна и от стaнишев.
17
3
 
9
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
мн дървени философи, все акънлии, като са толкова мн спецове що ли сме така. цъфнали и вързали..
16
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ???Какво е лошото че президентът е пилот!?!лошото е, че е *** с ушaнка
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До честитЗапомних с едно ГОЛЯМО НИЩО !важното е да преписваш редовно опорките от листчето на руското посолство.
14
10
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
За Радев е важно какъв флаг се вее на пилона... - ако руснаците издигнат руското знаме по черноморието - Радев ще се съобрази и ще ги признае...
13
7
 
6
 
! Отговори
highlander преди 7 години
Respect for this great man and Bulgarian.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разгеле най-после ще се оправим !... а чакай малко ... той е просто президент... пфу разминани се и този път.
11
9
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
А в официалния етикет и вътрешния ред промени ще се правят ли?Например, в президентството ще се допускат ли лица, облечени с минижупи?
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 13Не говоря за Плевенлиев, а и както видя и на него му обясниха как стоят нещата. Скоро и на Радев ще му стане ясно :)
9
5
 
24
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
А като стана президент плевнвлиев, какъв опит имаше като политик. От съмнителен бизнесмен, стана министър. Та къде му е политическия опит? Слушкането и скимтенето не се зачитат.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам защо има толкова много шум, от него реално нищо не зависи. Може да говори каквото си иска и за русия и за крим и тн, но това няма никаква тежест.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев: Де юре има нарушение на международните договори от Русия, но де факто над Крим се вее руското знаме !Плевнелиев: Де факто Крим е анексиран от Русия, а де юре няма нарушение на международните договори за санкциите срещу Кремъл!
6
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох най-после цирка започва :) през следващите дни на Радев (който не е политик по никакъв начин) ще му се обясни образно как реално стоят нещата :) . Горкия чака го интересна седмица.
5
7
 
29
 
! Отговори
честит преди 7 години
Плевнелиев това е най добрия ден в живота ми. Запомних с едно ГОЛЯМО НИЩО !И с това, че ми показваше Скалистите Планини по нова година.
4
20
 
12
 
! Отговори
герберската сволоч преди 7 години
Чакам с нетърпение да видя какво ще се промени сега като дойде БСП на власт. Освен, че платените червени *** ще пишат малко по-малко тук.
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Геррберската *** реве неистово! Прекрасно! Да започва да ги вкарват в Белене от най главната тиква. За всекиго, според заслугите!
2
2
 
28
 
! Отговори
И защо преди 7 години
от първия ден Радев трябва да е гледан под лупа, докато золумите на всички предишни бяха замитани под килима от същата тази журналистика? Нима медийната общност не може да претърпи нещо честно и почтено, та все се рови като *** в помията???
1
31
 
9
 
! Отговори
доктор Ох, боли преди 7 години
Няма да се плашите,нашият *** Прецедент ще си изкара руския ***, подарен лично от Господаря му *** и ще си го забие отзад, за да плаши американците :)))