Цветя, целувки и червена радост! Радев даде седмица на НС-то

За няколко месеца властта ще е съсредоточена в ръцете на новия президент
Обновена: 19 яну 2017 11:34 | 19 яну 2017 11:15, Камелия Цветанова
76
Цветя, целувки и червена радост! Радев даде седмица на НС-то
Снимка: БТА

Новият президент Румен Радев и вицето му Илияна Йотова получиха поздравления от всички министри в оставка, както и от депутати от различни парламентарни групи.

Шефката на БСП Корнелия Нинова също получи букет и здраво ръкостискане от министрите.

Още по темата

Най-искрени в поздравленията си естествено бяха червените депутати. Всички от парламентарната група на БСП разцелуваха и топло прегръщаха Радев и Йотова, след като двамата положиха клетва. Целувки получи и лидерката на Столетницата Корнелия Нинова.

Шефката на парламента Цецка Цачева също пожела успех на президентската двойка и коментира, че в настоящата сложна външна и вътрешна обстановка това въобще не е само фраза.

От думите на Радев пък се разбра, че на този парламент му остава още една седмица живот.

В първите дни на мандата си той трябва да разпусне Народното събрание, да насрочи предстоящите избори и да назначи служебно правителство.

"Така за няколко месеца президентската институция ще носи отговорност зя цялата власт. Вие трябва да сте коректив и опора на служебното правителство", обърна се Цачева към Радев.

"Пожелавам ви да съхраните доверието, което получихте през целия си мандат, да сте президент на всички български граждани без значение от техните политически пристрастия, етност и религиозни убеждения", обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерале напред
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за какво се разсърдиха някои другари-господа?Бил им казал,че им остава седмица.Ама те не го ли знаеха???
31
6
 
18
 
! Отговори
Георгиева преди 7 години
Дано новият президент да е най -удачния избор на българския народ и да милее за род и Родина! Успех, г-н Президент,нека с Вашето управление настъпят светли дни за българския народ!!!
30
12
 
12
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Другарите взеха властта. Нов 9-ти Септември. Ще се вихри нов шуро-другаро-бадженашки кадрил. Новият безпартиен, ще е подобен на по предишния - Другаря Гоце Първанов. Който сега ще бъде заместен от безпартийния си син в онова подобие на комуно-мутро-камора което създаде след като сдаде властта, за да участва отново в нея. Или, ако трябва да сме точни една клика вече 30 години ни язди и накрая ще ни натресе и пра-внуците си. Поздрави за всички ни.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Воденичаров- 70 годишния оръжейник, предложен за министър- председател, много хора ще съжаляват, че избраха този .
28
2
 
16
 
! Отговори
Какви са тия червени преди 7 години
изхвърляния. Ако бсп беше представила някой бесепар за президент, той щеше да вземе под 5 %. Така че да не си мислят че ще имат вот. Хората гласуваха за Радев зашото е извън политическата класа (върхушка). И така ще гласуват пак. Без разни партийни другари както от бсп, така и от герб.
27
9
 
9
 
! Отговори
до Българин преди 7 години
Този налъм- не мо го хвали. Явно е някаква лопата. Ще видим и него - някак си мнооого ограничен ми изглежда.
26
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И най-важното- онова вече не ни е президент! Уррррррааааааа!
25
1
 
8
 
! Отговори
мъдрост преди 7 години
Наскоро прочетох следното от един мъдър човек" Ако държавата е сила, тя смачква хората, ако е слаба - всички страдат". Та, не може ли някак си да сме нормална държава, а не държава на крайностите. Това става само, ако всеки в управлението има ясна отговорност за това, което прави. Затова и мажоритарната система не я приемат, защото при мажоритарния вот- този с отговорността е с лице, докато разделението води до размиване на отговорността и размазване на морала. 25 години все разделение - удобно.
24
10
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Напред с Радев - истинския президент на всички българи!
23
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако очаквате бсп да ви направи по богати още от сег асе хващайте за палците или се ставайте членове на партийния съвет. Ще ви направи колкото Луканов, Виденов, Станишев ви направиха - хахахаххах- т.е ще ви оправи без ваз.елин.
22
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев за да се бори с неграмотността означава да се бори със собствените си глупави избиратели.
21
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе щом от родното село на тиквената Цецка , 2/3 от хората гласуваха за Радев си правете изводите.Успех му желая и аз.
20
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не съм там за да му издърпам листчето с написаното! Да го видя как няма да може две думи на кръст да каже, ако не чете.
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разполагате с една седмица за да си оберете тиквите... пардон, крушите от парламента.
18
9
 
15
 
! Отговори
Срамно е това преди 7 години
Добре де, колко пъти ни лъгаха комунистите, колко! А народа пак си ги избра! било протестен вот...Ами не е вярно това, явно хората не помнят студените и гладни зими. Хайде сега гласувайте пак протестно, но против БСП, ама нещо ме съмнявате. *** народ-слаба държава!
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги всички таят надежда при избора на президент и нови депутати че нещо ще се оправи и държавата. А винаги се оказва че таената надежда се оказва поредната горчива чаша. Аз като по *** от първите избори през 90-те години когато гласувах за безпартиините и се оказаха Партиини си казах. Абе тъпчо защо гласуваш за безпартиини като такива няма? Кой безпартиен ще се докопа до власта и парламента? Не няма такива всички са партиици и деца на комунисти. Й край с гласуванто.
16
5
 
21
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Горе в ляво министри ли има или групировка на мутри?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато и да разпуснат мешерето все ще е късно - в момента си гласуват лобиски поправки!
14
8
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Поздрави на новия екип,президент и вицепрезидент.По...добри в настоящият исторически момент,държавата не би могла да има след куклата...марионетка,която бе до сега.Тепърва разхайтената ни политическа класа ще видят тон и...пример за вярно политическо поведение и тези които не се съобразят,ще са зад борда.Мъката на отиващите си от Парламента и Правителството е...голяма и трудно...прикриваема,но няма...вечно щастие,а и какво е...щастие за една шепа хора,за сметка на цял народ.