Ненчев недоволен от Радев, не казал нищо по важните въпроси

Пропуснал охраната на Черно море, на въздушното ни пространство
115
Ненчев недоволен от Радев, не казал нищо по важните въпроси
Снимка: Булфото, архив

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев разкритикува новия президент и върховен главнокомандващ Румен Радев.

Още по темата

Според него държавният глава не е споменал важни акценти в речта си пред депутатите, след като положи клетва в Народното събрание вчера.  

"Не чух и една дума, свързана с кризата в Украйна. Не чух и дума по отношение на натовски кораби в акваторията на Черно море за инициативата такъв център да бъде изграден във Варна. Не чух и дума по отношение на съвместна охрана на въздушното ни пространство. Обезпокоен съм от обстоятелството, че г-н Радев твърдеше, че той е против", коментира Ненчев.

Военният министър в оставка се надява, че няма да има забавяне в проекта за купуване на нов изтребител заради изборите и съставянето на нов парламент и правителство.

"Не ми се иска дори да си го помислим. За пръв път от 27 години финализирахме един проект за модернизация, два проекта, третият е в процес, за сухопътни войски. Един милиард и половина са осигурени и гласувани от това Народно събрание, нещо, което призна и самият избран за президент Румен Радев вчера", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н министре в оставка,Ти като даде казуса с въпросния човек на онази комисия, тя произнесе ли се вече?Защото от нейния отговор зависи дали ще има импийчмънт. Или по нашите географски ширини такова чудо не се случва?
2
46
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къв президент е тaя кaрикaтурa рендев ве хорa??? фурaжкaджия с aкъл НЯМA товa зa Бг. то е неопровежим фaкт!
1
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък вместо да си гледа делата в прокуратурата акъл взел да раздава! Защо така Ви заболе всички от вчерашната реч не знам? Май е лошо да Ви дръпнат килимчето под краката и да ви вдигнат от софрата?