Лъжливите новини провалили Цачева по пътя й към "Дондуков"

ГЕРБ се цели в над 1 милион избиратели, иска конфортно управление
83

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов отчете като грешка, която е довела да загубата на кандидата за президент на партията Цецка Цачева, късното й номиниране, което дало възможност за спекулации в медиите.

Още по темата

Така че заради такива "лъжливи новини" тя не е спечелила битката срещу основния си опонент Румен Радев, издигнат от БСП, за "Дондуков" 2.

В същото време Цветанов постави за цел на предсрочния вот ГЕРБ да събере поне над 1 милион гласа като цел, за да има комфорт при следващо управление.

От проведеното вътрешноструктурно онлайн запитване ставало ясно, че ГЕРБ твърдо трябва да провежда срещи "лице в лице" с кратки и ясни послания към хората.

"Късното обявяване на г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев определено не дадоха този импулс на кампанията", призна Цветанов на Националната среща на ГЕРБ,  на която ще се определи посоката за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Според него това, че ГЕРБ е започнала позитивна кампания за държавен глава, без да е ясен кандидата, не е дало очакваните резултати.

"Започнахме обявяването на слогана ни, но без да сме обявили кандидатите си, което също под една или друга форма даде възможност в медийното пространство да се направят много спекулации и много различни внушения", коментира Цветан Цветанов.

"Трябваше действително за кампанията да бъдем готови и да можем да стигнем до всички тези ,които искаха да се срещнат с нашата кандидат-президентска двойка", отчете той, но чак след като ГЕРБ понесе първата си загуба на избори.

Според него важното е било, че когато е била обявена кандидат-президентска двойка около 65% от членове и симпатизанти на ГЕРБ са одобрявали решението.

"Затова основният акцент на цялата предизборна кампания беше да можем да мотивираме нашите структури и твърди ядра, за да може действително да стигнем до 85% от нашите членове и симпатизанти, които да дадат подкрепата си за кандидат-президентската двойка" коментира Цветан Цветанов.

По думите му този процент съответства на резултата на първи тур от президентските избори.

Той увери, че винаги досега ГЕРБ е залагала на честна, отговорна и позитивна кампания, то пък сподели, че към настоящия момент явно това не е най-работещия вариант.

"В една кампания вече да има сериозен политически популизъм. Ние като партия не можахме да представим силните страни на нашите секторни политики", оплака се Цветанов и допълни, че в кампанията от ГЕРБ е трябвало да бъдат постоянно в обяснителен режим, заради лъжливи новини в публичното пространство.

По думите му най-сериозното предизвикателство е активното използване на силата на онлайн и социалните мрежи, за да се общува с всички българи, а ГЕРБ не са го използвали.

Цветанов поясни, че всяка една политика трябва да има много ясни послания, които трябва да бъдат ясни и разбрани. Той даде пример с протестите срещу мигрантите в столичния квартал  "Овча Купел" и  в Харманли, с които се е играло със страховете на хората.

"След като мина кампанията веднага спря. Създадоха се планове за действие на наши политически опоненти с подобни нечисти намерения", коментира Цветан Цветанов.

"По време на цялата кампания не можахме да обясним защо разменихме Ирина Бокова с подкрепата на Кристалина Георгиева, а поне в малките населени места БСП на всяко едно събиране започваха и завършваха точно с това говорене", допълни Цветан Цветанов.

Според него опонентите на ГЕРБ рушат всичко постигнато от ГЕРБ в онлайн изданията и в групи в социалната мрежа Facebook.

По думите му е имало фалшиви тролове и даде за пример, че след полагане на клетвата на Румен Радев като президент руската медия РИА Новости е обзела цялото медийно пространство.

"Никой не си направи труда да каже откъде идва тази новина. Тази новина първоначално излезе от една съседна балканска държава", коментира той.

Според него така се създава погрешно впечатление, че в България някой подготвя или иска да протестира срещу легитимно избраният президент на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безспорно е, че БСП прекараха Бацо!Пробутаха му член на БКП, завършил висше образование чрез Рабфак и обиколил една дузина партии преди ГЕРБ.Безспорно БСП са виновни затова, че милия, добродушен и доверчив Бойко сложи тази червена Юда за кандидат-президент на ГЕРБ!Анатема за БСП! Анатема!
29
2
 
50
 
! Отговори
художника преди 7 години
А бе вие не разбрахте ли, че /това нещо/ не става за президент! Не виждате гредата в окото си, а виждате съчката в чуждото око. Цачева НЕ СТАВА и народът ви го каза ЯСНО.
28
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път Цецка не беше ПЕЧЕЛИВШОТО МАГАРЕ.
27
5
 
47
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
Най-големите грешки на Герб са:членът на БКП Агент Буда,превърнал се в самовлюбения нарцис Тиквоний,Физкултурникът-милиционер с 6 апартамента и 6 грама мазък в кривата кратуна Цвък,Партийната секретарка с грозна муцуна и още по-грозни постъпки -ЦеЦе,както и безкрайната кохорта безмозъчни и нагли *** кифли като Десито1,Десито2,Свинетка,Искрето,Цветето,Снежето и така до края на цялата им листа!Нямаш никакъв шанс да се върнеш на бял кон,арогантен и лъжлив Павиан!!!
26
1
 
16
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Ало, 35 дето си се нарекъл Пендо , я кажи сега Оправлява или Управлява е правилно да се каже ?!! Ако не знаеш потърси правописен речник.(продават ги там където се продават книги не картофи).
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Факт"Смятаха че и магаре да предложат,ще бъде избрано..."- - - - - - - -Не бе, те ни предложиха точно това ! Ама българина на магарии не се връзва !
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо, до толкова сте се побъркали в този ваш ГЕРБ, та дори неразбрахте че българия гласуваше за президент, а не за втори преЦедент /след Плевю/ както им предложихте вие
23
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото вярно нещо е констатацията за късното издигане на кандидата. Останалото е микс от простотии и алабализми, крещящ пример за опростенческо мислене. За да повярва чове в тези тъпотии трябва да е пълен илитерат или малоум..н олиго.рен. Срам ме е, че прочетох статията, IQ-то ми се снижи с 10-15 пункта.
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сам кат си го вкараш много боли Цецко
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо, кажи на Бойко че ако е харесал Цеца за майка не на нацията а за него - може да си я вземе по всяко време ! Нацията няма нищо против !
20
2
 
37
 
! Отговори
Благодарим ти преди 7 години
Благодарим ти, Цвечке Цачева! Без теб, генерал Радев нямаше как да спечели изборите!
19
2
 
36
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ивчо"Смятаха че и магаре да предложат,ще бъде избрано..."Ако бяха предложили магаре,можеше и да стане работата!Пък то-плевенска овца.....
18
2
 
39
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Май лъжливите новини от ГЕРБ объркаха работата,а смехотворната кандидатура на Цецка Цачева окончателно закопа положението!Малка подробност-Цецка загуби даже в родното си село!!!!!!То ако не можеш да мобилизираш 100 човека,какво остава за милион и нещо????Освен това и доста гербаджии я отсвириха,едва ли е било заради външния вид....
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Събрали се ликвидаторите на среща как по-добре и бълзо да ни съсипят ??? И представете си още зора не е пукнала а те вече решения взимат ? Не изчакаха и утрото да видят ? А хората казват че утрото е по-мъдро от ноща, но тия и това не знаят !? Но нали е за власт и пари .....
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накратко: Майката на нацията *** мамата на герб!Това е толкоз просто и логично....
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо, останаха ви 5 дни да напуснете българия ! Възползвайте се от момента !
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личността Цачева провали Цачева, Цвъки!
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Лъжливите новини провалили Цачева по пътя й към "Дондуков ""...................Не, другарю Цветанов, отделната измамна реалност в която вие политиците живеете провали Цачева.Вашата реалност, която няма нищо общо с реалността на хората ви провали и сега Бойко и Герб като цяло ще плати цената със значително намаляла подкрепа.
12
1
 
38
 
! Отговори
Нурай преди 7 години
абе г-н бай ти и Караянчева не ми платихте 11хил.лева от работата която го направих в с. Бисер след наводнението ,вие рекетирате най малкия бизнес а да не говорим за фирмите на които им давате Санирането
11
2
 
42
 
! Отговори
шофьор на Григор преди 7 години
Ако бащата на Цецо Цветанов не беше шофьор на Григор Шопов в ДС, Цецо никога нямаше да стане старшина агент в 7-мо Главно Управление на ДС, а след това и министър на вътрешните работи! ДС поощряваше децата на служителите си, макар че в конкретния случай има дефицит от интелигентност. Но да си старшинка от ДС за Цецо това е голямо постижение! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!