Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?

Анализатори пред Bulgaria ON AIR: Ситуацията е много сложна!
22 яну 2017 16:37,
136
Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще процедира оттук нататък новият държавен глава Румен Радев в особено сложната политическа обстановка - както вътрешна, така и международна? Темата пред Bulgaria ON AIR коментираха Харалан Александров и Мира Баджева.

Според Александров очакванията на хората от новия президент са белязани от страха им "да не се изложим пред чужденците".

По думите му нацията се чувства потисната и поради това търси лидерство и проектира огромна фантазия върху личността на президента Радев.

Александров прогнозира, че динамиката на промените в момента е толкова голяма, че България със сигурност ще има нужда от лидерство.

"Радев е човек, който е трябвало да взима решения в сложна ситуация - кара ме да вярвам, че ще се справи с това обстоятелство", посочи той, имайки предвид професионалния опит на новия президент, който той е натрупал през годините във ВВС.

"Той няма политически опит, няма да му е лесно, особено при този тежък старт", коментира от своя страна Мира Баджева, като поясни, че новият държавен глава, още преди да е сформирал екипа си в Президентството, е натоварен с нелеката задача да състави служебно правителство, предвид и съмненията на другите политически сили, че ще се повлияе от БСП при избора си.

"Не личи тя (Корнелия Нинова - бел.ред.) да иска да се меси непременно в това, което оттук нататък ще прави Румен Радев. Виждам едно съзнателно дистанциране, тя самата съзнава, че би му навредила. На БСП не им трябва това нещо - да ги обвинят, че са докарали нещата дотук. Това просто не е нужно в една предизборна ситуация", посочи Баджева.

Тя сподели тезата, че твърденията за накланянето на Радев повече към Русия, отколкото към ЕС, са спекулативни: "Не очаквам изненади, смятам, че ще има приемственост, смятам, че това беше насилствено, че той ще ни вади от НАТО, напротив - той е човек от тази орбита", подчерта тя.

Що се отнася до съставянето на служебен кабинет и предстоящите парламентарни избори, двамата се обединиха около мнението, че най-крайният вариант би бил да се окаже, че служебното правителство ще стане повече от служебно и ще продължи да бъде на линия повече от няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
33
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Със сигурност ще се справи. Попътен вятър г -н Президент.
10
0
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
"да не се изложим пред чужденците" ???BULGARIA FIRST !!!LET'S MAKE BULGARIA GREAT AGAIN !!!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Радев прозря: За депутатите бедността е скучна! ""...................Поемането на Президентството от Радев е великолепно доказателство ЗАЩО ДЕМОКРАЦИЯТА е единствения работещ строй.Ние десните които мразим комунизма и путинизма се радваме като деца на Радев, а Бойко да си вади поуки !
8
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не очаквайте помощ от новия президент на Бьлгария! И той ще бутне още 5 годинки и ще намери начин след това да се похвали колко много е помогнал на Путин и негова компания! Пардон, на Бьлгарския народец!
7
12
 
31
 
! Отговори
Напред г-н Радев преди 7 години
Г-н Румен Радев ще се справи. Има доверието на болшинството избиратели и това го задължава да е успешен.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД КАТО РАЗПУСКАНЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ РАДЕВ ЩЕ ИМА ПЪЛНАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ НАД ДЪРЖАВАТА ДО ИЗБОРИТЕ. В ТЕЗИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ СЪС СЪСТАВЕНОТО ОТ НЕГО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НАКЪДЕ ЩЕ ЗАДУХА ВЯТЪРА. ЩЕ ИМА ВЛАСТ КАТО НА ПРЕМИЕР. ДАНО ДА СЕ СПРАВИ ДОБРЕ ЗАЩОТО ОТ НЕГО ЗАВИСИ КОИ ЩЕ ИЗБЕРЕ НАРОДА НА ИЗБОРИТЕ. ГРОБАРИТЕ ИЛИ КОМУНИСТИТЕ.
5
6
 
28
 
! Отговори
Бор Чвор преди 7 години
Западноевропеецо, единствените които остават гладни са щатните служители на разни фондацийки. Много добре знаем, че Росен ги приюти в кабинета си - раздаде им постове по администрацията, назначаваше ги за пиарки. Сега са се стреснали, защото се чудят дали от фондацийките ще благоволят да им пуснат нови траншове.Така е в цял свят. Срещу Тръмп кампанията започна на минутата от която той встъпи в длъжност. Съществува организация на грантаджиите. Имат си и медийно лоби.
4
28
 
12
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Може ли да не ни информирате за всяко действие на този ***?
3
37
 
12
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До СПАСИБО ГЕРББойко Борисов отново ще спечели предстоящите избори и тогава вие червените *** ще трябва да се преориентирате, за да не останете гладни. :-D
2
29
 
16
 
! Отговори
Това е положението преди 7 години
Ало русофилчетата, хайде стига с тия реклами че от 28 години ние омрьзнало на народа!И този президент по цял ден ще седи колкто да си вземе заплатката, дори и прьсть си няма да мрьдне да погне с нещо на хората! Кой бьлгарски президент е работил здраво за Бьлгарския народ та и този ли?Дано да греша за Румен Радев но не, очакванията са ми много малки от новия президент да помогне на Бьлгария.По скоро на Русия ще помогне!
1
8
 
14
 
! Отговори
СПАСИБО ГЕРБ преди 7 години
ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ВИКТОРИЯ САДКОВА, НАЗНАЧЕНА С ВРЪЗКИТЕ НА ГЕРБ В НОИ В ГР. МОНТАНА. ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ И ПО СПЕЦИАЛНО НА СЪПРУГАТА МУ МАЯ, БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО ЗА ДА СИ НАМЕРИЯ ТОЛКОВА ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА В ТОЛКОВА БЕДЕН И МИЗЕРСТВАЩ РАЙОН. СПАСИБО ДРУЗЯ