БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната

Корнелия Нинова представи идеите на Левицата за местно развитие
24 яну 2017 20:24, Анисия Иванова
149
БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната
Архив: Булфото
БСП си поставя за цел да спре демографската катастрофа в страната и 8 милиона българи в страната. Нито едно управление не може да се справи добре без подкрепата и взаимодействие с местната власт, защото именно тя е до реалните проблеми в страната. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на дискусия с кметове на левицата, на която бе представено предложение за реализиране на политики в сектор "Местна власт".
 
Години правителствата водиха диалог с вас – кметовете и показваха отношение, но проблемите ви остават и задълбочават. Целта на нашия проект, който предлагаме е да намерим реални решения на реални въпроси, а не политическо предизборно говорене с обещания. Наистина да очертаем няколко наболели проблема и да търсим реални решения, каза тя, цитирана от пресцентъра си.
 
"Години наред си говорим за децентрализация. Да намерим начин да я направим", категорична бе тя.

Нинова сподели идеи за политики на експертите от БСП, които могат да спомогнат представителите на местната власт. Една от тях е процент отстъпен данък от доходите на физическите лица. Като минус Нинова отчете фактът, че големите населени места ще получат повече от отстъпения данък за сметка на по-малките.

 
"Големите цели са да намалим диспропорциите на различните по големина населени места и да решаваме реалните проблеми на хората в общините”, категорична бе Нинова. „Трябва да се спре да се търси отговорност на кметовете, ако не са били финансирани. Такъв пример беше с прехвърлянето на професионалните гимназии на общините. Казваме, че имаме нужда от професионални кадри, но даваме гимназиите на общините без да са получили финансов ресурс да ги издържат. Това крие опасност от закриването им поради липсата на пари в общините".

Нинова сподели, че в програмата на БСП има други мерки, които се отнасят до живота и стандарта в общините.

 
"Възнамеряваме да създадем фонд "Индустрия", да заделим от бюджета 500 милиона лева за него, които да бъдат насочени към общините за проектно кандидатстване за разкриване на производство. Голямата цел е - работни места и да се спре демографската катастрофа в малките населени места. Освен това, за да задържим младите хора предвиждаме опрощаване на лихвите по кредит за първо жилище, ако е до 150 000 лева. Предвиждаме още да се възстановяват по 50 лева от данъка на всеки родител за всяко дете", посочи още Нинова част от мерките на левицата, които ще се отразят положително към развитието на общините.
 
"Имаме и далечна цел - да постигнем чрез приемственост със следващите правителства – ръст от 8 милиона българи. Народът се топи и ако не си поставим тази цел нищо друго няма значение. Както и да няма българин под прага на бедност", каза тя.
 
Отчетено беше, че основната задача на БСП е намаляване на вътрешнорегионалните различия в социалното и териториалното развитие и осигуряване на условия за ускорен икономически растеж и високо ниво на заетост.
 
Беше предложено програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите", която стартира в предното правителство с 500 милиона лева, да продължи с ресурс до 1 млрд. лева. Да се насочат средства и към общини със силен демографски срив с конкретни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 7 години
За ромите и ДПС имат по много деца. Дали имат програма на партиите им за това. Дали по същия начин я коментират. ние българите все гледаме да оплюем, а не да помислим дали от всеки от нас не зависи решаването на този проблем. Или ви е все едно колко българи ще останат след десетина години. Срамота. ще има ли кой да рецитира "Аз съм българче" или ще се пее само "Я кажи ми облаче ли бяло". Къде остава тогава "Българи, юнаци"? Дали ще останат чисто български думи за тези стихове?
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** колко обещава да роди?
22
0
 
33
 
! Отговори
Моля? преди 7 години
Изобщо не ги е еня комунистите за народа!Целта им е да крадат!
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът се топи, а генералите и калинките в държавното управление расте !
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия ходи на гроба на Тато и явно духът му я е осенил.
19
22
 
10
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Добра и амбициозна цел. От август 2009 година до днес имигрираха близо 600 000 предимно млади българи, спасявайки се от Ада, който Борисов въдвори тука след август 2009 година.
18
2
 
22
 
! Отговори
111 преди 7 години
Това ли измисли ***?Много тъпо!
17
0
 
23
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Сега всички *** ще получат партийни поръчения да дупчат презервативите по магазини и aптеки с карфици.
16
2
 
23
 
! Отговори
мечтите на Ламбо преди 7 години
вместо качество, количество.навремето Тато като си науми 10 милиона цел - внесе сумати роми изгонени от Румъния и Гърция, плюс насърчаване на раждаемостта по селата, сега берем плодовете, но за ударни петилетки ще внасяме и афроазиатци - на тях по дузина деца ще им отглежда системата, резултата - след 30 години.
15
0
 
21
 
! Отговори
Бай Шиле преди 7 години
Приличами на оня виц за Бай Тошо .За детските градини , моста и децата които ще ни направят ....
14
0
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Значи трябва да помисли и за социалните служби...
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йотова да отиде на границата и да раздава паспорти,...нали за това я назначи Радев !
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ да ни пази от продажници като вас, другарко нинова...
11
4
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Като малка Корнелия Нинова била много любопитно момиченце. Веднъж то попитало майка си:- Мамо, защо съседското момиченце са го кръстили Цвети?- Защото майка му много обича цветята - моето дете...- Мамо, а ти какво обичаш?- Стига си задавала въпроси КУРнелийо... - лягай си, че стана късно...
10
5
 
30
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Каква червена наглост.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"да постигнем чрез приемственост със следващите правителства"ХАХАХАХА ох милата разсмя ме :)))
8
19
 
1
 
! Отговори
Юнак преди 7 години
Ще гласувам за Патриотите! Те ще поставят изходни визи и хората няма да могат да излизат в чужбина. Това е чудесен начин населението на България да достигне пак 9млн! Само Патриотите ще ни оправят!
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Устойчиво развитите на регионите... ще върнете младите хора да копат домати по селата ли бе? :)) тез горките още са в 60-те....
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ни чака голямо Оправяне!!!
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като станем 8 милиона какво? Ще си оправим законите ли, институциите ще заработят ли, ще ни се промени манталитета ли? Какво точно ще стане като станем 8 милиона?