Радев оглави рейтингите. Следват го Борисов, Каракачанов...

На четвърто и пето място са лидерката на БСП Нинова и Марешки
27 яну 2017 12:00,
72
Радев оглави рейтингите. Следват го Борисов, Каракачанов...
Снимка: "Булфото"

Новият президент Румен Радев влиза в политиката с високо доверие и повежда рейтинга на политиците у нас.

Одобрението за Радев е 51%, а неодобрението за него едва 10 процента, сочи проучване на "Алфа Рисърч", проведено между 14 – 22 януари  сред 1024 българи.

По-висок старт е имал единствено президентът Петър Стоянов – 67%, месец след началото на своя мандат, припомнят социолозите.

Сред привържениците на президента Радев са твърдите му избиратели от БСП, ДПС и Обединените патриоти.

Десните избиратели, най-вече тези на ГЕРБ и Реформаторския блок, все още споделят повече резерви към новия държавен глава.

Сред партийните лидери с относително най-висока подкрепа остава Бойко Борисов, одобрението за когото е 32.3%.

Съвсем пълтно зад него се нарежда шефът на ВМРО Красимир Каракачанов, одобряван от 30.7% от българите.

Следващата "двойка" се оформя от лидера на БСП Корнелия Нинова, която има одобрението на 25.2% и набиращият скорост председател на "Воля" Веселин Марешки, одобряван от 24.3%.

Сред лидерите на старите и нови партии вдясно относително най-висока подкрепа събира Христо Иванов (11%). Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Радан Кънев имат лична подкрепа около 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като такива инфантили са ни лидери, ясно е защо хората бягат извън страната
27
0
 
10
 
! Отговори
Рейтинг? Има сметки! преди 7 години
Току що си засякох показанията на електромера за последният месец отчитане на EVN.Страшно е да ви кажа, но сметката е двойна спрямо по-предната !!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 37, защо да правим избори тогава
25
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо това Правителство не си остане и след изборите??? Това са доказани експерти! Ако сгрешат Народа ще ги маха!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
D сетих се какво е рейтинг, това като пластмасовата кукла, красива е, не ти противоречи, винаги ти е под ръка,D но... не може да ти сготви, да ти роди деца, да ти изпере чорапите и да изчисти къщата. За друга ще ти трябва усилие и сбогуване с илюзиитеD
23
3
 
17
 
! Отговори
qqw321400 преди 7 години
Типично за диктаторските държави с овче население - винаги диктатора, шефа или както е там има най висок рейтинг. Не сме мръднали от 1989 )
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво е тва рейтинг? Мяза едно друго дето не за писане по форумите.Резултатите са - колко са починали ,колко са се родили, колко са се изнесли.Рейтинга е ....D
21
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма част от рейтинга на Радев ще прелее към БСП ...С други думи, благодарение на Радев - Овчаров, пловдивския свинар и дори ДПС ... пак ще се върнат на власт.ако Радев не съумее да скъса зависимостта си от БСП / ДПС само след година ще е най-мразения политик
20
2
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
АКО НЕ БЯХА НЯКОИ ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ ДА МУ ВДИГАТ ИЗКУСТВЕНО РЕЙТИНГА БОКО ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ НА ОПАШКАТА ПО ПОПУЛЯРНОСТ.
19
3
 
20
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Ето аздишамработяживеякритикувам Борисов,тъй както умея.С ГРОБ под веждисе гледаме строгои боря се с тяхдоколкото мога.
18
3
 
0
 
! Отговори
5ко преди 7 години
Кога!?
17
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Питам се: Какво ли си мислят едни такива от бившето събрание за човек като Радев? Дали не изпитват малко угризения поне, за какво те се борят и за какво той? Дали някой ден ще се осъзнаят, че какъвто и кокал да гризат, парцелите накрая са еднакви за всички. И дали не е време всички да направят нещо за таз изстрадала България, вместо да прославят личното си его.
16
0
 
21
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Хххахах Лукарски, Кунева даже в къщи дали имат подкрепа :D
15
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едвали тази стъкмистика е вярна особено след като видяха от какви "красавци" нареди служебното правителство ДРУГАРЯТ РАДЕВ! Хубавото в случаят е че не ме е яд щото от 26 години не гласувам за никой. Които са гласували да си ядът таш.ците. То им станало навик вече и са свикнали да си ги ядът!
14
1
 
13
 
! Отговори
15 преди 7 години
Радев не вдига заплати, *** френд. На заплатите влияе правителството, но като цяло заплатата си я ИЗКАРВАШ сам. Ако си добър в работата си, дори в България ще бъдеш уважаван и добре платен, защото работодателят ти ще знае, че можеш да си хванеш шапката и да отидеш на друго място. Ако си господин Никой и нищо не вършиш като хората... тогава лошо. И с Радев, и с Тиквун.. все ще си беден.
13
5
 
15
 
! Отговори
Не вярвам преди 7 години
Не знам какво усуква по килифарски "Алфа рисърч", но Кунева се полза с общонародна антипатия и повлича надолу рейтинга на която и да е формация, свързана с нейното име. В това отношение може да й съперничи само Корнелия Нинова. Дори Цецка Цачева не успя да отблъсне толкова много симпатизанти на ГЕРБ, колкото отблъсна Корнелия Нинова от БСП.Заради Кунева пък цели семейства, десни по традиция, не гласуваха за сините, а пуснаха празни бюлетини. Даже се питам дали това не е било планирано нарочно?
12
3
 
32
 
! Отговори
Боко е пътник преди 7 години
Радев просто унищожи Тиквун и медийното му "величие" помпано с пари, заплахи и рекетьорски СМС-и. Браво, Генерале, мачкай мутрата, докато не се пукне от яд!Боко Тиквата пропадна до нивото на кака Корни и Каракачанина и лети надолу :) Харесват го само 1. Калинките, които храни 2 - влюбените в него стари моми по селата 3 - нискочелите мутрафони, които искат да са като него - нагли шопари с много власт.
11
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛУПОСТИ . "ОГЛАВИЛ РЕЙТИНГА" НА ЕДНИ БЕЗ РЕЙТИНГ.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само шапката на Баце е доказателство за това, че има глава.Другото са инсинуации и вариации на тема работа.Шапки долу пред шапката!
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ е некадърен но и другите са по-зле.