Слави с ултиматум към депутатите, ще им ходи на гости

Шоуменът дава 2 месеца на следващото НС за референдума
30 яну 2017 14:25,
263
Слави с ултиматум към депутатите, ще им ходи на гости
Снимка: архив, Bulphoto

Шоуменът Слави Трифонов постави ултиматум на неизбраните все още депутати от следващото Народно събрание. Той заплашва, че ще си потърси и отвоюва гражданските права, ако народните представители не приемат резултатите от референдума, иницииран от него.

Референдумът се проведе заедно с първия тур на президентските избори и въпреки резултатите от него той остана незадължителен, тъй като на него гласуваха по-малко от изискуемия брой гласоподаватели.

Още по темата
Писмото си до медиите шоуменът започва с това, че България има много красиви неща, но няма две: справедливост и достойни личности, които да управляват държавата. "Много тъжно, нали?!", пита той.

Трифонов посочва, че 3,5 млн. българи са гласували на референдума. "И отсреща – цялата политическа класа. Избрани от хората и най-нагло застанали срещу тях. Нагли. Самозабравили се. Самодоволни. Отвратителни", посочва той.

Според Трифонов политическата клика заедно със "слугинските им медии ... в хор си траят, смятайки, че този референдум ще бъде забравен". "Е, няма как да стане", обещава той.

"Вие не можете да пренебрегнете решението на собствения си суверен. Колкото и да сте безсрамни", смята Трифонов. По думите му единственият ангажимент и задължение на следващия парламент е да приеме безусловно волята на народа. Според него след приемането на провеждането на изборите мажоритарно в два тура, намаляването на партийната субсидия на 1 лев и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми НС трябва да се разпусне. За да може хората да изберат своите представители, както са пожелали.

Трифонов обещава и действия в два хода.

В първото дава на следващия парламент две седмици от свикването му да започне работа по резултатите от референдума. "Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права", обещава шоуменът.

След това водещият дава два месеца на депутатите, за да приемат новите закони. "Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права", пише Трифнов.

"Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам. Но знам, че "Съединението прави силата". За мен обратното броене вече започна", завърша писмото си до медиите водещият, като подписва себе си "Слави Трифонов - един от многото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
5
 
! Отговори
Portret ot ms преди 7 години
Za bulgar prezident glasuvaha 2,1 miliona bulgaristanci.Za bulgar majoritarni izbori glasuvaha 3,5 miliona bulgaristanci.Portreta na efendi Trifonov e do portreta na efendi Rakovski do 3 mart.
129
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение избирателната система,а хората,които се избират.Дали ще умреш от холера при пропорционална система или от чума-при мажоритарна-няма значение.
128
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската политическа клика, ако беше и малко грамотна, щеше с радост да приеме всички точки от референдума на дългия, защото той им гарантира на практика, вечна власт
127
0
 
8
 
! Отговори
ВОЛЕН ПАША преди 7 години
НЯМА ДЕМОКРАТИА НИКАДЕ В СВЕТА...ИМА ЧАСТИЧНА РЕПРЕЗЕНТАТИВНА ПАРТИОКРАТИА (ПАРТОКРАЦИЯ) С НАЗНАЧЕНИ ОТ ВСЕКИ ПАРТИЕН ФЮРЕР -- ПАРТИИНИ ПОСЛУШНИЦИ -- ПАРТИИНИ ПУДЕЛИ.НЯМА ''НАРОДЕН РЕПРЕЗЕНТАТОР=ПРЕДСТАВИТЕЛ'' ! ИМА ПАРТИИНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.НАМАЛЯНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ НА 100...СПИРАНЕ НА ЗАПЛАТИ,БОНУСИ, АПАРТМАНЕТИ, ПРИВИЛЕГИИ, БЛАГА И БЕЗППЛАТЕН БЕНЗИН И НА ВСИЧКО...СПИРАНЕ НА ВСИЧКО.
126
4
 
17
 
! Отговори
az преди 7 години
Аз гласувах с НЕ за задължително гласуване. Мен Бай Слави дали ме брои за 3 ДА :)
125
8
 
11
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Каквито и коментари да има гласовете бяха 3,5мл. така, че българския народ не е глупав както искаха да го изкарат повечето политици.
124
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе вие чули ли сте С.Т- да каже добра дума за някого от бранша? ама само една добра дума? то не оплю Лили Иванова, то не бе робин кафалиев, не се скара с Евтим милошев, с Камен Воденичаров, с Тончо и Марта, със Зуека..... с кого не се е скарал?
123
2
 
3
 
! Отговори
бОКО преди 7 години
ЦРУ,ЦРУ,ЦРУ.....
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що не идеш на село, там си си едно към едно.
121
1
 
7
 
! Отговори
Кулезич преди 7 години
Питай цру,кой е финансов министър на Боко.Има доклад по случая.
120
1
 
5
 
! Отговори
Слави преди 7 години
БКП! БКП! БКП!
119
5
 
17
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Сега да обясня на тия дето се кланят на новия спасител щото събирал 70 000 души. На последните концерти на ACDC, Мадона, Роджър Уотърс и куп други музиканти се събраха и над 70 000 души и какво от това. Да бъркаш събралите се на концерт хора с политически поддръжници е като да ядеш доматите с колците и да се чудиш дали вкуса е гаден щото не си ги посолил.
118
1
 
3
 
! Отговори
Feri преди 7 години
Slaveiko topli bulgarite v studa kat nema tok...s iadreni pribori...
117
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе каква е тази държава в която мутриет ни управляват? Бойко, марешки, а сега и Чалгаря? живеем в Абсуристан! Върнахме се във времената на Сик и Вис.
116
4
 
7
 
! Отговори
ем би ем нееби преди 7 години
Започна се.Колкото и да лаете,края на терора ви се вижда.За възмездие се съмнявам,но поне да ви разкараме,че срам нямате!
115
0
 
2
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Имам предвид администратор и не разбирам защо се срамувате от това ***-сине.
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славчо, защо не кажеш кой ще ти е финасовия министър? може би Дарина Павлова, вдовицата на Илия павлов?
113
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да 3,5 милиона са гласували, но само 2,5 милиона са казали ДА. има и хора които са казали НЕ. очевидон слави не уважава гласа им. Освен това може да си казал ДА по един въпрос, НЕ по друг, той го слага за Общо ДА.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АйнщайнЕ дори и това, което си написал не е верно, защата нито броят на гласувалите достатъчен, за да си признае, нито броя на отговорилите с "да". Това е закон.Ама тия работи никой не ги глед, нали? Е така са и изборите, не e важно за кого, а ДАЛИ СЕ ГЛАСУВА. Просто мижи да те лъжа, то затова са писъците да се гласува задължително, че нещо публиката все да се разсейва) Така свързваме Славчо със статуквото.Не, мерси. Пас съм и съм твърдо последователен в тоя си позиция.
111
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз гласувах на референдума, но както се разбра в последствие цялата идея е била една самореклама на шоуто.Без политическо представителство не става, нека Слави да каже кой го заплаши да не прави партия и защо едниствено партията на ББ застана твърдо зад него