Предизборно от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете

И още - борба с корупцията, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имоти
3 фев 2017 14:36,
336
Предизборно  от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще управлява ГЕРБ, ако получи отново властта? Доскорошни министри и депутати представиха част от предизборните си обещания под погледа на лидера им Бойко Борисов.  

Още по темата

Сред приоритетите на ГЕРБ за нов мандат са борба с корупцията по високите етажи на властта, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имущество на хора от властта, ако не могат да докажат парите си.  

Доскорошните управляващи обещаха, ако вземат пак властта, през мандата им минималната заплата да стане 650 лева, а средната - 1500 лева. Те обещаха да осигурят средства и за двойно увеличение на учителските заплати.  

Сред другите им приоритети са подпомагане на тридетния модел, намаляване на бюрокрацията и въвеждане на доброволна военна служба.   Борисов обясни факта, че тези неща не са направени по време на досегашните му оправления с обяснението, че всяка власт има по няколко приоритети и чак когато ги изпълни, минава на следващите.  

"Всяко дете - на училище", е залегнало в програмата на ГЕРБ в сектор образование. Приоритетите в него бяха представени от зам.-шефа на партията Йорданка Фандъкова. С програмата си ГЕРБ поема ангажимент да не се закриват училища, а фиансирането на школата да не зависи от броя на учениците.   Двойно увеличаване на заплатите на учителите и стимул за младите да стават учители обещават още от ГЕРБ. И още - психолози във всяко училище и интерактивни дъски във всяка класна стая.  

Бившият правосъден министър Екатерина Захариева представи приоритетите в сфератарна справедливостта и сигурността.  

"Ще предложим падане на имунитета на народните представители, както и сериозна проверка на доходите на лицата по високите етажи на властта", обясни министърът. Тя допълни, че ГЕРБ предвиждат, независимо дали са повдигнати обвинения, имотите да бъдат отнети, ако доходите не могат да бъдат доказани.  

В програмата са записани и мерки срещу безкрайното връщане на делата и бягството от правосъдие на хора с влязла в сила присъда.  

Бившият финансов министър Владислав Горанов декларира, че ГЕРБ няма да променят плоския данък и ще подадат молба за членство в предверието на еврозоната.  

И още - минимална работна заплата 650 лева, средна 1500 лева, 120 млрд. лв. брутен вътрешен продукт.  

Депутатът Делян Добрев обяви, че партията ще се съсредоточи към намаляване на бюрокрацията и ще бъде приет закон, който ще забрани на администрацията да праща гражданите за документ от друга администрация.  

ГЕРБ обещаха още демонополизация на Здравната каса и доброволна военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чисти ръце ще има като ви омесят по стълбовете гербави ненаситни крадци
211
4
 
28
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Нали досега бяхте на власт бе, ***.ИИИИ... Защо не ги направихте досега тези неща? Ама Путин е виновен, Орешарски е виновен..., и всичко що диша и живее на тази Земя са ви виновни... Нещастници скапани. Крайно време е да дойде Вовката и да ви попилее, некадърници смотани.
210
2
 
17
 
! Отговори
Офф преди 7 години
Махни се с добро.... Средната заплата се манипулира.... Затова и дупетатските заплати са вързани със срезната заплата а не с минималната....
209
2
 
24
 
! Отговори
хи..хи...ха..ха преди 7 години
Тези ще се борят с корупцията. Вместо да влизат в парламента, под строй и в софийския затвор. Това си е чисто харакири.
208
1
 
14
 
! Отговори
45 преди 7 години
xo-xo..xa-xa
207
1
 
28
 
! Отговори
Someone преди 7 години
Боже, боже, какви лъжи! Абе тия луди ли са или да? Кой ще им повярва на тия опашати лъжи!? Защо не ги изпълниха тези обещания докато бяха на власт? Аре сиктер, гробари, няма кой да ви вярва повече! То не остана повече за крадене, ама още точите лиги за власт!
206
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХЕ,всички партийки обещват парички,аде тия който не са били в парламента са ясни,но до скоро тия бсп герб дпс там кунева кънев тия бяха против за овеличаване на пенсии и заплати по предложение на патриотите ,сега бая пачки раздават ,е баси мошенниците,не знам да ли хората пак ще и повярват
205
2
 
29
 
! Отговори
BG Наглост преди 7 години
Боко тиквата този клоун и компания никога да не се връщат на влас долни манипулатори и лъжци Те приеха закон до 2020 мин работна заплата да се запази 460 лв. Сега средна 1500 лв. общават . Само да се докопат до властта пак. Е не няма да го бъде тиквун да бъде отново на власт. Слушам го че не бил виновен за КТБ най големия грабеж в Европа през последното десетилетие и Боко нищо не направи ама нищо прибра от пая и и иска още .
204
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бря..минимална 650лв средна 1500лв.я чакай малко горанов за пенсии 300 лв нямаше сега отде тия пачки,кви лъжи предизборно, що подадохте оставка,тия пари можехте да вдигните докато бяхте на власт
203
1
 
25
 
! Отговори
Кой преди 7 години
Мъка,мъка!!! Между управляващите и народа няма нищо общо. Като чета коментарите все едно още сме под турско робство. Само дето наши ни пият кръвчицата.
202
2
 
26
 
! Отговори
чичо-дедко преди 7 години
хм... секретар на МВР-то, кмет на софия, 2 пъти министър-председател, а обещават все едно сега идват за първи път... нещо много смърди...
201
4
 
30
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Гробарите опоскаха държавата като марокански скакалци.В същото време няколко протежета на пожарния генерал станаха приказно богати-Пеевски ,Домусчиев,Марешки и още дузина като тях ,не си знаят парите.Това е истината за гробарската партия.За нас останаха дълговете , цъфнал асфалт и празни спортни площадки в обезлюдените села.Корупцията беше издигната в култ от партия Гроб.
200
3
 
31
 
! Отговори
МММДА преди 7 години
Направо не мога да повярвам, тия са с памет на червей. Тия от ГЕРБ като че ли до сега не са управлявяли мбизо 7г.Само за това че правят хората на *** не бих гласувал за тях.
199
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаем вече , че пъпчивата тиква отвътре е куха и изгнила, трети път няма да се излъжем.
198
5
 
26
 
! Отговори
Марто преди 7 години
До 261ГЕРБ никога повече няма да го бъде, защото хората вече знаят какво представляват.Икономиката върви напред не заради управниците през изминалите години, а въпреки тях.Ако си бяха свършили работата и НЕ бяха крали толкова много, сега можехме да бъдем Швейцария на балканите.Заради управлението през изминалите години България стана най-бедната и най-корумпирана страна. Стотици хиляди напуснаха страната, а работещите бедни се увеличиха до невиждани равнища.Управляващите ни погубих!
197
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо винаги това става преди избори, ДОЛНИ ЛЪЖИ. ДО СЕГА КАКВО ПРАВИХТЕ-А ДА, ПРИСВОЯВАХТЕ НАРОДНИ ПАРИ. НИКОГА ВЕЧЕ ЗА ВАС.
196
4
 
23
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Боку е отворил торбата с лъжите и раздава ли раздава.Ще кажеш че не е бил на власт цели 8 години.А през тези години грабежа беше по-голям от този по времето на Костов.Боку увеличи дълга с над 20 милиона ,които потънаха в бездънните герберски джобове.Само луд би гласувал за неговата неграмотна банда от крадци.
195
8
 
5
 
! Отговори
ММММММ преди 7 години
Ами то е много лесно да се вдигнат бързо заплатите, просто премахваме валутния борд и инфлацията пак ще ги направи не 1500, а 1500000
194
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес няма по-добри за властта от ГЕРБ! Строиха магистрали, детски градини, българинът тръгна в чужбина за да празнува всички празници и отпуски, видя се с пари! Ще има и още по-хбави дни!А в този форум обезумелите от алчност за власт комунисти сипят само лъжи и ругатни. Дано се удавят час по-скоро в злобата си!ГЕРБ ще бъде!
193
5
 
23
 
! Отговори
Марто преди 7 години
Не стават!Хората работят и изкарват с кръв и пот своите заплати. Плащат данъци. А партиите и техните лакеи разхищават събраното от народа.Досега имаше пари само за партийни субсидии, саниране и магистрали. Откраднаха парите на народа. Напълниха гушите.Като дойдат на власт, отново НЯМА да има пари за хората. Но за партийни субсидии и саниране ще има.Нито реформи ще направи, нито ще изкара цял мандат. Ще се врътне като ощипана мома след втората година и пак старата песен на нов глас.