650 лв. минимална заплата, средна – 1500 лв. Постижимо ли е?

Румен Радев изпълнява заръките на БСП, смята Горанов от ГЕРБ
Обновена: 5 фев 2017 11:42 | 5 фев 2017 11:19,
270
650 лв. минимална заплата, средна – 1500 лв. Постижимо ли е?
Снимка: Булфото, архив

650 лв. минимална заплата - с по 10 процента скок на година, е възможно. Сега е 460. Постижима е и средната заплата от 1500 лв., на база на икономическите показатели.

Това съобщи финансист номер 1 на ГЕРБ Владислав Горанов пред Нова тв.

Още по темата

"Пенсиите няма да стават 300 лева - не е коректно спрямо пенсионния модел и ресурсите на държавата, затова ГЕРБ не се поддаде на исканията на колегите, уточни той, вероятно визирайки исканията на Патриотичния фронт", уточни Горанов. 

Надграждане за правосъдие и сигурност и образование - това са двата приоритета пред ГЕРБ, коментира още бившият министър. Учителските заплати ще бъдат удвоени до края на мандата, увери Горанов.

"Флиртът на партиите с хората от големите градове, които стават все по-богати, трябва да е различен - те са вече по-богати", смята Горанов. Важна е посоката и движението, това, че сме втори по растеж в Европа - с над 3 процента, подчерта бившият финансов министър.

Той препоръча да се изследва процесът с КТБ, защото лесно ще се види какво се е случило. Имало хора, които все още се захранвали "емоционално и финансово" от фалита. "Ние назначихме постоянни синдици и атакувахме всички сделки, но 90 на сто от тях са вече в съдебна фаза", напомни финансовият експерт на ГЕРБ.

"Концентрацията е един вид отсечка за много големите поръчки - има десетина големи фирми, които могат да бъдат изпълнявани от големи фирми. Не може да се дават на фирма с едноколесна ръчна количка", изтъкна Горанов. Той призна, че проблем с корупцията има, но правилата трябва така да се организира, че "администрацията вече да тежи на самата администрация".

"Министерството на финансите няма да има право да иска свидетелство за съдимост и за платените данъци - няма да се иска по повече от един път такава информация. Ако се съмнява и иска да го проверява, ще го прави по служебен път през НАП и останалите органи. Информацията към държавните органи ще се подава само веднъж, което ще облекчи бизнеса", изтъкна и друго готвено облекчение Горанов.

Според него президентът Румен Радев е върнал приетия в края на 43-ото НС Закон за концесиите, защото така иска БСП. По отношение на критиките на новия здравен министър Илко Семерджиев към предшественика му Петър Москов Горанов контрира, че само за последната година парите на здравната каса са били увеличени със 150 милиона лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
7
 
! Отговори
ходи се пързаляй преди 7 години
ктб кгб ктб кгб ....... ходи се пързаляй ...........
119
1
 
24
 
! Отговори
б.б и ц.ц преди 7 години
а защо не ги променихте тези числа до сега все пак бяхте на власт няколко години.знаем че работихте вдигнахте минималната с 60лева а на министри депутати нек и др.претприятия с по600 лева и средната заплата скочи на 1100 1200 лева.те това е.хората не се записват в бюрата за безработни защото там е един ужас,а вие показвате положителни показатели.проверете реално какво е положението по места нали 90%са ваши кметове.не да заплашват хората ако не гласуват за герб.хората вече мълчат не говорят.
118
1
 
31
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Лъжливото овчарче пак ни облъчва с неизпълними обещания.Ако сте искали щяхте да го направите.Цялата власт беше във вашите ръце.Само до преди 2 месеца говорехте,че 300 лв.мин.пенсия щяла да срути държавата,а сега бомбастични обещания,на които може да се хване само простия мат'рял на ГЕРБ.
117
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ АКО ЖИВЕЕШЕ В РУМЪНИЕ СЕГА ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА И ЩЕШЕ ДА ВИДИ ПАЛАТ АМА СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ....ТАКА СИ ПАСНАХА С БОРИСОВ ПО ЛЪЖИТЕ И ЛАКОМИЯТА !
116
1
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Много им пречим!Ама много!
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искат да изтребят пенсионерите!
114
0
 
16
 
! Отговори
б.б и ц.ц преди 7 години
а имали още хора който да вярват на политици.защо не приемат закон за:намаляване на депутатите на 120,почасово монимално заплащане като в ЕВРОПА,тук е 8.60 евра а в българия да бъде в лева,да се премахне охраната, колите, жилищата и облагите на депутати,министри и техните семейства.всеки който отиде да работи в дриго населено място си плаща всичко и спане и пътни и храна а много фирми и р.дрехи не дават.когато политиците се слеят с хората по бит,житие и битие тогава ще бъде добре в булгария???
113
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същите хора,после децата им,внуците им,същите,за които закон за символите на комунизма(същият комунизъм,от който те са се възползвали максимално) е по важен от референдума,същите начело с бат Сали,с реформатора,който е под наркоза,"патриота"който представлява другите 4 милиона,същите не искат и никога няма да се променят.Светло бъдеще няма да има,не,че не е възможно просто няма народ,който да се бори за него.Ще има само мизерия и тя ще става все по-голяма.Колко е хубаво да си оптимист.......
112
4
 
1
 
! Отговори
ходи се пързаляй преди 7 години
5 $ или 500 щатски $ на месец , все ходи се пързаляй .....
111
1
 
24
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Преди два месеца, като се приемаше бюджета пееше друга песен. Кога лъжеш преди, сега или винаги?
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
650,ама коя година?щото ,ако растат с 10 процента на година тия заплати..немоа да сметна,ама знам,че нема да е скоро с тия 650 лв заплата..аман,искаме СЕГА такива заплати,НЕ 2020!
109
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен101Като казваш колко е заплатата в Русия, кажи и колко са разходите за бензин, за отопление, за газ в бита, за храна? Колко хляба например може да се купят там с една минимална заплата, и колко тук?Колко литра бензин? Сравни и покупателната способност там и тук, на минималната заплата?
108
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
П Р Е С Т Ъ П Н И К ! ИСКАМ ДА ТЕ ВИДЯ В ЗАТВОРА И ПАЛАТА ТИ ДА ГО ВИДЯ СРИНАТ СЪС ЗЕМЯТА. ТОВА ПОЖЕЛАВАМ НА ТЕБ И НА ЧЕЛЯДТА ТИ ЗАРАДИ ЛЪЖИТЕ ,НАГЛОСТТА ТИ И ЛАКОМИЯТА ТИ !
107
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗаварчикРУМЪНИЯ Е ЕДИННА ,ТЯ И В СТУДА БЕШЕ НА КРАК ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ТАМ НЕЩАТА СА В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ВЕЧЕ ,ТАМ ЗАТВОРИТЕ СЕ НАПЪЛНИХА С ПОЛИТИЦИ А НИЕ БЪЛГАРИ КАКВО ПРАВИМ ?МИЛИАРДИ СЕ ПЕСТЯТ ОТ КОРУПЦИЯТА И ОТ ВЪРНАТИТЕ ПАРИ НА РУМЪНЦИТЕ ОТ КРЕДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ И ЗАТОВА РУМЪНИЯ ВЪРВИ НАПРЕД А ТЕЗИ НАШИ ЛЪЖЦИ СИ ГИ ДАНДУРКАМЕ....
106
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постижима е и средната заплата от 1500 лв., на база на икономическите показатели.Тоест ако икономическите показатели са ниски няма увеличение.Нещо като ,,Тате ще ми купи колело ама друг път'' И как сега почнаха да дават на заден за пенсиите,преди няколко дни обещаваха пенсии по 300 лева и както ги питаха възможно ли е тия се кълняха че било възможно.Сега изведнъж нямало да бъде честно,нямало как и т.н. глупости,типично по герберски,сутрин обед и вечер различни твърдения по една и съща тема.
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТОЗИ И ОТ БОРИСОВ!КОГАТО Е ЗА ТЯХ КОЛИТЕ ИМ ТРЯБВА ДА СА s КЛАСА,ЗАЩОТО НЕ ДАВАТ ПАРИТЕ ОТ ДЖОБА СИ,ТОЗИ НАГЛЕЦ ТАКА ФИЛОСОФСТВА СЪЩО КАТО ДЪРТ КОМУНИСТ,НЯМАЛО ИКОНОМИКА,ЗАТОВА НЯМАЛО ПАРИ ЗА ПЕНСИИ А ЗА ТЯХНИТЕ ГЛЕЗОТИИ СЕ НАМИРАТ ПАРИ.ТОЗИ НЕ КРИЕ БЛИЗОСТТА СИ С ПЕЕВСКИ И Е ЕДИН ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА КТБ ! НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК !ЗА ЗАТВОРА СТЕ ВСИЧКИ ! ГОСПОД ДА НАКАЖЕ ВСИЧКИТЕ !
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А останалите заплати ще се увеличат ли пропорционално? Или фирмите ще орежата от заплатите на другите за да платят на тези които са под минималната и така на пазара няма да има нови пари да влязат в потребление, Ефектът ще бъде нулев, защото сега тези на минимална ще купуват повече, а тези от които са взели ще потребляват по-малко.
103
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещата с избирателите да протече с ремарке камъни... така е справедливо
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички.Хубаво говорят господата кандидати за народни"УПРАВИТЕЛИ".Обаче никой от тях не казва ако това,което обещават не стане,какво правим??"Никой не може да ти даде това,което аз ще ти обещая".Ако излъжат ще подарят ли палатите си в полите на Витоша,колите си за по 200 000лв,банковите си сметки с милионите в тях,ще започнат работа за 363лв на смени в цех?"Европа не вярва на лъжи" само българите.Малко дете 1 път като го излъжеш те гледа странно,куче като го набиеш помни.Какво са българите?
101
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм на 4 хилки месечно.