АБВ и "Движение 21": Десните са нашият противник!

Хората в Румъния са се "лашнали" по популизма, обяви Татяна Дончева
6 фев 2017 11:00,
42
АБВ и "Движение 21": Десните са нашият противник!
Снимка: Bulgaria On Air

ГЕРБ и десните партии са нашият основен противник. Това обявиха лидерите на новия ляв съюз между АБВ и "Движение 21" Константин Проданов и Татяна Дончева.

Двете формации подписаха споразумение за общо явяване на праламентарните избори през март.

Днес Проданов и Дончева разясниха, че коалицията им е ляво-центристка алтернатива на БСП. Новият съюз щял да да даде реални решения за хората на наемния труд, за дребния и средния бизнес, които контрастират на популизма.

Още по темата

"Партньорството е мислено като стратегическо, което означава сериозни усилия за спояване на организационните тела на двете партии", заяви Дончева в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Проданов обясни, че и двете формации имат чуваемост и лансират леви послания, смятат, че е необходима повече солидарност, социална справедливост, повече държава в "добрия смисъл на думата".

"Дребният и средният бизнес трябва добре да помисли за своята привързаност към Веселин Марешки", призова още лидерът на "Движение 21" в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

На въпрос кой би бил техният потенциален коалиционен партньор в един следващ парламент, Дончева обясни, че те мислят за това "кой би бил техният потенциален избирател".

"За мен ГЕРБ и Марешки са най-невъзможните коалиции, не мога да се ентусиазирам и за малките десни формации, ако случайно влязат в парламента", добави Проданов.

Татяна Дончева коментира и протестите в Румъния. Според нея това, което се случва там означава, че хората са се "лашнали" по популистични обещания, но нямат трайна привързаност, нито са готови да понасят някакви тежести и дисциплини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До трудови войскиЩе чистят канавките и ще залесяват дървесни пояси край пътищата, ще чистят коритата на реките, ще метат парковете и градинките - има толкова много работа да се върши и то общественополезно
10
3
 
7
 
! Отговори
До 8 Десен преди 7 години
Защо си мислиш, че АБВ и Движение 21 не са десни?!Ако не си забелязъл в България след 1989-та година няма други партии освен десните партии. Леви партии няма, даже и центристки партии няма. Разбира се говоря за значимите партии, а не за партии от няколко човека. Дали е лява, дясна или центристка една партия се разбира според действията й, а не според лъжите й каква е тя, но повечето хора не гледат какво прави партията, а слушат каква твърдят, че е тя.
9
9
 
5
 
! Отговори
съюз преди 7 години
Вероятно Дончева "емоционално" се е съгласила на съюз с Константинов;млад, представителен и се е "лашнала"по това, че младите може и да го харесат...Но, Дончева; този рязък език на партийни секретари от 1955г.( и на двамата!) може да хареса на Путин, но не и на ЕС, в който сме достойни членове.Явно разчитате на Йотова, Радев, Сл.Трифонов,К.Нинова,С за "всеобщо недоволство, бунт, 'революция".. и КАКВО ще постигнете- онова от 1944...Жалко... а ти беше умна жена...различна от общата "столетница".
8
1
 
7
 
! Отговори
Десен преди 7 години
Според мен, идеята, която АБВ заимства от този форум, в който пишем в момента, е предложена от форумисти с десни възгледи (идеята за Трудови войски, задължителни за мъже без основно образование - това го бистрим тук вече повече от една година).
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5ДС брои бюлетините,така че не се притеснявай нито за кунева,нито за абв!
6
2
 
13
 
! Отговори
предпочитатор преди 7 години
Предпочитам румънския "популистки" модел пред модела Ванко1!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След излагацията на АБВ с тази коалиция с ГЕРБ, АБВ нямат шанс пак да влязат в парламента. Иначе нека си се коалират, но май само двете партии не са достатъчни. Да вземат пример от СДС и Кунева, които събраха партии от кол и въже и успяха да се пробутат в предишния парламент.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свидетели сме на чист двуполюсен партиен модел, подобен на този отпреди 2001ва година. Любопитно е какво би било в състояние да го разбие. Навремето го срути царя.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тази бабичка иска да лашне някой и друг милион, но не може и затова плюе.
2
2
 
6
 
! Отговори
съюз със СССР преди 7 години
Аут!
1
4
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Извън парламента сте...