За програмата на БСП: Парад на популизма за 14 млрд.

РБ нарекоха обещанията на социалистите "пладнешки обир"
6 фев 2017 19:09,
77
За програмата на БСП: Парад на популизма за 14 млрд.
Снимка: архив Булфото

Парад на популизма, който още струва на данъкоплатците 14 млрд. лева – така РБ нарече предизборната програма на БСП, приета от червения конгрес през уикенда.

"Това е пладнешки обир в колосални размери", обявиха реформаторите в специална позиция.

Според тях платформата на социалистите представлява "финансов абсурд" и "ляв популизъм", за който нямало пари.

"Предвидените мерки имат само два възможни резултата - шоково повишаване на данъците в страната или тегленето на нови чудовищни заеми", предупредиха от РБ.

Още по темата

От Блока смятат, че идеята за реанимирането на проекти като АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис" и "Южен поток" е грандоманска и няма да доведе до по-ниски цени на тока.

"Тези проекти ще костват на страната двойно повече от обира "КТБ", ще хвърлят България в пълна енергийна зависимост от Путин, ще унищожат енергийната диверсификация, която България осъществява в последните години като надежден член на ЕС и ще замразят доходите в страната за години напред", описаха бъдещето в черни краски Реформаторите.

"БСП за пореден път ще опитат да създадат държавен фонд, под благозвучното име "Индустрия", чрез който на тъмно да прехвърлят по 500 млн. лв. годишно от републиканския бюджет към близките фирми на партийните олигарси", предупредиха още от РБ.

Третият минус на програмата на социалистите била, че тя представлява традиционната фабрика за илюзии на социалистите – гръмки обещания за нереалистични повишения на заплати, пенсии и социални помощи.

"Ако искаме икономически прогрес и растящи доходи, държавата трябва намали данъчната и административна тежест върху бизнеса и гражданите, да контролира строго регионалните монополи, да не позволява съществуването на картели", пишат още от РБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
27
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Обаче социалистите управляваха много по-успешно от герб, без да теглят и един цент заеми. Индексираха пенсиите по швейцарското правило, също и заплатите! Дори и магистрали построиха повече. Как те могат, а тиквата ни стъпи на 20 млрд борчове. Кога ще се връщат?
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТанюИ кой им го е скроил номера? Своите, дето всички бяха умни, интелигентни, цвета на нацията? явно, като са се учредявали някои са взели ДА-то за НЕ!
24
5
 
12
 
! Отговори
художника преди 7 години
Ай стига бе ! Искам си Ленинския съботник !!! :-)
23
1
 
9
 
! Отговори
Аааа преди 7 години
Циркаджии@@@@@@ само тояга а не гласове за всички партии всички са виновни за положението на обновения българин .ако няма хора които наистина са издигнати от народа няма да се оправи тази България .всички управлявали от 90 година трябва да бъдат в затвора а не в народното събрание.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-тихо,румънците да не ви чуят.
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 6 млрд. по-малко от ГЕРБ.
20
4
 
8
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Абе, интересно що ни една медиа не пише за ченгесарския номер, дето го скроиха на движение "Да, България"?!?!
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Не забравяйтеНе забравяйте, че Кунева пък има най-малко право дори само да споменава думата реактори!!!!! На кого да намалят данъците? На бизнеса? Щото е обеднял? Е, точно заради тези сметки и тази наглост няма да гласувам за вас!
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кривоустата да обясни, как чехите си запазиха ядрената централа Темелин, въпреки условията за членство в ЕС, а тази унищожи Козлодуй.
17
13
 
12
 
! Отговори
червен преди 7 години
Българските социалисти превърнаха една аграрна разрушена от войни и премазана от монархо-фашизъм страна в най-богатата държава на източния блок развиваща напреднали компютърни технологии от най високо за времето си ниво. Това че постигнатото бе разрушено от лъже-демократи не премахва тази изстина!Само БСП може да спаси България в сегашното и трагично състояние и съм сигурен че ще успее. Успявали и са и в по-страшни времена.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако кунева не беше спряла 4 реактора в Козлодуй, сега нямаше да има недостиг на ток.
15
8
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Пишман-реформаторите гласуваха с ГЕРБ за 16 милиарда заеми за харчене от Бойко и тогава това не им беше проблем. Нито АЕЦ "Белене" нито Южен поток", ако се възобновят, ще струват пари на българския данъкоплатец. Това ще бъдат проекти, финансирани от външни инвеститори, ако се намерят такива. Другата възможност е да продаваме реакторите или да ги правим музейни експонати, и да внасяме газ през Турция.
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се топлим на слънчевите батерии на другарката Пръмова изчезни *** АЕЦ ще има и без тебе.
13
9
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Не прави обобщения без аргументи!Просто ви са казали, че БСП е нещо много страшно и вие си измисляте разни неща.Имаше социалистическа система, която достойно икономически и политически беше достоен опонент на капиталистическата западна система, но все още се борави със старите термини на невежия манипулативен запад, горбачов ни продаде.Социализмът е една прогресивна и човеколюбива система, която не позволява на 50 далавераджии в света да си пълнят гушите за 700 години напред.Това е истината
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вашия популизъм го знаем Мадам Йес, затварянето на реактори не само не доведе до спад на цените ами драстично се увеличиха.
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кухи и престъпни реформаторски тикви, семе не искаме! Видяхме ги какво представляват. Половината им министри са подсъдими. А другата скоро!
10
5
 
11
 
! Отговори
БОЛИ преди 7 години
Преди малко ЕС каза че България , Полша , Унгария и Румъния нямат място в Съюза .Болно е , но е Истина . Как с тези Политици може да е различно .
9
11
 
9
 
! Отговори
. преди 7 години
Най-страшното е предизборното НАСЪСКВАНЕ от БСП( идея на К.Нинова) за 8 милиона българи!!?? Непредвидими ужасни последици:1.Ще се народят роми - НИНОВА ли ще ги накара да учат, работят, да не крадат "жици", по селата, да убиват? Връщаме се по времето на Т.Живков за фаворизация на ромите.2.ВМЕСТО това трябваше да каже "8 милиона с раждане , отглеждане, образоване и възпитание на деца.НЕ ЖЕЛАЕМ ВЪОБЩЕ РАЖДАЕМОСТ а ОТГОВОРНА и ИНТЕЛИГЕНТНА РАЖДАЕМОСТ. Който мисли, че не може да образова и възпита
8
1
 
15
 
! Отговори
1912 преди 7 години
За нормалният българин,все няма.За *** ,пришълците и олигарсите,все се намират.Аре стига.
7
1
 
13
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
изберете мен , минималната ще я направя 3000 ? , пенсията 1000 ? и цял живот щеядете пасти .