"Пенсиониран" социалист вини в евтин популизъм БСП

Лесно било да пратиш в историята тези, които правят впечатление
50
"Пенсиониран" социалист вини в евтин популизъм БСП
Снимка: Булфото, архив

Ограничаването на депутатските мандати е евтин популизъм, смята депутатът от БСП Георги Божинов.

На последния конгрес на левицата, членовете й взеха решение, че партиец не може да бъде депутат повече от 12 години.

Още по темата

Конгресът се очакваше с напрежение именно заради намерението на лидера Корнелия Нинова да "пенсионира" старите кадри на БСП. Сред тях попаднаха Георги Божинов, Михаил Миков, Ангел Найденов и Янаки Стоилов.

Божинов поясни, че още преди да се бъде приета идеята за мандатност, той е заявил, че няма да се кандидатира за следващ мандат.

"Вярно е, че повече от 1000 души бяха заедно с мен депутати. Някои си заминаха след първия опит, други не се забелязваше, че са в парламента, а онези, които са останали и правят впечатление, са много благодатна почва да се каже: "Стига вече, време е да си вървят", смята Божинов.

"На БСП й трябват компетентни кадри, за да анализират схемите на паралелната държава", каза още той пред bTV.

По думите му той лично не е обиден от това, че ще бъде "пенсиониран" като депутат на левицата, защото и без това е на прага на пенсионната възраст.

"Колегите ми, хора които поддържаха линия, която животът потвърди, да им кажеш, че промените изискват промяна и в тяхната позиция в политиката, е повод не само за обида", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Човека се надява приказката да продължи,смята че все още има какво да вземе.
19
1
 
15
 
! Отговори
До сержант преди 7 години
Не само в армията -навсякъде където има сладки държавни службички е така.В почивните станции на МВР СИ ДРЕМЯТ НА ПЕНСИИ И НА ЗАПЛАТИ ДОСТА ПЕНСИОНЕРИ.В училищата в големите градове-също,а лъжат ,че уж не стигали учители за тях.В общините-също.Тая практика заплата плюс пенсии си е голяма далавера.
18
1
 
15
 
! Отговори
куката преди 7 години
Ривеш ли бе дърт хрантутник, риви! Ама га лапаше сепутатски кифтаци ни ривеши!
17
1
 
15
 
! Отговори
Иван от Нови Хан преди 7 години
Стажа на депутатите да не се признава, Нито осигуровки нито, резултат за по-добър живот през тези 27 години. Само на Бакърджиев от СДС е виден резултата от труда му. Събори човека мавзолея и виж сега колко добре живее Българина. Може да сме последни по стандарт, ама пъви по КОРУПЦИЯ в Европа.
16
0
 
12
 
! Отговори
червен депутат преди 7 години
Как така бре хора?Нали направихме пенсионирането в държавата до гроб?Сега други синекурни работни места ли да си търсим.Лесно ще си намерим!Имаме си връзките.После ще дремем на тия места до гроб!!!!!
15
3
 
24
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
От такива дъртулници младите избягаха. И в армията е така. Натискаха дъртите до последно и още се натискат на пенсия и заплата , та се чудят защо липсват кадри. Само за сведение един пенсиониран полковник( каквито са голяма част от служителите вМО) взема около 3000лв на месец. Това е равно на 4 войнишки заплати. Вземст и от НОИ и от МО. Не им завиждам просто питам кой го предложи това?
14
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Нинова, опитаха се да я бламират на конгреса оялите се отпадъци като този, но не успяха. Дано Нинова промени БСП, България има нужда от силна лява партия - партия на идеалите, а не на материализма. Такива като Божинов са срам за иначе хубавата лява идея.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е ОХРАНЕН ДРУГАР С МИЛИОНИ В БАНКОВАТА СИ СМЕТКА И ОТ ЛЯВАТА ПАРТИЯ ДЕТО НАЙ-МНОГО ЖАЛИ ЗА НАРОДА СИ !
12
0
 
33
 
! Отговори
pipi преди 7 години
Трагедия... Да влезнеш в магазина и да видиш как една старица плаче, защото не може да събере жълтици за един хляб. Потресаваща гледка! Тези хора са си дали животеца за да ви хрантутят до живот в парламента. За младите, неможе да се опише отвръщението, което изпитват към вас. Но нека това не ви притеснява драги управници.В края на краищата мравката си е мравка, ботуша - ботуш!
11
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
отиваи на село да бориш битовата престьпност защото не останаха старципо селата
10
5
 
29
 
! Отговори
СС преди 7 години
Цялото БСП, а и ДПС са само за затвора и никъде другаде!
9
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГ-жа Лъжа е срам за БКП-БСП . Такава арогантна и проста жена никога не е била начело на тази партия . Премина през всички партии на СДС , после Станишев я изгони като зам.министър на икономиката за кражби и далавери , а сега той я предлага за Премиер . Такъв срам не съм брал никога през живота си . Няма да глясувям за БСП .
8
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ви и три мандата! Цялата комунистическа, русофилл-путинофилскаа измеет трябва да бъдете по стадионите, както в Чили. Там ви е мястото *** и предатели на Клета Майка България!
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че ми пука за вътрешните борби на БСП, но за това нещо Нинова заслужава букет цветя, не, два букета, за Миков отделно.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж Т.Живков бил тоталитарист,а пук и тези депутати искат пожизнено да са в парламента.Дори и 3 мандата са им много.Както президента е с един мандат и после -избори,така и те да бъдат.
5
0
 
32
 
! Отговори
Време ти е преди 7 години
Бая си се заседял.... 1000 депутати минали покрай него...Време ти е да се махаш, за времето, което си прекарал като депутат не си свършил нищо полезно за избирателите! За теб самия... може би е обратното.Ако има нещо смислено дето да съм чул през последните години по темата, това е слагането на този праг.На мен лично ми се вижда дори голям. Редно е да бъде като президенския пост - макс 2 броя.
4
0
 
28
 
! Отговори
ХАЙДЕ НА РАБОТА преди 7 години
време е да си харчиш парите на село бе Божинов. Ако толкова ти се работи работа бол. Затова я харесвам Ниноова. Че им ритна купичката на такива "вечни"
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това трябва да е закон валиден за всички и не 12 а 8 години а сега какво е всички в парламента са мъртви души
2
0
 
35
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БОЖИНОВ ДЕПУТАТ НЕ Е ПРОФЕСИЯ!
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно решение, заради такива "технократи" младите хора в партията се обезвериха и я напуснаха.Този само е лапал от БСП, а да не говорим, че може да му се търси отговорност за няколко изборни загуби. Щото то старите чертаеха изборните стратегии.