ВМРО закриля полицай, защитил ни от турски бракониери

Михаил Цонков получил призовка да се яви пред турски съд
52
ВМРО закриля полицай, защитил ни от турски бракониери
Снимка: архив, БулФото

ВМРО предлага закрила на граничен полицай заради екстрадиция в Турция.

Бившият граничар Михаил Цонков, защитил държавната граница от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция, на 21 март тази година.

ВМРО е готова да предостави убежище на Михаил Цонков, както и да го включи в листата за народни представители на Обединени патриоти, за да може да получи имунитет, съобщиха от партията.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки отправи покана до Цонков за осъществяване на среща с Комисията по отбрана и сигурност към групата на Европейските консерватори и реформисти, както и с водещи депутатите от Комисията по външни работи в Европейския парламент. Целта е евродепутатите да бъдат информирани за проблемите по опазване на европейската граница и европейското икономическо пространство.

"Национално предателство е решението на управляващата по това време коалиция между БСП, НДСВ и ДПС в угода на Турция да не подкрепи граничния полицай", заявяват от ВМРО. Партията остро осъжда бездействието на българската държава и през 2008 г., и сега, което може да доведе до екстрадиция на български полицай в недемократичната ни южна съседка.

Според ВМРО Цонков е изпълнил дълга си към България и към Европейския съюз, като е противодействал със сила на нерегламентирано навлизане на турска лодка в териториалните ни води в района на Бургас. Този български граничен полицай е трябвало да получи адекватна държавна закрила, а не да обслужва интереса на чужда държава, гласи позицията на воеводите.

"Крайно време е да започнем да защитаваме и българското население, и суверенитета си. Турция не е наш партньор и това се доказва за пореден път. Тя не може да бъде член на Европейския съюз предвид водената от нея политика и към свои, и към чужди. След като българската държава абдикира от отговорността си към човек, който е защитил границата ни според българското законодателство, тогава ние от ВМРО ще го подкрепим", категорични са от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: ВМРОМихаил Цонков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно, че след като бракониерите са ги нападнали, граничарите ще стрелят. Тези оръжия не са им дадени за красота. Изобщо и не си помисляйте да изпълнявате призовката на турския съд.
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случия е от преди повече от 8 год. Турция чак сега го иска нашия граничар.Явно турчулята видяха колко е усложлив наш Боко и започнаха да се гаврат с нас.
19
3
 
9
 
! Отговори
Герджик Радев преди 7 години
До vladyе да де, ама властите сега пак са БСП, НДСВ и ДПС
18
2
 
27
 
! Отговори
*** преди 7 години
Цонков и двама негови колеги са имали заповед да задържат чуждата гемия. При опит да спрат плавателния съд обаче, тримата срещнали яростна съпротива от страна на турците. Те не се подчинили и на заповедта да спрат, произнесена на три езика. Вместо това бракониерите опитали да потопят патрулния катер, като го надупчили с канджи. Започнал ръкопашен бой, при боричкането един от турците се опитал да избие пистолета от ръката на Цонков.
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дио 1. Добре бе я отиди ти в Турски териториални води и си напълни 2 торби с риба да те видя какво ще ти направят турция! Ще те пуснат да си ходиш ли? А пък се опитай да нападнеш Турски граничен патрул да те видя дали ще си жив! Ще те направят на пъстърма и ще те хвърлят на рибите в морете бе "УМНИК" Никой нито ще разбере нито ще чуе че си станал на пастърма!
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той турския съд може да си праща призовки ако ще до второ пришествие ,но никой българин НЕ Е задължен да им се подчинява !!!!! Без санкция от наш съд никой не може да бъде екстрадиран .Освен това е имало дело по случая и НАШИЯТ СЪД е оправдал граничаря. Турция не може и няма никакви юридически права да търси възмездие от чужд гражданин при това извършил нещо на ЧУЖДА територия ,а не в Турция.Така ,че по скоро заглавието на новината е в стила на евтината сензация !!!!!!!!!!!!
15
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бившият граничар Михаил Цонков, защитил държавната граница от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция, на 21 март тази година."Добре, че Тиквата не е разбрал, че щеше да го предаде на турците без да му мигне окото.
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ВМРО е готова да предостави убежище на Михаил Цонков, както и да го включи в листата за народни представители на Обединени патриоти, за да може да получи имунитет, съобщиха от партията."Най-накрая депутатския имунитет да послужи за добра кауза.
13
2
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Браво на полиция, браво и на ВМРО!!!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя път не са познали ***.
11
1
 
31
 
! Отговори
vlady преди 7 години
В случая полицаят е изпълнил служебните си задължения и няма никакво престъпление. Властите имат пълно основание да откажат екстрадиция.
10
2
 
18
 
! Отговори
Някакво преди 7 години
"Всъщност истината е, че нашият заради 2 торби с калкан е утрепал човек! " - братле/сестро, може и да е така, може и да е пазил границата. Каквото и да е станало, то е станало в наши териториални води, т.е. установяването на истината трябва да стане от български съд,не от турски .. Турция/роднините на убтия, ако искат да съдят нашия човек, трябва да го съдят в България.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не може да екстрдадира български гражданин в турция поради факта ,че в турция не се спазват никакви човешки права и дефакто няма цивилизовано правораздаване!!!
8
2
 
33
 
! Отговори
да преди 7 години
нека някой се пробва да го екстрадира.. тоя път ако не стане гражданска война.. друг път няма да е..а за турския съд-среден пръст!!!
7
2
 
28
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимендо 1 "Всъщност нашият заради 2 торби калкан е утрепал човек."Най-първо тия бракониерстват,нарушават границата и освен това са нападнали полицая-три в едно!Полицаят е направил нужното!А дали до.лните ре.аци са хора е друг въпрос!Ако български рибари бяха направили нещо подобно какво мислите че щеше да им се случи?????
6
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лепете ми минуси колкото си искайте, но лично аз смятам следното:- Да се дава имунитет на граничаря е страхливо поведение. Излиза че все едно е виновен, та трябва да го измъкваме.- Щом от Турция има претенции, е хубаво да се проведе делото, НО при ГАРАНТИРАНО неутрален съд - намиращ се извън пределите на България и Турция.
5
2
 
31
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Не само ВМРО, а всички партии трябва да защитават пазителят на границата ни. А тази продажна съдийска да се линчува.
4
2
 
35
 
! Отговори
Е преди 7 години
Много добра инициатива! Ще бъде абсурдно български граничен полицай да бъде екстрадиран и съден в тази отвратителна държава затова, че е изпълнил задълженията и дълга си! А и какъв сигнал би било това за колегите му в момента!?
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да е карал шалварите да идват и ловят калкан в наши води, да нападат граничар? Ето защо е получил един куршум в тиквата а останалата анадолска гм//еж да си знае. Цялата турска гемия е трябвало да бъде потопена!
2
2
 
50
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
Всъщност истината е, че ако нарушаваш държавна граница и не се подчиняваш на заповеди - трябва да очакваш да бъдеш застрелян. Ако някой си позволи да екстрадира този наш полицай - това ще е краят. Нещо повече - ако нашата държава не извика посланика - пак няма да е добре. Радев, Герджиков... Къде сте?!