Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!

"Галъп": Енергичната Нинова заплита интригата около предсрочния вот
242
Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

22,7% от българите подкрепят широка коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори, почти двойно повече обаче са против - 43.1%. Данните са от експресен телефонен сондаж, възложен, проведен и финансиран от "Галъп интернешънъл". Сондажът е проведен на 7 и 8 февруари сред 800 пълнолетни българи в цялата страна.

Още по темата

Социолозите уточняват, че са тествали един от трайните медийни сюжети напоследък - евентуалното взаимодействие на двете най-големи партии след изборите.

Според данните 28,6% от българите биха приели такава коалиция само при определени обстоятелства.

Друг потенциален проблем след изборите би била личността на премиера. Все по-интересен става въпросът дали Бойко Борисов може отново да е министър-председател.

Мненията за съдбата на Борисов са полярни. Така например 48,1% смятат за важно той да не е във властта след изборите, а 39,8 намират за необходимо той отново да е във властта. Това създава допълнителна интрига около изборите, смятат анализаторите.

Според тях интригата на изборите става все по-сериозна и заради енергичната политическа дейност на соцлидерката Корнелия Нинова.

67,2% от запитаните са чули за конгреса на БСП. Речта на Нинова се харесва на 53,1% от запознатите, а 34,7% са на обратното мнение. Останалите се затрудняват да отговорят.

"Този индикатор допълнително създава усещането за сериозен сблъсък между двете основни формации в контекста на изравнените сили между тях. Данните говорят за нагнетяване на предизборно напрежение, но и за достатъчно прагматизъм и трезви оценки сред българите", смятат социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
18
 
! Отговори
33 преди 7 години
Ако приема при себе си ББ такива хора като Антон тодоров, няма да стане. Гледах го при Цветанка Ризова. такъм *** няма. Въпрос: Като какъв работени при ББ. Отговор: Като приятел. Преди ББ е бил главатар на шайка престъпници, но сега се е променил. Е такава наглост няма. Но вече е в листите на ГЕРБ. Човек какво ли не прави за пари. Отврат, отварт...... Такива *** ли ще ни управляват отново.
28
3
 
11
 
! Отговори
Kk преди 7 години
Ужас
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП власт без кръв да пролее не пуска, да не ви чупят главите по площадите
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИ ЧЕТЕТЕ И СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИ ,ЗАЩО НЯМА ПАРИ В НАШАТА БЪЛГАРИЯ ЗА 80 % ОТ НАРОДА ! ЗАЩОТО ПАРИТЕ ОТИВАТ ЗА СУБСИДИИ ДА ПЛАЩАТ НА ПИСАЧИ И ЗА РЕКЛАМА НА КРАДЦИТЕ,КОИТО ОВЪРШЯХА БЪЛГАРИЯ И НЕ ИМ ПУКА НИ ЗА РАБОТЕЩИТЕ ХОРА,НИ ЗА ПЕНСИОНЕРИ .МИЛИОНИ СЕ ЗАДЕЛЯТ ЗА НСО ЗА ДЕПУТАТИ ,КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА А НА ЛИЧНИЯТ СИ БИЗНЕС ,НА ПОЛИТИЦИТЕ НАРОДА ИМ КУПУВА sКЛАСИ КОЛИ,ПЛАЩА ИМ БЕЗПЛАТНИ АПАРТАМЕНТИ ВСИЧКО ИМ ПЛАЩАМЕ ДАЖЕ И ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ МАКАР ,ЧЕ ДЕСЕТКИ БЪЛГАРЧЕТА СИ ЛЯГАТ ГЛАДНИ.
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербавите се провалиха за втори път.Повече експерименти с тях няма да си правим,нито ще им позволим те да си правят с нас.
24
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова в лъжите и кражбите е ниво бог, никой не може да се мери с нея
23
10
 
26
 
! Отговори
пожелание преди 7 години
Пожелавам на народа на България едно безборисово бъдеще!
22
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ще направят пенсиите по 1000лв, заплатите по 3000лв, но при курс 1 долар=3000лева
21
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре Нинова,отколкото лъжливото овчарче.
20
4
 
16
 
! Отговори
ИЗБОРИ до ДУПКА преди 7 години
Да види целия свят колко са лакоми крадците за власт.
19
5
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Защо да е "клета", бе, човек?!Нали боко я управлява, пък да е клета...
18
18
 
5
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
Тъй както вървят нещата може и трети път да се пробва...
17
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако съм като него ще ви оставя на вълците от БСП да ви изядат с парцалите, това е единствения човек който ги спира
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До з н а й к оНито кака ти *** ,нито бате ти Бойко нито тяхният съратник в грабежа на България Доган е на сърцето на българите. Всички знаем ,че освен грабеж през изминалите години ,освен глезотиите на политиците нищо друго не се случва. Всички говорят за увеличаване на заплати ,но увеличават само тяхните и пак им е малко. Всички през изминалите години бяха толкова алчни за възможностите на България ,че няма оправия. Всички и БСП и ГЕРБ И ДПС НЕ СЕ ЛИ НАЯДОХА ПИТА? Този тяхен глад за власт и м
15
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не е сложно.Не искаме още веднъж от същото.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искате ли да ви кажем за кой ще гласуваме ? Oх искате и още как и то предварително, само че ще чакате изборите и ако въобще идем да гласуваме ще научите какво сме решили, а за сега си заврете скапаните проучвания знаете къде.
13
8
 
23
 
! Отговори
111 преди 7 години
Да правиш едно и също и да очакваш различни резултати е лудост.
12
25
 
4
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
да жевее БОЙКО БОРИСОВ! истинскиа вожд и лидер на клета майка Балгария!
11
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом като и българите в чужбина няма да гласуват за герб напълно е ясно накъде накланят везните! Всекидневно влизам в чужди сайтове по цял свят и по форумите срещам много изселници от България с които провеждам диалог. Много от тях са против герб да поемат отново власта. Очакванията им са за някоя нова партия с нови неопетнени лица. Но едвали очакванията им ще се оправдаят. Почти всички искат да се завърнат в БГ при децата и родителите си но поради ниските заплати и безработица се въздържат!
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВеселякЧе то каква ще е разликата?