Бивш депутат – с обезщетение от Бюрото по труда, взима 1600 лв.

Става въпрос за Никола Хаджийски от Реформаторския блок
16 фев 2017 08:38,
43
Бивш депутат – с обезщетение от Бюрото по труда, взима 1600 лв.
Снимка: Reuters, архив

1 600 лева обезщетение за безработица от Бюрото по труда в Пловдив ще прибира в продължение на една година вече бившият депутат Никола Хаджийски.

Той е единственият народен представител от Пловдив, който се регистрира на борсата след разпускането на последното Народно събрание, съобщава "Монитор".

В 43-тия парламент Хаджийски бе избран от листата на Пловдив област с бюлетината на Реформаторския блок. Влезе в парламента, след като водачът на областната листа на реформаторите Николай Ненчев стана министър след изборите през 2014г.

В Пловдив Никола Хаджийски е общински председател на СДС и бивш заместник – кмет на Стамболийски през мандат 2003-2007г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
21
 
! Отговори
До анонимен 13 преди 7 години
До анонимен 13 с 2400 брутна заплата - човече, това, което пишеш е най-долна и нагла лъжа. Имал съм нещастието да бъда безработен с подобна на твоята брутна, и не получавах 140, а 1400 - една нула малко ти се губи в месечния доход. В това отношение поне няма защо да се обвинява държавата - тя се е погрижила достатъчно за всички, които са се осигурявали съвестно, виж за тези, които са го играли на принципа - 'бал съм га в държавата, ще се осигурявам на минималната, съответно и ще получат минимума
16
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете човека на мира! Аз съм взимал по 1050 лв. на месец от борсата без да съм бил депутат. За обезщетението от борсата е важно на каква заплата си бил осигуряван.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мед за пчеличките!а ти от кои пчелички си от лапащите ли , на тях им викат ТЪРТЕИ ...!!! само за информация
14
0
 
14
 
! Отговори
Жител преди 7 години
Да, да му намерят, ако могат! Но, помислете, къде са останалите 239 + министри, зам. министри, секретари и други съпровождащи властта длъжности? Нима те не са останали без работа? Тези хора, няма ли да се хранят, семейства нямат ли, сметки? Та въпроса ми е, те откъде имат пари да преживяват, горките?
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ние които сме работили по 40 години, за да храним търтеи като този и стотици хиляди други, на които не са им удържали и стотинка за осигуровки, взимат 1600 лева. А ние в най-добрия случай по 400 лева! Плюя на тази скапана държава, която ни е мащеха!
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сред като му се полага по закон - получава, нищо че осигуровките са му внасяни от бюджета т.е. от всички нас и сега ще получава овезщетение пак от всички нас.
11
2
 
22
 
! Отговори
Моляяяя?! преди 7 години
До СократисЧе кой будала ще се откаже от 1600 лева, които му се дават законно за нищонеправене (нарочно го пиша слято)?! Щял да работи... да бе, да...
10
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като бях в БГ, на 2400лв заплата, след данъци взимах чисто 1800лв.И така бая годинки, като напуснах работа се записах в борсата и получих невероятните 140лв на месец. Пълна подигравка. Значи като да взимат са много щедри, грабят с шепите, ама като дойде време да дават... Ама да го д*у*х*ат, ся живея значително по-добре в нормална държава
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не коментирам законосъобразността,а ЗАКОНА който е нелогичен,недодялан,дори *** след като може да да се прилага и за лице (парт апаратчик) недопринасящо с нищо реално било икономиката или обществото
8
1
 
13
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Правилно ! Има ли закони, или не ? И кой ги е сътворил??" Дават ли ти - яж, гонят ли те - беж ! " Само че половината пенсионери ги вземат тези пари за половин година време!!.. Къде са 161 лв.?Кой каза, че сме социална държава? Хайде пак да ни избирате.... Дори и в далечните Щати / или близка Турция/, ще Ви направим изборно Бюро, ще Ви курдисаме урна, а може и специална машина... Дори на другия край на света , отново НАЗИ ще избирате!! Няма мърдане. Вие сте от евтините - ние сме скъпите !!
7
2
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Сега бюрото по труда е длъжно да му намери и предложи работа. Едва ли ще има свободни работни места за зам кметове, и ако аз съм на мястото на ония, от бюрото, ще му предложа работа според квалификацията, която има. Ако е икономист-счетоводител в някое кметство, за минималната заплата, както е по нашия край, или ако е правист-в някоя приемна, да приема и сортира молби, ако е филолог или нещо от сорта,учител, за 500 лева, а като откаже 3-пъти-без обезщетения и право на борса.
6
2
 
21
 
! Отговори
маке преди 7 години
законно законно кат земем една дреновица ке видите коко е законно крадная лъжая у парламенто ся кат са аут па краднея
5
12
 
37
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Защо се създава новина от нещо което се полага по закон на всеки български гражданин?!Защо се вменява вина на този бивш депутат след като нищо незаконно не е извършил?!Защо да не е морално и с какво той нарушава правата на останалите а и кой е казал,че тези пари ще ги взима в продължение на 1 година?Мислите ли,че ще стои една година без работа човек който има изградени стабилни позиции в държавата?Още следващия месец ще се захване с нещо и тези пари от Бюрото по труда ще бъдат спрени
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма нищо нередно в това, новина ли се опитваме да правим? аз имам познат, който е IT специалист и една година вземаше по-голямо обезщетение.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, то е законно, спор няма. Някои взимаме по 180 лв, 4 месеца, понеже по-малко работим, а реално едва има сили след работа да се нахраним, когато се приберем ...
2
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лошо да взема, щом е законно. Друг е въпросът колко е морално депутатите да прибират подобни пари, след като преобладаващата част от населението ги изкарва за 2-3 месеца. И още нещо - след като се е регистрирал на борсата, на опашката ли е чакал този човек, или са го обслужили своевременно в качеството му на депутат?
1
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е законно, защо да не взима. Полага му се това, което е предвидено от закона. точка.