Някога може и политик! Слави сега: Гражданин, съмишленик с Борисов

bTV го обвини, че използва ефира за политическа кампания
Обновена: 28 мар 2017 16:25 | 28 мар 2017 15:00,
360

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Слави Трифонов не изключи варианта след време да се занимава с политика, но засега остава редови гражданин, който отстоява гражданските си права.

Това стана ясно по време на извънредната пресконференция на шоумена, ден след като bTV отряза предаването му.

Слави разказа, че спряното предаване е съдържало отвореното му писмо до политиците, което той разпространи вчера. В него водещият даде ултиматум на новия парламент да започне работа по резултатите от референдума или той ще излезе на протест пред Народното събрание.

Още по темата

В спряното предаване писмото било прочетено от диктор, последвано от изпълнение на химна от 15 000 души - запис от концерта му на Уембли. След това следвала традиционната за понеделник актьорска вечер.

Слави нарече спирането на предаването му цензура, защото то не противоречало на Конституцията, на нито един закон, както и на договора му с телевизията.

"Аз не мога да избягам от факта, че съм гражданин и като такъв имам позиция. Ако съм тв водещ или месар, това значи ли, че не трябва да имам позиция?", попита той и си отговори, че има право на позиция и това не противоречи на нито един закон.

"В договора ми пише, че трябва да спазвам законите на Конституцията и договора, там не пише, че не трябва да изразявам гражданска позиция", каза още водещият.

Той обясни, че днес ще запише ново предаване, посветено на свободата на словото. В него отново ще бъде прочетено писмото му до политиците. Ако и този път телевизията не го излъчи, Слави ще помисли за разтрогване на договора си.

Шоуменът обясни, че вече е в контакт с адвоката си, според когото това би била следващата крачка.

Докато течеше пресконференцията на Слави bTV разпространи позиция, в която обясни, че е спряла предаването му, защото "водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания".

"Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност", написаха от телевизията и допълниха, че са готови да дадат трибуна на Трифонов в актуалните си предавания.

Междувременно Слави обясни, че не се отказва от намерението си да протестира пред парламента. Той допълни, че дали хората ще го последват, си било тяхно решение. Той не можел да ги призовава, защото това би противоречало на закона.

Слави разкритикува журналистите заради свободата на словото.

"Не ви ли е неудобно, че сме на 113 място по свобода на словото? Силата е във вас, не виждам да я използвате", обърна се Трифонов към репортерите и ги обвини, че са "леко поувяхнали".

Репортер го провокира да отговори защо се смята за водач на обществото, при положение, че се е застъпвал последователно за Иван Костов, Бойко Борисов, Меглена Кунева и др.

Слави обясни, че измерва силата си по рейтинг, по продадени билети за концерт, по интереса в интернет.

"Инициативата ми беше подкрепена от 700 000 души. Не съм ги карал насила, нито съм им плащал", каза той и заключи: "Не се изживявам като трибун или водач".

Кунева бил предложил за президент не като партия, ако гражданин. А нейната кандидатура била издигната като алтернатива на останалите кандидати и той носел отговорност за това.

"Ще ви цитирам Радичков – човек е прекрасно изречение, написано с много правописни грешки. Всички сме такива, гледам си грешките", каза още шоуменът.

На въпроса защо дава ултиматум на политиците за референдума при положение, че ВАС все още не се е произнесъл дали е законен, Слави отвърна: "Какво давам или не давам, да не съм в хлебарница. Имам право като гражданин да изляза и да кажа какво мисля, да поставям условия на служителите, които са мои и ваши служители. Те не са мои началници. В конституцията пише, че най-отгоре е народът", каза още той.

Слави влезе в противоречие и с репортерка на партийна телевизия, която го попита защо смята, че електорат и народ са различни неща и не обижда ли хората, участвали в изборите.

"Ако сте от Алфа, ще е страхотен секс", вметна Слави и обясни, че не смята, че обижда някого.

Шоуменът бе попитан и за отношенията му с Бойко Борисов след като ГЕРБ се оказа единствената партия, която поиска реализицаия на резултатите от референдума.

"Спазвайки поговорката, че враговете на моите врагове са мои приятели... ГЕРБ избраха да подкрепят хората. Нямаме съвместна договорка.  Предпочитам да имам повече съмишленици, отколкото приятели", отвърна Слави.

Той коментира и Корнелия Нинова. "Язди кон, стана една амазонка на възраст, но сега малко поувяхна след изборните резултати", каза той.

На въпроса дали спирането на предаването му може да го вкара в политиката, Слави отвърна, че след време не би пренебрегнал този казус – участие в политиката. Но засега като гражданин следвам моя професионален план, защото смятам, че камъкът си тежи на мястото и там съм по-адекватен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който не е гласувал, да не се мръщи, имаше достатъчно партии, коалиции и независими с всевъзможни идеи.загубилите състезатели - също. да бяха убедили поне 2 милиона да гласуват за тях.освен това, бате им Гойко е ЗА референдума с три ДА на Слави. като се закълнат до месец за депутати и веднага го приемат, стига патреотите и люспите оттук-оттам да са съгласни.
231
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте плашили с това парно и билетчета бе!Кой ползва парно - софиянци!Кой се вози без да плаща билети - софиянци!Я стига сте ревали руски беднюхи!
230
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен А Бат ти БОКО , какъв е .....,сигурно е бил интелектуалец !!!!!
229
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След ББ единствено Слави има нужната популярност и харизма да направи партия в дясно! След ББ чака само гладното БСП .Слави няма семейство и е на добра възраст за да прави дела? Не може цял живот да говори само от ефир и да настройва и после НИЩО.
228
19
 
11
 
! Отговори
ДС преди 7 години
И Киро ГЕЛА е милиардер ама не го видях да жертва бизнеса си за МАЙКА БЪЛГАРИЯ. Евала Теифонов. С теб сме. Казвай кога да дойдем.
227
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предаването му отдавна е изтъркано кани едни и същи гости ще дам пример - Миро 5 пъти в годината го кани - Преслава 4 пъти в годината кани на никого няма да липсва ще ми липсва само бенда и актъорите
226
14
 
12
 
! Отговори
смотаняци преди 7 години
Какво плюете по Слави ,че говори истини !. Малко ли ви беше ,та още дървета искате да ядете. Бате ви Гойко за начало ви е приготвил 30% увеличение на газа,парното,после водата и всичко друго..... Смотани мазохисти !!!!
225
5
 
9
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Бих гласувал за Славиту само, ако се коалира с Жорж Ганчев и Тити Папазов.
224
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славчо и дървените философи с полю.циите гласуваха ли на вече Задължителния вот по закон, отстоявайки гражданските си позиции, или и тоя път ги домързя да се наредят на опашката
223
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние си избираме да ни работят такина поплювковцив нита една държава с проспериращ народ - не проспериращ имутри такъв няма да му обърнат вниманиемного е зле народа- с промити мозъци по-зле и от джихадистите и всеки ден си прави харакири като върви след такива като тоя
222
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНО НАИСТИНА ТОЯ МУЧАЩИЯ ДА ГО МАХНАТ ОТ ТЕЛЕВИЗОРА ЧЕ ВЕЧЕ МИ СЕ ДРАЙ ФА ОТ НЕГО
221
15
 
18
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Абе, вие всичките дето плюете по Трифонов и компания, я ми кажете, ама честно:КОЛКО ОТ ВАС БИХА СИ РИСКУВАЛИ БИЗНЕСА ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ НАЦИОНАЛНА КАУЗААз лично - не бих го направил. Особенно, като гледам кви *** има в коментарите по-долу!
220
11
 
6
 
! Отговори
За Слави преди 7 години
Слави ще е министър-председател, а мафията от ГРАБ и БСП(БКП) ще му правят фелацио!! Ох, кеф!!
219
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според лепиларите от обединените мафиоти Слави бил чалгар въпреки ,че пее възрожденски песни,лепилари ,ВЪЗРОЖДЕНСКИ ПЕСНИИ,чалгар е Волен Сидеров който се фука със сниките си със фолк фурията Константин.Вероятно двамата и пудрят нослетата на онзи стъклен рафт в дискотеката
218
11
 
5
 
! Отговори
Да ама не преди 7 години
Защо Слави не постави този ултиматум веднага след референдума!?! Защо не настояваше тогавашния парламент да приеме промените в закона и тези избори да се проведат по нови правила?!?! Защо днес?!?! Изборите не бяха спечелени от правилната партия ли???Да примем, че му изпълнят ултиматума, какво следва - нищо! Губим още 4 години! Но тъй като Бойко ще откаже да се поддаде на шантаж, ще падне бързо и това правителство, и нови избори по старите правила!Докато спечели правилната партия!!
217
7
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
Кога лалата от учин дол стана съмишленик с внука на враг на народа,или и той ,като янка янеф,почна да го лиже.
216
13
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Все едно не съм бил прав:))) Ама съм бил:))) Всичко хубаво, ама сега ще разберете защо ГЕРБ не бива да съставят правителство и защо подкрепих БСП на изборите, а не "Да, България", която си е откровено еврейска организация на Сорос. БТВ, ако наистина държат на себе си, да му бият шута.
215
3
 
15
 
! Отговори
e преди 7 години
е кога се смъкнахме на 113 място по свобода на медиите??? Нали Слави има основен принос за чалгизацията на българската журналистика. Той е част от отнемането и опорочаването на свободата на словото. Поне 30 позиции се дължат на Шоуто на Слави, което 5 пъти седмично облъчва по 3 часа българския ефир!!! от най-гледаната от ЕВРО-българина БТВ.
214
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом не зачитат над три милиона гласа за свикване на референдум тогава защо зачитат 800 000 гласа общо за всички и съставят правителство ???Как така ???
213
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как трябва да се отразяват новините според БТВ:- Герб спечелиха изборите и България я очаква поредния златен век- лошите националисти блокираха границата и няма как да гласуват добрите турци- в България всеки има право на глас независимо дали знае или не български