Кунева хвърли оставка, дава път на другите в ДБГ

Споделяла отговорността от загубата на изборите на Реформаторите
Обновена: 4 апр 2017 14:19 | 4 апр 2017 13:21,
52
Кунева хвърли оставка, дава път на другите в ДБГ
Снимка: архив, Bulphoto

Цялото ръководство на "Движение България на гражданите" подаде оставка.

"Аз, като председател на ДБГ – също", заяви Меглена Кунева, лидер на ДБГ, по време на брифинг след проведения Изпълнителен съвет на партията.

Меглена Кунева обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на ДБГ.

"Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ", заяви тя и подчерта, че днес Изпълнителният съвет на партията е решил, до провеждането на Конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори и отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на "Реформаторски блок-Глас народен" в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно.

От своя страна Антони Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на следващото коалиционно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
20
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
След тоя алигатор е трудно да вярваш и на компаса. Не се майтапя.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-дълго време се двоуми за оставката.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева хвърли оставка след дълбоки вътрешни терзания и дилемата на Хамлет-да бъде или да не бъде.И да бъде и да не бъде РБ са вече в историята с нейната "незаменима" помощ.
13
0
 
26
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Подала си оставката,кани се да се присламчи към някой друг,независимо БСП,ГЕРБ,ДПС,само да има да се краде.
12
0
 
13
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Баба Вихронрав щеше да те изтрие от списъка на вещиците. Макар и да приличаш малко.
11
3
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Останаха ли десни ,нямащи топла връзка с БКП и пипалата и.Ако има такива ,значи е дошло време да стана партиен член на стари години.
10
0
 
19
 
! Отговори
КУНЕВИЦА преди 7 години
може да хвърли всичко, което и пречи пак да е във властта. Независимо дали е БКП, СДС или РБ. Само честност и морал не може, защото няма такива
9
0
 
37
 
! Отговори
бла,бла преди 7 години
Меглена КУКУнева, е единственият партиен човек в България, мразен еднакво и от леви, десни и патриотично настроени и неутрални избиратели. Това не е лесно постижимо ...
8
0
 
25
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Който знае делата на мигленчето кунева, досега да е повърнал три пъти.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако истинските десни искат да ги има да бягат далеч от всички от ДБГ особенно Д. Вълчев , Зеленогорски и Прошко които се доказаха като комформисти и нагаждачи.Допускането им ще торпилира новото дясно обединение.м
6
0
 
25
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Тая да вземе да изчезне безследно
5
0
 
35
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Не, тя не дава път, тя е преценила, че повече няма хляб в ДБГ и затова бърза да се освободи от този ангажимент. Разбирам да са претърпели крах, но да са в парламента, тя да е сред депутатите и да се откаже поради слаб резултат и да даде депутатското си място на следващия в листите. Това в момента е бягане от отговорност и спасяване поединично. Не че сме очаквали и нещо друго от г-жа Йес Сър.Същото направиха много бг политици вкл. напоследък- Калфинчо, Първанчо.. ама иначе "остават ангажирани".
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това влечуго колко беди докара на България и кво, дава оставка??? И няма съд, проверки и затвор за гадостите които извърши спрямо България? И ще си живее спокойно с милионите които окраде от нас? Браво не Цацаров, стига си спал вече. То бива кинти да получаваш, но има граница.
3
1
 
27
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Надя НиколоваКАКВА ОСТАВКА *** МОМЕ ЗА ЗАТВОРА СИ БЪЛГАРОУБИЍЦА
2
0
 
36
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Това влечуго ви затвори ядрената централа.
1
0
 
33
 
! Отговори
Али Кемал преди 7 години
Урааааа