Бъчварова: Депутат съм, друго не е обсъждано!

Важна е коалицията и успехът на бъдещия кабинет, категорична е тя
9 апр 2017 20:26, Анисия Иванова
63
Бъчварова: Депутат съм, друго не е обсъждано!
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова категорично заяви, че засега е депутат, а въпросът за евентуален пост в правителството засега изобщо не стои, защото не това са темите, които се обсъждат.

На въпрос дали би продължила да е вътрешен министър, тя заяви, че отговорът е дълъг и и би го дала само на премиера. Тя обаче уточни, че с Бойко Борисов не са разговаряли по тази тема, тъй като сега са важни политиките.

"Важна е коалицията и да се гарантира успех на следващото управление”, отбеляза Бъчварова пред bTV.

По думите й една от възможностите за намаляване на престъпността по селата е да се увеличи броят на полицаите. Според нея това може да стане чрез видеонаблюдение, включване на служители на частните охранителни фирми и по-активно патрулиране.

"Полицай във всяко село не означава полицай в кафенето на всяко село, а присъствие чрез патрули, по-добра връзка, по-добър контакт с кметовете”, каза Бъчварова.

"Преговорите за коалиция вървят, така че да се поставят нещата на здрава основа, което означава взаимно разбиране за трудностите и за възможностите, които има за решаване на един или друг въпрос”, подчерта тя.

"Всички искат по-добри пенсии, въпросът е как може това да бъде осигурено”, коментира бившият  вътрешен министър във връзка с настояването на „Обединените патриоти” за минимална пенсия от 300 лева.

„Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са разумни и отговорни хора и мисля, че нашият преговорен екип има достатъчно аргументи, за да реши по най-добрия начин тази тема”, отбеляза тя.

Бъчварова изтъкна също, че с Волен Сидеров не е имала лична битка, като допълни, че когато лидерът на „Атака” нахлу в НАТФИЗ през 2015 г., е трябвало ситуацията да се разреши, тъй като е имало напрежение.

„Излязохме от тази ситуация по най-добрия начин. Сидеров очевидно промени поведението си. Аз съм действала като вътрешен министър, а не като Бъчварова в лично качество. Това не пречи да се подкрепят принципни становища и да има общи позиции”, подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
8
 
! Отговори
;y;m преди 7 години
До 25Ми то обяснението е много просто за гербавите са гласували техния твърд електорат, който не е много, всички назначени от тях калинки и техните семейства и като се прибавят "ромите" става точно това, защото останалите гласували се разпределят по другите партии. Най голяма вина за това положение имат всички тези, които не излязоха да гласуват защото според тяхната логика"нямало за кого". Е като няма за кого сега ще търпите и няма да мрънкате, а и да мрънкате няма да ви помогне.Пада ви се.
21
0
 
22
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Аз не съм сигурен, че толкова хора са гласували за Герб! Точно това говорихме преди малко като се прибирах, всеки казва " аз не съм гласувал за Герб" а как стана така, че спечелиха!? Съмняваме че нещо направиха далавера!
20
0
 
11
 
! Отговори
,mlm,gl преди 7 години
КВО СТЕ СЕ РАЗРЕВАЛИ НАЛИ ВИЕ ИЗБРАХТЕ ГРОБ ОТНОВО. А СЕГА ТЪРПЕТЕ ИМ ПАК ГЛУПОСТИТЕ И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ОНЕЗИ, КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА ПАК ТАКА ДА НАПРАВЯТ, ЧЕ ВЕЧЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА СЕ ЗАТРИЕМ И ДА СЕ СВЪРШВАТ МЪКИТЕ.
19
2
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Бъчварова ще изгние в политиката като Депутат .300 лева пенсия може да стане реалност още тази година . Г-н Президента има идеи , надявам се Парламента да ги подкрепи .Една от тях е премахването на Двойното Гражданство .От това перо България ще спре изплащането на Детски Добавки и Инвалидни Пенсии на турчета живеещи и родени в Турция .Няма против тези хора , но НОИ и съответно Осигуровките ни не са МВФ .
18
0
 
22
 
! Отговори
Батко преди 7 години
След това ще дойде и Цецка за министър на правосъдието. Ужас и тя е един юрист ще съсипе и без това липсващото правосъдие . Пак гласувайте за ГЕРБ.
17
0
 
27
 
! Отговори
У ! Кратко и ясно! преди 7 години
Бъчи и Цецка Картечарката са някъде четвърти, пети! И как пак се врътнаха пак вътре в народното събрание остава загадка!
16
0
 
18
 
! Отговори
7 преди 7 години
Гламно парички да *** др няма значение
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората казаха НЕ на Бъчваров и Цачева! На изборите останаха много назад, но с врътки и наглост пак се натрапиха в Парламента!То бива, то може, ама чак толкова....За такива, правата лопата, с острото!!!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая нещо много ухажва патриотите и Волен златния пръст !
13
0
 
26
 
! Отговори
истина е преди 7 години
НЯМА МИНИСТЪР ОТ БОКОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ,КОЙТО ДА НЕ Е ЗА ЗАТВОРА ПОНЕ ЗА 10 ГОДИНИ !
12
0
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Аман от такива ,които нямат български на телефона ,а искат да се месят в живота в България !!! Аман !
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази повехнала тетка разпиля полицията. Хората се радваха, празнуваха като изчезна. Обаче БиБитко им гласи по-голяма брадва, Калин Георгиев. Онзи главен секретар който каза, че пътеводна звезда му е БМБ. Страхлив и комплексиран колкото си иска. Както се казва, от трън та на глог, че е по-висок. А този върнат ли го, за да си доказва колко е велик, ще побърка полицията. Поне тетката не се праваше на Снежанка. Този ще се прави на Чък Норис, а ефективността на м-вото ще отиде към нулата.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ББ ще назначи пак да настанява мугранти.
9
0
 
21
 
! Отговори
Байх преди 7 години
Бойко много ги обича такива, женски роботи - каквото и каже това.
8
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо МВР започнаха да работят по-ефективно и пак ще ги демотивират.Тая жена беше една от най-некадърните в предишното управление.Конкуренция и правеше Меглена Кунева.Не че и другите бяха на ниво,но тия двете ще запомним с вопиющата им некомпетентност и дебелоочие.Явно ГЕРБ нямат резервна скамейка,щон ни сервират едни и същи калинки.
7
1
 
31
 
! Отговори
гого преди 7 години
МВР палят свещи да не я върне ББ
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това е най-важното за нея-че се е докопала отново до парламента.А от тук нататък-к'во да е.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това бабе отново се намуши в далаверата. Това е за благодарност, че разсипа МеВеРето. Фнучетата отново ще лягат гладни, няма кой да им пържи филийки и плете терлички.
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутат съм,ще продължавам да си лапкам.Друго не е важно.
3
0
 
50
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!