Скокът на минималните пенсии – несправедлив!

Калфин: Хората, които са се осигурявали, ще получават същото
Обновена: 12 апр 2017 11:21 | 12 апр 2017 11:15,
59

Ако само минималната пенсия се повиши, това ще е страшно несправедливо към хората, които са се осигурявали - техните пенсии ще станат равни на тези, които не са плащали осигуровките си, заяви Ивайло Калфин, съветник на еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

На въпрос дали ще се откаже от родната политика поради новото му назначение като съветник на еврокомисар Калфин каза, че винаги е работел в интерес на държавата си.

"Винаги съм работил за страната си. Това назначение не означава, че ставам част от администрацията на Брюксел. С новата си позиция не се отказвам от българската политика", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че най-вероятната причина за забавянето на излъчване на еврокомисар от наша страна са разногласия между партиите.

"Защо се бави излъчването на кандидат за еврокомисар? Вероятно е въпрос на партийни битки. Еврокомисарят е много силен инструмент на една държава", твърди политикът.

Според Калфин единствената възможна конфигурация за кабинет е ГЕРБ в коалиция с "Обединени патриоти".

"ГЕРБ са в по-тежка ситуация от предишната конфигурация на Народното събрание. За тях има само една възможна конфигурация сега - Патриотите", посочи той в студиото на "България сутрин".

Гостът се надява чрез преговорите между двете партии да се стигне до стабилно правителство.

"Надявам се да има стабилно правителство. Нови избори само ще разклатят стабилността на държавата", сподели Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Ако един човек се е осигурявал средно при 2000 лева заплата, а друг на 200 лева средно, трябва първия да получава 10 пъти по-голяма пенсия от втория, а сега не е така. Примерно трябва първия да получава, 900 лева, а втория 90 лева. Сега втория получава минималната пенсия, ако не бъркам 150 лева, а първия примерно 500-600 лева. Сега като вдигнат минималните пенсии, втория ще взима 200 лева, а първия 300-400 лева, защото от неговите пари плащат пенсията на тези, които са на минимална пенсия.
28
7
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Калфин е прав, че е несправедливо да се изравняват пенсиите на осигурявали се и тези, които не са, но защо когато беше министър действаше точно към тази уравниловка, която сега критикува. Минимална пенсия не трябва да има. Човек трябва да получава пенсия според осигуровките, които е правил. Ако не е правил осигуровки - без пенсия. Ако се е осигурявал на минималната заплата - пенсия според осигуровките му, примерно 10 лева или 50 лева.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това менте нищо не свърши, този е десен екстремист.
26
3
 
22
 
! Отговори
До Наблюдател преди 7 години
Имаме няколкостотин хиляди млади и работоспособни, които не са ходили на училище (или са ходили само 2-3 години) и нямат никакво намерение да работят и да се осигуряват. ЗАКОН ПРОТИВ БЕЗДЕЛНИЧЕСТВОТО е нужен!Но такъв закон няма да реши целия проблем - имаме и още няколко десетки хиляди бели като лебеди, образовани човечета под 30-35-годишна възраст, които считат, че е под достойнството им да работят за по-малко от 1500 лв и ще карат така, на чужд гръб, докато мама и татко могат да ги издържат.
25
3
 
31
 
! Отговори
Несправедливо е това преди 7 години
че над 60 % от пенсиите у нас са под 200 лв, включително и за пълен трудов стаж!Несправедливо е, че "по-добрите" пенсии са между 200 и 300 лв, за 35-40 г. съвестна работа на квалифицирани специалисти!Несправедливи са инвалидните пенсии на здрави, но мързеливи хора!Несправедливо е работещи, образовани хора да отлагат създаването на деца и семейство поради ниските си заплати, а разплути мързелани да печелят чрез майчинство от 12 до 45-50-годишна възраст, а после - инвалидна или социална пенсия!
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора ,да хващаме тоягата и да им покажем откъде да намерят пари за пенсии
23
4
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Когато мафията управлява за справидливост забравете!Въпроса с пенсиите е вторичен. По-важния и основен проблем е създаване условия в Държавата младите и работоспособните да остават и работят тук! А ТЕ са тези които ще генерират средства за пенсиите!! Повече от 25 год. България намалява средно с 30 000 души годишно точно от към тях! От къде да се вземат пари за пенсии?! A kолко пъти пенсионния фонд е приватизиран след 44 год. насам "за други цели" но виновни никога няма?!
22
9
 
14
 
! Отговори
akud преди 7 години
тоя селски овчар от къде се появи. ако разбираше много днес все още щеше да е в парламента. но когато комунистите раздаваха помощи за сметка на нормални пенсии и малки бюджети за пожарна. полиция и армия. калфин и др. червени мижитурки ня лаеха кое е справедливо и кое не
21
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И после защо хората не се осигуряват на реалните им заплати - ами просто защото няма смисъл.
20
5
 
30
 
! Отговори
Грас преди 7 години
Може би най-големият проблем на пенсионната система в България е това, че у нас масово хората не се осигуряват на реалните им възнаграждения...И вместо държавата да вземе мерки за това, те точно обратното - с това увеличение само на минималните пенсии, хората с по-високи заплати съвсем ще загубят мотивация да се осигуряват на реалните им доходи.
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма интерес в управлението да се справи със сивия сектор, защото самите те са този сектор!
18
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ВИНАГИ Е РАБОТИЛ САМО ЗА СЕБЕ СИ! ПРЕМИНА ПРЕЗ НЯКОЛКО ПАРТИИ, ЗА ДА Е НА ВИСОК ПОСТ! ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАРИКАТИ НА ПРЕХОДА.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има виновни това сме ние НАРОДА.Ходихме да гласуваме,защо?За да се подиграват с нас.Докога ще спим?
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как каво? тия дето до сега са внасяли...да го ДУХАТ
15
1
 
15
 
! Отговори
ledoiad преди 7 години
6.66666 на ден, абе хора, те се е' ват с нас. До кога ще ги търпим ??? Кръвопииците.
14
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2А тези, дето до сега са внасяли и вече им наближава времето де се пенсионират, те какво да правят? Държавата ще им върне ли прибраното до момента да си го заделят?Щото ако е така, много добре! Ама реално не виждам как ще стане, щото тия прибраните пари са отдавна раздадени на сегашните пенсионери, чиито спестовни фондове се окрадоха от червената върхушка и на скъпоценния *** електорат, който осигурява евтино преизбиране срещу няколко тави кебапчета.
13
8
 
15
 
! Отговори
Братя преди 7 години
Комунизмът дойде ! Ура!
12
9
 
29
 
! Отговори
. преди 7 години
До азДържавата да осигури високи заплати...Държавата да осигури високи пенции...Държавата...държавата...все държавата. А хората крият приходи, не плащат данъци, сив сектор пари под масата...И това е масово...не са само големите фирми...
11
2
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Тоя паразпурник ще вземе 4 000 евро пенсия....и чакайте да се загрижи за вас!
10
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България пенсиите въобще са несправедливи, не само минималната. Изключвам тези на полицаи и военни, които се получават от твърде ранна възраст и без да са внесли от джоба си и стотинка. Не е нормално държавата да прибира толкова пари от работещия и накрая въртят, сучат - в най-добрия случай 200 - 250 лв пенсия. Разбира се, никой не ти обяснява как точно се изчислява тая сума. Просто вземаш каквото ти дадат и толкова... Наглост, наглост, наглост!!!!